Vacatureteksten: het verschil

10 juni 2007, 12:59

Vacature teksten: het verschilSchrijven voor het web is iets anders dan schrijven voor papier, dat is al lang bekend. En dat verschillend taalgebruik bij verschillende doelgroepen meer effect behaald is ook bekend. Toch zie je in vacatureland maar al te vaak één vacaturetekst op verschillende, totaal andere, media verschijnen. Snelheid en gemak bij de recruiter staat blijkbaar hoger in de prioriteitenlijst dan rendement halen uit een uiting. Dit nog afgezien van de redelijk generieke opbouw die vacatures bij één bedrijf vaak hebben, ongeacht de doelgroep.

Neem als voorbeeld Marketingfacts jobs. Marketingfacts heeft als weblog een ander publiek dan b.v. Monsterboard of StepStone. Daar komt men immers voor een baan, bij Marketingfacts probeer je de passief zoekende kandidaat te benaderen. Teksten zouden derhalve veel overtuigender moeten zijn, meer inspelen op het gevoel van de latent zoekende kandidaat. Maar wat zien we?

ING zoekt internet marketeer: een zeer steriele tekst die 100% in gaat op wat je voor ING moet betekenen. Nergens een woord over wat ING voor jouw gaat doen, waar je vrijheid ligt, enzovoort. De enige zin die hier aan gewijd wordt is ING biedt een interessante functie binnen een informele, solide en enthousiaste organisatie. Gedurende je dienstverband staat (persoonlijke) groei en ontwikkeling hoog in het vaandel.

Voldoet de vacature aan alle zaken die je leert bij een opleiding P&O? Waarschijnlijk wel. Er staat in wie de organisatie is, wat de functie ongeveer inhoud, wat je als kandidaat moet zijn en welke competenties je moet hebben. Men geeft zelfs openheid over de samenwerking met 30days (recruiter) en de naam en het telefoonnummer van de te benaderen persoon wordt genoemd. Helaas moet je ook een code noemen als je solliciteert (back office systemen zijn belangrijker dan sollicitantvriendelijk zijn). Maar overtuigend is de advertentie niet. Wat daarnaast erg jammer is, is dat het employer brand van ING (intern ondernemersschap) totaal niet naar voren komt. En zeker omdat dat juist een overtuigend argument zou kunnen zijn voor het marketingfacts publiek.

Een ander voorbeeld is Tui’s zoektocht naar een (senior) medewerker internet. Na een zeer uitgebreide introductie over het bedrijf en de afdeling wordt de functie beschreven. Hoewel ik hier nog steeds niet echt uit kan opmaken wat de persoon nu echt gaat doen en de herhaling van alle labels een beetje overdreven is. Wederom gelukkig wel weer persoonlijke informatie in het contact, maar nog steeds nergens een stukje overtuiging. Waarom is deze functie nu leuk?

Beide zeer steriele advertenties in een alles behalve steriele omgeving. Hetzelfde geld voor de zoektocht van Adremedy naar sales toppers in Hyves. Hoewel de tekst al iets meer inspeelt op het Hyves publiek en de Hyves mentaliteit met zinnen als “Het AdRemedy Team is, samen met de 25 WebAds collega’s, gehuisvest in een mooi grachtenpand in hartje Amsterdam.” is het nog steeds een steriele advertentie.

Neem dan deze van mijn HRlog blogcollega Michel. Kort, krachtig en to the point. Salaris erbij genoemd, enkele overtuigende argumenten aangehaald. Niet te veel informatie, als men geïntereseerd is komt men vanzelf. Juist in een medium als Hyves past zo’n advertentie veel beter dan een uitgebreide lap tekst. Waarbij natuurlijk moet worden aangemerkt dat zo’n advertentie het in een krant of op een jobboard waarschijnlijk niet goed zou doen, maar het gaat hier om de combinatie tekst en context.

