The State of the News Media 2009

       @marcoderksen    5448 x bekeken

Voor de zesde keer is het jaarlijkse rapport ‘The State of the News Media’ uitgebracht. Het rapport (meer dan 700-pagina’s) geeft een uitgebreid overzicht van de huidige stand van zaken in de Amerikaanse journalistiek met aandacht voor de diverse media zoals tv, radio, dagbladen, tijdschriften en internet. Dit jaar speciale aandacht voor de lessen van de presidentsverkiezing, nieuwe initiatieven en een contentanalyse van burgerjournalistiek in 46 communities.

Volgens het rapport is vanaf 2001 ongeveer één op de vijf journalisten uit de dagbladsector verdwenen waarbij de grootste daling wordt verwacht voor 2009. Het rapport maakt verder melding dat de lezers steeds meer online zijn te vinden en dat nieuwsblogs de nieuwe online nieuwssites worden (via: searchenginewatch.com).

0

Gepost in: , Onderzoek

3 Reacties

Edwin Mijnsbergen: Heeft NRC.next toch goed gezien met de blogbenadering. En daar sluit ik me helemaal bij aan!

geplaatst op om 20:54 uur

geplaatst op om 21:00 uur

Zie nu dat die link al keurig achter 'via' stond. Excuus :-/

geplaatst op om 22:10 uur

Plaats een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

  • Maximaal 5000 karakters. Basis HTML tags zoals <a> zijn toegestaan.

  • Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.