De online research database voor de laatste onderzoeken, case studies, how-to's en templates over online marketing & media.

 • M-commerce in Europa 2015

  Een onderzoek naar de laatste online shopping trends en het gedrag van consumenten met betrekking tot m-commerce in Europa. De analyse is gebaseerd op data van 4.000 webwinkels in 7 Europese landen:

  §  Welke landen kopen het meest via mobiel?

  §  Om welk aandeel van de online verkopen gaat het?

  §  Wat kopen consumenten mobiel en op welk moment van de dag?

  Lees verder »
 • Data Driven Marketing Trends Report

  Het produceren van relevante en gepersonaliseerde online interacties is een belangrijke verwachting van prospects en klanten. Maar deze data-driven marketing verwachtingen zitten vol uitdagingen. Hoe overwinnen bedrijven deze uitdagingen en hoe zorgen ze voor data-driven marketing succes?

  Lees verder »
 • Social Media Marketing Trends Report

  Het produceren van interessante content is niet alleen de meest effectieve socialemediastrategie, het is ook de meest uitdagende. In dit rapport leer je van hoe andere marketeers dit aanpakken, welk type content het beste werkt en hoe die uitingen bijdragen aan het behalen van jouw doelstellingen.

  Lees verder »
 • Video Marketing Strategy Report

  Video heeft zich bewezen als een van de meest effectieve vormen van content voor marketeers. Er zijn echter altijd obstakels die videomarketing performance in de wegstaan. Dit rapport gaat in op het overkomen van deze obstakels en presenteert opties om je videomarketing te optimaliseren. 

  Lees verder »
 • Mobiel aandeel van lokale betalingsmethoden gestegen tot 50 procent

  Het mobiele aandeel van lokale betalingsmethoden is tot vijftig procent gestegen. Dit blijkt uit de nieuwe kwartaaleditie van Adyens Mobile Payments Index. In dit rapport analyseert Adyen de data van alle wereldwijde betalingstransacties voor smartphones en tablets. In het derde kwartaal van dit jaar groeide het aantal mobiele betalingen wereldwijd. Ze vertegenwoordigen inmiddels meer dan 30 procent van alle internettransacties. In het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg dit percentage nog 28,7 procent

  Lees verder »
 • Nederlandse gamesindustrie groeit door startups

  De gamesindustrie in Nederland is gegroeid van 330 studio’s en ontwikkelbedrijven in 2011 naar 455 in 2015. Dat is hoger dan het gemiddelde van de Nederlandse economie. Dat blijkt uit de Gamesmonitor 2015.

  Lees verder »
 • comScore Global Digital Future in Focus 2015

  De snelle verspreiding van ideeën heeft impact op elke industrie. Trends als de wisselwerking tussen platformen, gebruikers en content verspreiden zich sneller over de wereld dan ooit.

  Lees verder »
 • European Programmatic Market Sizing Research

  Nieuw onderzoek van IAB laat zien dat programmatic display advertising op mobiel en video enorme groei laat zien. 

  Lees verder »
 • IAB Advertiser Mobile Audit report

  Adverteerders worden steeds beter in engagement op mobiele platformen volgens het onderzoek van het Interactive Advertising Bureau Europe. Meer dan driekwart van adverteerders in de Europese auto- en retailindustrie hebben een mobiele website waarbij ruim de helft gebruikt maakt van responsive design. Het onderzoek laat echter ook zien dat er nog genoeg kansen liggen voor mobiele marketing via apps. 

  Lees verder »
 • State of the Internet Security-rapport Q2 2015

  De afgelopen drie kwartalen is er een verdubbeling waargenomen van het aantal DDoS-aanvallen. Terwijl de aanvallers minder krachtige, maar juist langere aanvallen hebben gebruikt dit kwartaal, neemt het aantal gevaarlijke mega-aanvallen juist toe.

  In Q2 2015 hebben er 12 aanvallen plaatsgevonden met pieken van meer dan 100 Gigabits per seconde (Gbps). Vijf aanvallen hadden pieken met meer dan 50 miljoen packets per seconde (Mpps). Zeer weinig organisaties hebben de capaciteit om dergelijke aanvallen zelf af te kunnen slaan. 

  Lees verder »