De online research database voor de laatste onderzoeken, case studies, how-to's en templates over online marketing & media.

 • Nederlandse gamesindustrie groeit door startups

  De gamesindustrie in Nederland is gegroeid van 330 studio’s en ontwikkelbedrijven in 2011 naar 455 in 2015. Dat is hoger dan het gemiddelde van de Nederlandse economie. Dat blijkt uit de Gamesmonitor 2015.

  Lees verder »
 • comScore Global Digital Future in Focus 2015

  De snelle verspreiding van ideeën heeft impact op elke industrie. Trends als de wisselwerking tussen platformen, gebruikers en content verspreiden zich sneller over de wereld dan ooit.

  Lees verder »
 • European Programmatic Market Sizing Research

  Nieuw onderzoek van IAB laat zien dat programmatic display advertising op mobiel en video enorme groei laat zien. 

  Lees verder »
 • IAB Advertiser Mobile Audit report

  Adverteerders worden steeds beter in engagement op mobiele platformen volgens het onderzoek van het Interactive Advertising Bureau Europe. Meer dan driekwart van adverteerders in de Europese auto- en retailindustrie hebben een mobiele website waarbij ruim de helft gebruikt maakt van responsive design. Het onderzoek laat echter ook zien dat er nog genoeg kansen liggen voor mobiele marketing via apps. 

  Lees verder »
 • State of the Internet Security-rapport Q2 2015

  De afgelopen drie kwartalen is er een verdubbeling waargenomen van het aantal DDoS-aanvallen. Terwijl de aanvallers minder krachtige, maar juist langere aanvallen hebben gebruikt dit kwartaal, neemt het aantal gevaarlijke mega-aanvallen juist toe.

  In Q2 2015 hebben er 12 aanvallen plaatsgevonden met pieken van meer dan 100 Gigabits per seconde (Gbps). Vijf aanvallen hadden pieken met meer dan 50 miljoen packets per seconde (Mpps). Zeer weinig organisaties hebben de capaciteit om dergelijke aanvallen zelf af te kunnen slaan. 

  Lees verder »
 • IAB Global Mobile Advertising revenue Report

  IAB Europe, het U.S. IAB Mobile Marketing Center of Excellence en IHS Technology hebben hun wereldwijde cijfers over mobiele-advertentie-omzet gepubliceerd. Deze omzet steeg met liefst 64,8% naar 24.0 miljard euro in 2014 (2013: 14,6 miljard euro), als gevolg van de veranderingen in het gebruik van devices, een veranderend consumptiepatroon verrijkende initiatieven vanuit de sector.

  Mobile display laat wederom de grootste stijging zien met 88,1%, gevolgd door mobile search met 55.2%. Messaging groeide 13%, waarbij gebruikers blijven switchen van 'operator-owned messaging' (sms) naar 'app-based messaging platforms'.

  Lees verder »
 • Freelancers Tarievenonderzoek 2015

  Uit de in het afgelopen jaar uitgebrachte offertes op Hoofdkraan.nl blijkt dat er rake klappen zijn uitgedeeld onder freelancers. Met name de freelance marketeers zijn hard getroffen. Zij verdienen in 2015 gemiddeld €48 per uur, terwijl dit tarief twee jaar geleden nog op €62 per uur stond. Freelancers uit Noord-Brabant zijn de duurste van Nederland, terwijl freelancers in Den Haag stunten met hun tarieven om de concurrentie voor te blijven. Zij rekenen een uurtarief van slechts €37 per uur

  Lees verder »
 • Q2 2015 Digital Advertising & Social Intelligence

  Een belangrijke onderzoeksfocus is de impact van ‘Mobilegeddon’ van Google op de prestaties van advertenties. Mobilegeddon hield in dat Google website met een goede mobiele versie de voorkeur geeft in rankings boven minder geoptimaliseerde sites. Adobe kijkt naar de veranderingen in advertentie-displays op Google en Facebook. Uit het onderzoek blijkt dat Mobilegeddon een grote impact heeft op websites met een matige mobiele versie; een afname van 10% in organisch verkeer.

  Lees verder »
 • Road to Programmatic White Paper

  Deze whitepaper heeft als doel adverteerders, bureaus en publishers hun strategieën voor programmatic advertising te helpen formuleren. 
  Lees verder »
 • Online Ad Spend study Q1 2015

  De online advertentiemarkt groeide in het eerste kwartaal van 2015 met 9% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2014. Dit resulteerde in een omzet van 377 miljoen euro. Adverteren op social platforms en video advertising laten grote groeicijfers zien, respectievelijk 43% en 26%. In de display categorie nam mobile advertising bijna de gehele groei voor haar rekening. Dit blijkt uit de kwartaalupdate van de Online Ad Spend study die Deloitte uitvoerde in opdracht van IAB Nederland, de branchevereniging voor digital marketing.

  Lees verder »