Ook de eerste regels van de zoektocht van Hyves zelf naar een interaction designer spreekt mij erg aan. We zoeken per direct naar een fulltime interaction designer, die van Hyves de makkelijkste site van Nederland gaat maken ! Met een smiley erbij. De rest van de advertentie is ook helder. Korte omschrijving van de dagelijkse werkzaamheden met redelijk heldere ervaringseisen. En niet te vergeten, realistisch gesteld, want ze zijn niet krankzinnig hoog als je de functie bekijkt. Alleen spijtig dat ze het proces meteen weer onpersoonlijk maken met een mail adres werk@hyves.nl en geen naam met wie je contact kan opnemen.

Of neem de vacature van Rhinofly op Frank-Ly. Een tekst die begint met “Mooie, snelle, handige en vooral vette sites bouwen is één ding; er voor zorgen dat alles 24/7 up & running zijn is andere koek.” spreekt mij meteen aan. De rest van de advertentie is ook duidelijk nagedacht over het type persoon dat men zoekt. En hier gelukkig wel weer een persoonlijke mogelijkheid om iemand te benaderen.

Ik hoor erg vaak in mijn business dat bedrijven geen of bijna geen reacties meer krijgen op vacatures. Zelf denk ik dat dit in veel gevallen logisch is. Ten eerste is het niet onderscheidend, niet remarkable zoals Seth Godin het zou noemen. Een vacature voor een kettingrokende, atheistische, links denkende, niet al te autistische Linux freak. valt natuurlijk veel meer op dan weer een ‘Linux systeembeheerder’ te vragen. Daarnaast is het belangrijk om de taal van de gezochte mensen te spreken, zoals bijvoorbeeld Rhinofly wel doet, maar ING en TUI niet. En ten derde is het belangrijk om de context van de advertentie in acht te nemen. Een advertentie op marketingfacts kán nooit exact dezelfde tekst hebben als één op monsterboard, tenminste, als je succesvol wil zijn. Nu zijn natuurlijk de advertenties op de vacaturebanken ook al vaak dertien in een dozijn en mag daar ook wel wat onderscheidend vermogen in. Maar als je op een ‘niet vacature medium’ gaat adverteren, moet de nadruk liggen op het overtuigen van de latent werkzoekende, niet op je interne organisatie.

Bas van de Haterd
Professioneel bemoeial bij Van de Haterd Consultancy

Freelance professioneel bemoeial. Kijkt altijd naar het fundamentele probleem, niet de quick fix. Centrale focus zijn de (online) dialogen met klanten, stakeholders, medewerkers en toekomstig medewerkers (afhankelijk van de opdracht). Actief als interim community manager, projectleider voor nieuwe corporate recruitmentsites, adviseur bij verschillende start ups en inspirator m.b.t. de toekomst van werk (de arbeidsmarkt van de 21e eeuw).

Categorie
Tags

49 Reacties

    jeroenmirck

    “Schrijven voor het web is iets anders dan schrijven voor papier, dat is al lang bekend.”

    Dus daarom schrijft men op Marketingfacts samengestelde woorden als ‘vacatureteksten’ en ‘(Online) Mediaman’ altijd los! 😉


    10 juni 2007 om 15:50
    caroline777

    Ik denk dat ongeacht voor welk medium je schrijft, je je altijd op je doelgroep moet richten. Dus zoek je een flitsende marketingpersoon, dan moet de advertentie ook flitsend zijn. Daarnaast is ook het medium waar je de advertentie plaats van belang. De advertentie moet passen bij het medium. Bij een krappe arbeidsmarkt is je onderscheiden nog belangrijker dan wanneer er genoeg kandidaten beschikbaar zijn.


    10 juni 2007 om 15:54
    ronald

    Een van mijn bedrijven heeft zelfs tegenwoordig een aparte eigen vacature site http://www.ikwilmeedoen.nl met filmpjes etc. Werkt prima!


