Handig: alle trends 2013 voor social media, digital marketing, internet en mobile in 1 artikel

       @mdebruin    73566 x bekeken

Handig: alle trends 2013 voor social media, digital marketing, internet en mobile in 1 artikel

Gelukkig 2013! Inmiddels is het jaar 2012 echt voorbij en is 2013 echt aangebroken. In dit eerste artikel van 2013 op Marketingfacts verzamel ik (net als vorig jaar) voor de mensen die nog niet trendmoe zijn de diverse artikelen met trends voor 2013, zodat je ze makkelijk kunt teruglezen en de voor jou interessante trends eruit kunt kiezen. Een klein aantal bekende artikelen en heel veel nieuwe trends. Ik zet veel artikelen, maar ook video's op een rijtje, gerubriceerd naar trends voor social media, mobiel, digital marketing, internet en consumententrends. Bij elkaar zijn het meer dan 165 elkaar al niet overlappende trends.

50 Social Media trends 2013

22 Mobile trends 2013

35 Digital Marketing trends 2013

30 Internet en tech trends 2013

25 Consumententrends 2013

Jouw belangrijkste trend voor 2013?

Leuk en aardig natuurlijk al deze 150+ trends van de trendwachters. Wat is voor jou de allerbelangrijkste trend voor 2013 als je er maar eentje mag kiezen? Laat het horen in de comments.

0

Gepost in: Social media marketing, Mobile marketing , Artikel

12 Reacties

Mooie verzameling en handig om te hebben. Ik zie 3 meest bepalende trends voor de komende jaren, maar in het licht van dit artikel is de belangrijkste misschien wel de vermenging van on- en offline en mens en technologie (naast decentralisatie en egonomie). Niet alleen vermengt offline- zich met online feitelijk (via tv's, auto's, etc) mensen realiseren zich ook minder wanneer ze online zijn (zoals dit onderzoek laat zien): http://www.engadget.com/2012/10/17/forrester-survey-finds-first-ever-decline-in-people-using-the-i/)

Mocht iemand geïnteresseerd zijn in wat bredere uitleg kan je dat vinden in een jaarlijks trendboekje dat ik maak:
http://www.slideshare.net/Capibaro/trendboek-2013

geplaatst op om 15:41 uur

Handig die overzichten. Zelf heb ik de volgende drie trends benoemd:

1. Overal en altijd internet
2. Locatie gebonden informatie wordt steeds belangrijker
3. De groei van niche sociale netwerken neemt verder toe
4. Visuele informatie wordt steeds waardevoller

Zie voor motivatie, tips en bronnen:
http://webmonnik.nl/belangrijke-online-marketing-trends-voor-2013/

geplaatst op om 07:29 uur

Wat ik denk dat een trend is: mensen houden meer rekening met elkaar (zijn socialer); er wordt beter gelet op mensen die het moeilijk hebben als gevolg van de economische recessie; geld verdienen wordt steeds minder belangrijk terwijl elkaar (gratis of belangeloos) helpen meer gemeengoed is.

Als gevolg van de veranderende mentaliteit bij mensen zelf, gaan we ook anders om met het delen van informatie en kennis en wat we een ander gunnen. Die nieuwe mentaliteit komt tot uiting in sociale media maar ook tijdens zakelijke en persoonlijke ontmoetingen. Daardoor verandert ook de werkrelaties tussen mensen.

Uiteindelijk heeft iedereen baat bij een sociale mentaliteit in plaats van de oude op middelen gerichte manier van met elkaar omgaan. We zijn allemaal mensen en we hebben elkaar nodig om te kunnen leven.

geplaatst op om 10:44 uur

Bedankt voor dit overzicht! Heel fijn om alles even bij elkaar te hebben.

@Rogier, ik sluit me volledig aan bij jouw 4 trends

@Barbara, Ik hoop werkelijk dat jouw voorspelling uitkomt!

geplaatst op om 12:07 uur

Helder overzicht en mooi om te zien dat als je op het Net rondkijkt naar trends dat veel mensen elkaar herhalen en/of versterken.

Er is een trend die ik persoonlijk mis in te overzichten: toenemende digitale criminaliteit.

Doordat The Internet of Things dichterbij komt, meer mensen 'altijd online' zijn, en iedereen zonder problemen zijn persoonlijke gegevens deelt in sociale netwerken, kun je er op wachten dat een keer goed mis gaat. Identify theft, of misschien wel hacks op je thuisnetwerk of smartphone lijken een kwestie van tijd.

geplaatst op om 15:09 uur

Deze is ook altijd wel goed. JWT komt elk jaar met 100 Things to Watch: http://www.slideshare.net/jwtintelligence/jwt-100-things-to-watch-in-2013
Het zijn geen echte trends, meer uitingen daarvan, maar daarom niet minder interessant. Ze geven iig goed de tijdgeest weer. Misschien aardig om aan je artikel toe te voegen

geplaatst op om 20:03 uur

Bedankt voor alle nuttige aanvullingen en het vele delen van het artikel. Mooi begin van 2013!

geplaatst op om 10:31 uur

Barbara, je haalt de woorden uit mijn mond/vingers/toetsenbord. Die trend voorspel ik ook voor de komende jaren. Zelf ben ik ermee bezig om daarop in te spelen middels een tool. Deze is nog in ontwikkeling en kan daar helaas nog niets over kwijt. Maar, grappig dat ik niet de enige ben die daar toekomst in ziet.

geplaatst op om 10:04 uur

Hi Mark,

Goed meta-overzicht! Misschien is dit overzicht met 101 trends voor 2013 uit 19 verschillende bronnen een nuttige toevoeging: http://www.inboundmarketing.nl/blog/101-online-marketing-trends-voor-2013/

geplaatst op om 13:42 uur

Mark,

Super handig overzicht om snel op de hoogte te zijn van de trends in 2013. We zullen zien of dit jaar ook de waarheid zal brengen van deze trends. Bewaar deze link goed en kijk in december welke trend het wel en welke het niet is geworden.

Zelf kwam ik ook nog deze sites tegen:
http://www.socialmediaexaminer.com/social-media-predictions-2013/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

en

http://allthingsd.com/20130110/top-five-social-media-predictions-for-2013/

geplaatst op om 22:17 uur

Erg zinvolle informatie! Ik ben student en doe een afstudeeronderzoek voor een rijschool, hoe zij het beste social media kunnen toepassen in de huidige marketingstrategie!

Erg bedankt voor de zinvolle informatie. Heb er erg veel aan.

geplaatst op om 17:25 uur

Met enige vertraging: dank voor dit mooie overzicht!

geplaatst op om 11:27 uur

Plaats een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

  • Maximaal 5000 karakters. Basis HTML tags zoals <a> zijn toegestaan.

  • Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.