comScore videometrix november: 31 miljard video’s

       @mgvandenbroek    7633 x bekeken

comScore videometrix november: 31 miljard video’s

Uit de comScore Video Metrix van November 2009 (ja, das vorig jaar alweer) blijkt dat Amerikanen (meer dan 170 miljoen gebruikers) in die maand 31 miljard online video’s hebben gekeken. Dat is een absoluut record. Google sites (lees YouTube) namen van die enorme videohap met 39 procent een zeer belangrijke positie in. De nummer twee in onderstaand lijstje, is namelijk Hulu (zie ook: ‘2009 was het jaar van Hulu’) met slechts een marktaandeel van 3 procent. Google zit stevig in het zadel, zou je kunnen zeggen…

Uit het onderzoek bleek verder, dat 84,4 procent van het Amerikaanse internetpubliek wel eens een video online kijkt. Gemiddeld kijkt zo’n online videokijker 12,2 uur per maand naar online video. De gemiddelde duur van de bekeken online video is 4 minuten.

0

Gepost in: Online PR & Branding

Plaats een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

  • Maximaal 5000 karakters. Basis HTML tags zoals <a> zijn toegestaan.

  • Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.