    10 juni 2007 om 15:58
    chi666

    @Caroline: helemaal mee eens. Waar je adverteert zegt heel veel over je bedrijf. Zelf zal ik b.v. nooit gaan werken voor een bedrijf dat adverteert in kranten, is voor mij een teken dat innovativiteit niet hoog in het vaandel staat en dat is één van de kern zaken die ik belangrijk vind. En dat je je teksten altijd moet aanpassen aan je doelgroep is natuurlijk ook een open deur, wat ik echter wilde zeggen is dat je tekst per doelgroep ook nog eens per medium kan verschillen.


    10 juni 2007 om 16:36
    Juf Ingrid

    Lieve help! Kunnen jullie nou niet minimaal de titel checken op spelfouten!? Vacatureteksten is een samenstelling en die schrijven we in het Nederlands aan elkaar. Dezelfde fout wordt zo’n 20 keer in de citaten en in het artikel gemaakt, maar dat is een mooie oefening voor de lezer. Ik kan tekstadviezen moeilijk serieus nemen, als de adviesteksten zelf volzitten met basisschoolspelfouten.


    10 juni 2007 om 18:12
    loket

    Juf Ingrid, kunt u ook op mijn weblog neerdalen?


    10 juni 2007 om 18:41
    Roy Huiskes

    De sympathie voor de mensen van http://www.spatiegebruik.nl neemt me elke reactie van de juf af… Gelijk of geen gelijk…


    10 juni 2007 om 18:46
    media

    Zouden we juf Ingrid niet gewoon toegang moeten geven om de berichten op marketingfacts te corrigeren? Ze werkt in ieder geval beter dan de eindredacteur op dit moment!

    Yep, die eindredacteur ben ik 😉


    10 juni 2007 om 19:21
    Roy Huiskes

    Lijkt me helemaal geen gek plan, niet lullen maar poetsen zeg ik dan 😉


    10 juni 2007 om 19:29
    Juf Ingrid

    @Roy

    Als je je ergens aan ergert, erger je dan aan mij. Ik ben niet verbonden aan spatiegebruik.nl en de mensen van die site kunnen er niks aan doen dat ik me zo opwind over elementaire spelfouten. Ik geef Nederlands aan onderbouw havo en ben wel wat gewend. Kwa taalniveau en taalhouding lijken die kids veel op jullie.

    #Peter W.

    Op het eerste gezicht ziet het taalgebruik op jouw weblog er beter uit. Verder is het in het marketingwereldje echt bar en boos. Ik heb marketingfacts geïdentificeerd als de bron van de spel fo ut in fec ti e en hang daarom vooral hier rond. Het is meestal prijsschieten, vooral als de eindredacteur nog niet is langsgeweest. Tien spelfouten in een artikel van nauwelijks tien zinnen is geen uitzondering.

    Ik erger jullie. Ergernis is goed. Dat geeft energie. Nu reageer je die af op mij. Maar na enige tijd treedt de schaamte in en pak je even het Groene Boekje of de Schrijfwijzer. Toegegeven, het hele stelsel van taalregels is complex en ik studeer ook niet altijd een half uur om uit te zoeken hoe je dat ene woord moet schrijven. Is het hoogst gemeten of hoogstgemeten sponsorbekendheid Peter W., wie zal het zeggen? Maar hier op MF maken jullie het wel érg bont. Is het nou zo moeilijk om even de basisregel op te pikken dat samenstellingen in beginsel aan elkaar worden geschreven?


    10 juni 2007 om 20:59
    Joost B.

    Lieve juf, volgensmij komt het woordje ‘kwa’ i.t.t. het woordje ‘qua’ niet voor in de voor u oh-zo-machtige Van Dale. Foei! Anyway, we dwalen af.


