Nederlandse marketeer ontdekt Google Maps

Nederlandse marketeer ontdekt Google Maps
Nederlandse marketeer ontdekt Google Maps

Sinds de lancering van Google Maps hebben we al tal van toepassingen voorbij zien komen. Denk aan het verkiezingsprogramma van de PvdA, Misdaadkaart van Nederland en Citymarketing met Google Maps. Afgelopen week kwamen opnieuw een aantal aardige toepassingen voorbij:
  • Marktplaats.nl biedt sinds vorige week de mogelijkheid om RSS-feeds uit te lezen op basis van geografische informatie. Hiermee maakt Marktplaats.nl het mogelijk voor derden om de RSS feeds van rubrieken en zoekopdrachten te combineren met geografische producten, zoals bijvoorbeeld Google Maps. Programmeurs kunnen vanaf nu hun eigen 'mash ups' maken met de advertenties van Marktplaats.nl. De eerste werkende mash up is al in bedrijf, bij Marktkijker.nl (via: lunchpauze en r-win).
  • Tombok Internet Recruiting, een vacaturebank voor de modebranche, is het eerste bedrijf dat Google Maps inzet om vacatures aan lokaties te koppelen. Degenen die in de modebranche op zoek zijn naar werk kunnen met behulp van de satellietbeelden van Google Maps precies nagaan in welke omgeving hun eventueel nieuwe kantoor zich bevindt (via: Frank-ly).
Wie kent inmiddels meer Nederlandse toepassingen van Google Maps?


Geplaatst in

DelenEr zijn 19 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.