    10 juni 2007 om 21:08
    Roy Huiskes

    @Ingrid: Wat me vooral irriteert is het gemierenneuk over kleine dingen zoals een spatie teveel of te weinig. Alle schrijvers hier doen hun best, echter niet iedereen is even goed in Nederlands en is daarom waarschijnlijk dan ook geen kinderachtige docent Nederlands geworden. Uw belerende toontje van een gemiddelde kleuterjuf doet daarmee dan ook afbreuk aan de eventuele goede bedoelingen en sympathie die u met uw ‘actie’ probeert te wekken.

    Verder zal ik mij hierover stilhouden, omdat het nogal offtopic is, net als de rest van de reacties van Juf Ingrid.


    11 juni 2007 om 04:06
    mangold

    Ach, zolang aan elkaar niet aanelkaar moet worden geschreven kunnen we die nieuwerwetse spellingsregels toch moeilijk serieus nemen 😉


    11 juni 2007 om 04:35
    Juf Ingrid

    @Roy

    Zo reageren veel havo-leerlingen ook als je ze iets nieuws probeert te leren. Niet even zichzelf een klein stapje verheffen, maar stoer dwarsliggen en de juf beledigen. Dat zijn degenen die je aan het eind geen hbo-advies kunt geven en die in een mbo-functie in de bouw of beveiliging terecht komen. Jammer hoor.


    11 juni 2007 om 05:10
    Michel

    Juf Ingrid, als u wat meer energie steekt in de inhoud van de boodschap dan alleen aan de spelling dan heeft dat een beter effect op de lezer en de leerlingen in uw havo-klas. Kwa? “Lieve help!…”.


    11 juni 2007 om 05:21
    Roy Huiskes

    @Ingrid, misschien hadden ze met een gedegen en interessante docent wel een WO studie kunnen doen, maar verzaakt de betweterig lerares gewoon in haar taak als docent om de lesstof boeiend en interessant te brengen.

    Wie zal het zeggen?


    11 juni 2007 om 05:21
    Dennis Hendriksen

    Erg jammer, dat er vanwege het(terugkerende) taalfouten-issue zo snel off-topic gereageerd wordt. Op een serieus marketingblog als deze, zou er louter inhoudelijk gereageerd moeten worden…


    11 juni 2007 om 06:06
    chi666

    @Dennis: dank je, dat wilde ik net zeggen. Vooral spijtig dat iemand alleen kan klagen (juf ingrid), maar niet in gaat op het aanbod van Marco om er iets aan te doen. Pak de handschoen op zou ik zeggen.


    11 juni 2007 om 06:08
    JB

    @Juf Ingrid

    Het is een poosje geleden dat ik in de havo schoolbanken heb gezeten maar daar schreven we ‘kwa’ toch echt ‘qua’ 🙂


    11 juni 2007 om 06:11
    jeroenmirck

    “Alle schrijvers hier doen hun best, echter niet iedereen is even goed in Nederlands”

    Dit is net zoiets als: ik heb de vier p’s niet toegepast, want toen zat ik even te slapen op de heao. Iedereen van ons heeft gewoon Nederlandse les gehad op school. Vroeger (jaren ’80) hoorde je nooit iemand zich excuseren voor zijn slechte Nederlands; de geschreven taal was toen gewoon beter. Tegenwoordig verschuilen mensen zich achter slappe excuses om te verhullen dat ze gewoon niet genoeg hun best hebben gedaan op het vervaardigen van een goed geschreven stuk. Bedenk dat ook een sollicitatiebrief met een spelfout minder serieus wordt genomen. Waarom zou dat op een weblog niet gelden? Het gevolg: reacties die off-topic zijn. Maar dat heeft de auteur dus gewoon aan zichzelf te danken.


    11 juni 2007 om 06:23
    media

    @Kari-Anne, Jeroen: het is goed dat er gewezen wordt op de taalfouten op weblogs maar het moet niet de overhand gaan voeren, het gaat immers om de inhoud. Persoonlijk heb ik liever schrijvende vakmensen die af en toe een taalfout maken dan journalisten die in perfect Nederlands de grootste onzin verkopen.


    11 juni 2007 om 06:28
    mangold

    Het gaat om de inhoud, Marco 😉

    Verder klopt het natuurlijk dat een artikel over vacatureteksten toch best wel noodzakelijk spelfoutloos moet zijn. En zijn de opmerkingen die hier betrekking op hebben niet off- maar on-topic.

    Maar toch… tekst is meer middel dan doel. Op dit blog.


    11 juni 2007 om 06:35
    media

    Hoe bedoel je Carl? 😉


    11 juni 2007 om 06:40
    mangold

    @Marco: Jij speelt vals! Een beetje achteraf gaan zitten corrigeren… Zo kan (en doe) ik het ook (wel eens)! 😉


    11 juni 2007 om 06:44
    Annet

    Kan juf Ingrid niet gerobotiseerd en geanimeerd worden? Onze helpdesk spelling-bimbo. Dan hebben we in ieder geval een gezicht bij het wijzende vingertje.


    11 juni 2007 om 06:47
    media

    @Carl: 😉 Hoe vind je de nieuwe ‘reactie aanpassen’-mogelijkheid eigenlijk? Als het goed is kun je tot 5 minuten na plaatsen reactie nog typo’s aanpassen!

    @Annet: helemaal voor dus juf Ingrid, bij deze ben je officieel uitgenodigd!


    11 juni 2007 om 07:00
    loket

    Bij de volgende MF-BBQ moeten alle MF-bloggers verplicht een uurtje eerder komen voor het bijwonen van een workshop onder leiding van Juf Ingrid. Nemen we de top 10 meest voorkomende fouten door. Maar dan wil ik wel een echte juf. Met knotje en bril half op de neus 😉


    11 juni 2007 om 07:09
    mangold

    Da’s een erg handige functie, Marco. Complimenten voor Onstuimig!


    11 juni 2007 om 07:10
    mangold

    @Peter W: De twee meest voorkomende fouten zijn niet eens Nederlands 😉 Mensen schrijven bijvoorbeeld erg vaak ‘early adaptor’ terwijl ze ‘early adopter’ bedoelen, en ik zie ook veel te vaak ‘disclaimer’ staan waar ‘disclosure’ bedoeld wordt…


    11 juni 2007 om 07:15
    hans de redelijkheid

    Bas & lezers, wat vinden jullie van onderstaande advertentietekst? is geplaatst in de volkskrant in een rood vlak op minder dan A6-formaat.

    Consulenten schuldhulpverlening

    Uitgekeken op je collega’s, zin in een nieuw avontuur of wil je gewoon vooruit? Laat je detacheren via de Fes-Groep. Je krijgt een contract aangeboden en kunt jezelf breed ontwikkelen bij verschillende opdrachtgevers. Aangezien we op zoek zijn naar professionele schuldhulpverleners word je ook professioneel beloond. Meer weten? Bel Jeannette Gerde, (010) 476 61 16, of schrijf je in op http://www.fes-groep.nl, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

    Fes-Groep

    Meer kans op succes.

    Zegt het voort.

    En mocht één van jullie nog op zoek zijn naar een reclamebureau dat knetterattent en umfeldgevoelig is: http://www.ilper.nl

    ps: trouwens vervelend dat het laatste binnengekomen bericht niet bovenaan staat maar onderaan.


    11 juni 2007 om 07:17
    chi666

    @HAns: het laatste vind ik juist praktisch, ik lees altijd van boven naar onder en dan zie je wie waarop reageert. Maar ieder zijn voorkeur.

    Wat je advertentie betreft: ik denk dat ik hem zou moeten zien om het effect te bepalen. De tekst is wel kort en bondig, maar…

    1) je plaatst in de volkskrant, dat is voor mij een afknapper

    2) de volkskrant is juist een medium waar je meer tijd aan zou besteden, dus je moet je afvragen of zo’n korte tekst daar aanslaat. Ik mis een aantal dingen (wat is een consultant schuldhulpverlening, waar kan je geplaatst worden (regio), wat voor kwalificaties moet je hebben?)

    Overigens denk ik dat je niet echt umfeld gevoelig bent, want dan had je op Marketingfacts geweten dat dergelijke schaamteloze zelfpromotie niet echt op prijs wordt gesteld. Immers heb je onder je naam je site al staan, reclame in je reactie werkt juist averrechts.


    11 juni 2007 om 07:25
    Hans de Redelijkheid

    Bas,

    1. De doelgroep leest o.a. de Volkskrant

    2. Een consultant schuldhulpverlening hoef je niet uit te leggen wat een consultant schuldhulpverlening is. En als het budget beperkt is, dan kun je niet meer milimeters ver springen dan je polsstok lang is. Dan biedt internet, http://www.fes-groep.nl, uitkomst.

    Overigens weet je nu wel wie we zijn. En ach, ik vond het eigenlijk wel leuk om er op deze manier op in te haken.

    Goede dag


    11 juni 2007 om 07:36
    jeroenmirck

    De editfunctie is heel handig, maar het is goed dat die maar vijf minuten blijft werken. Anders kunnen hele discussies achteraf worden herschreven.

    Klopt het trouwens dat je niet meer kunt editen nadat iemand onder je heeft gereageerd? Gisteren had ik namelijk een reactie uitgebreid (de eerste hierboven), maar die aanvulling kwam niet online te staan. (Kan ook dat het me vijf minuten kostte om de aanvulling te schrijven, bedenk ik me nu.)


    11 juni 2007 om 07:58
    chi666

    @Hans: is wel een traditionele denkwijze. Lees de Volkskrant is niet gelijk aan: wil benaderd worden via de Volkskrant. En daarnaast: je zegt zelf beperkt budget en toch kies je voor één van de duurste opties (kranten) en laat je relatief veel goedkopere en efficiëntere opties (internet) liggen.

    Ten tweede: je jaagt dus enkel op overstap vanuit dezelfde functie. Nu ken ik de doelgroep niet goed genoeg, maar uitdaging in het werk zit er dan dus niet in (iets waar ik in dit artikel ook op inging). Overstap is één, maar instroom is vaak net zo belangrijk.

    Dus als ik eerlijk ben, zo op het eerste gezicht (en zoals ik al zeg: ik ken de achtergronden niet goed genoeg), maar lijkt het me een niet erg creatieve en innovatieve campagne. Waarbij je met beperkt budget kiest voor een duur en vaak niet erg rendabel medium met een boodschap die zich richt op overstap in plaats van nieuwe markt. Het zijn keuzes, maar of het de juiste zijn… ik weet het niet.

    Dus dat we nu allemaal weten wie je bent, dat is ook één. Hoeveel mensen hier een positief gevoel hebben, dat is twee.


    11 juni 2007 om 10:05
    Hans de Redelijkheid

    Sorry, ik ben niet volledig geweest. Naast de Volkskrant hebben we (bijna) vanzelfsprekend ook internet ingezet. Dat is inderdaad een relatief goedkoop medium. En welke (potentiële) werkzoeker/ster zit niet op internet?

    Instroom is in dit geval geen optie. De Fes-Groep zoekt ervaren mensen (maar dat kon je niet weten).

    Eén van de belangrijkste moieven van mensen om zich te laten detacheren, is dat ze zich breed kunnen ontwikkelen bij verschillende opdrachtgevers. Zo groei je sneller.

    Een campagne kun je het niet echt noemen. Meer een eenmalige actie om schuldhulpverleners te werven.

    Wist overigens niet dat als je mijn naam aanklikt, je dan naar ilper.nl gaat. Anders had ik dat misschien wel achterwege gelaten.


    11 juni 2007 om 11:08
    chi666

    @Hans: tja, ik houd niet zo van one shot acties, rendement op langere termijn is altijd minder. Je moet vanuit een beleid je acties doen volgens mij, maar goed. Ik begrijp dat je een cross media camapgne inzet, maar mijn vraag blijft (en die zal nooit beantwoord worden) of Volkskrant geld niet rendabeler kan worden ingezet online.

    Leuk dat je overigens die insteek m.b.t. detachering neemt, grappig is namelijk dat je in de ICT juist het omgekeerde ziet. Daar willen mensen niet meer gedetacheerd worden en juist interne projecten doen.


    11 juni 2007 om 11:16
    Hans de Redelijkheid

    We hebben vanzelfsprekend een beleid voor de lange termijn. Daarbinnen is ruimte voor single acties als dat nodig is. Wat is daar eigenlijk mis mee?

    We moeten mensen overhalen om zich te laten detacheren. Dan is het logisch dat je het over de voordelen van detacheren hebt.

    Wat detachering binnen de ict betreft, daar weet ik te weinig van. Wat ik wel weet, is dat onderzoeksresultaten ook niet alles zeggen. Het ene onderzoek zegt dat geld één van de belangrijkste aspecten is voor werknemers, en een week later hoor je weer een ander geluid.


    11 juni 2007 om 11:42
    chi666

    @Hans: een single actie is voor mij een one shot. Een actie vanuit een beleid is dus onderdeel van een campagne, het zal wel in de woordkeus liggen denk ik.

    Onderzoeken zeggen wel veel hoor, alleen moet je ze wel goed bekijken, goed lezen en diep induiken om de waarde te achterhalen (zeg ik als oud onderzoeker). Dit is echter geen onderzoek, dit is proefondervindelijk ondervonden zeg maar. Ik ben nu zelfs een interne projectentak aan het opzetten mede vanuit arbeidsmarkt perspectief. Dat zegt denk ik wel genoeg.


    11 juni 2007 om 19:46
    Jonas

    Juist marketeers zouden moeten beseffen hoe essentieel de invloed van de verpakking is op de perceptie van de boodschap. De verongelijkte reacties tonen de middelmatige MEAO mentaliteit van de meesten aan. Daarnaast is wat zorgvuldigheid niet meer dan respect tonen aan je collega-bezoekers.


    12 juni 2007 om 06:13
    Hans de Redelijkheid

    Laatste stand van zaken: hoorde net dat er gisteren vijftien reacties zijn binnengekomen op de advertentie (de ad is afgelopen zaterdag geplaatst). Een mooi aantal voor een moeilijke doelgroep.


    12 juni 2007 om 06:35
    chi666

    @Liesbeth: zonder steeds in herhaling te vallen: maar juist als je DM’ers zoekt (waarbij ik even er van uit ga dat je vooral ook kijkt naar E-mail marketeers), waarom offline?


    12 juni 2007 om 18:15
    James Ferguson

    @Liesbeth: Bedacht vind ik een groot woord voor iets wat een baard heeft als Methusalem zelf 😉


    12 juni 2007 om 18:28
    Liesbeth

    @James: “bedacht” ok dan, techniek mooi toegepast 🙂

    @Bas, de basis die we zoeken is een traditionele offline dm-er met interesse of aanvullende ervaring in online. Maar idd, ik gaf nog wat vaksites + newsletters door aan mijn collega’s, ik vraag of ze er wat mee gedaan hebben. Op het DM-blog resultblog, staan 0 vactatures vermeld, ik denk niet dat daar veel DM’ers naar een baan zoeken 😉


    13 juni 2007 om 05:16
    Martijn Geleijnse

    @Bas: Thanks voor de scherpe analyse van de vacatureteksten/vacature teksten van ING Internetmarketeer. Juist een platform als Mfacts is idd geschikt om de latente kandidaat, zoals jij die noemt ‘in zijn eigen beleving’ aan te spreken. Zo zie je maar dat zelfs een arbeidsmarkt specialist als 30days niet vanzelfsprekend specialist is ohgv arbeidsmarktcommunicatie… Wordt vervolgd!!


    13 juni 2007 om 18:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!