-
Naming convention voor Google Ads-campagnes: 8 best practises
De naam die je aan een campagne geeft kán heel onbeduidend lijken. Het heeft namelijk geen enkele, directe invloed op de prestaties van je campagne. Toch kan het indirect een grote impact op je Google Ads-account, overzicht en tijdsbesteding hebben. De 'gewoonte' om campagnes logische namen te geven, heet ook wel naming convention. In dit artikel licht ik toe waarom de meeste SEA-specialisten heel strikt zijn in hun naming convention in het kader van overzicht, samenwerking, tijdsbesparing en het voorkomen van fouten en foutmeldingen. Ook geef ik je praktische voorbeelden van een goede naming convention.
-
Zo zorg je ervoor dat je Facebook-advertentieaccount niet wordt geblokkeerd
Het overkomt zelfs de beste wel eens: een afgekeurde Facebook-advertentie of een geblokkeerd advertentieaccount. Vervelend, want in de tussentijd kun jij geen advertenties draaien. Toch is er geen reden tot paniek. In dit blogartikel lees je hoe je de blokkade kan opheffen en hoe je een dergelijk probleem in de toekomst voorkomt.
-
Wat zijn free product listings en hoe monitor je de performance in Google Analytics?
Google heeft wereldwijd free product listing in het leven geroepen om adverteerders tegemoet te komen. Gratis aandacht voor je producten. Wat betekent dit voor de betaalde Google Shopping-campagnes? En hoe krijg je de performance inzichtelijk? Je leest het hier.
-
Waar je op moet letten als je een fotograaf kiest
Hoe besluit je welke fotograaf het meest geschikt is voor de klus die je in gedachten hebt? De meest geschikte fotograaf kiezen begint met het vergelijken van portfolio’s. Maar waar moet je op letten? En wat maakt een fotograaf de juiste voor jouw fotografie-opdracht?
-
Het refractormodel: de toolkit voor doelgerichte contentcreatie
De keuze voor een mediumtype en format is essentieel bij de creatie van content. Helaas worden formats en mediumtypen vaak door elkaar gebruikt. Daarom heb ik het refractormodel gemaakt die contentmarketeers en -makers helpt bij de creatie van hun content.
-
Het nieuwe en verbeterde rapport crawlstatistieken in Search Console
Op 24 november 2020 stond er ineens een herboren 'crawl stats report' in Search Console plus een aankondiging van Google zelf. In dit artikel lees je wat het nieuwe rapport crawlstatistieken inhoudt en wat je er mee kunt.
-
Instagram-post inplannen: dit zijn de drie beste tools
Social-mediamanagers, deze is voor jullie! Dit zijn de drie beste Instagram-tools voor het inplannen van posts, die jullie werk én leven heel wat makkelijker, overzichtelijker en efficiënter zullen maken. Tried and tested voor merken als Rituals en vtwonen. Met de grootste voordelen en nadelen op een rijtje en een prijsindicatie erbij. Zo kun je zelf afwegen of je de overstap naar een Instagram tool wil maken en zo ja, welke dan het beste bij jou(w wensen) past. Oh, en maak je al gebruik van een Instagram-tool? Scroll dan toch even door onderstaande opties heen. Misschien zie je wel een nóg betere optie. You never know!
-
Vijf Google Tag Manager-instellingen die je vanaf nu écht goed gaat gebruiken!
GTM is één van de vele onmisbare tools voor de marketeers van nu. Het plaatsen van Google Analytics-codes, Google Ads-conversiepixels, de Facebook-pixel, de LinkedIn Insights-tag, je Pinterest-pixel, en ga zo nog maar even door, je doet het allemaal veilig en snel in de GTM-omgeving. Naast die ‘standaard’ tags die we allemaal gebruiken, zijn er ook een aantal settings die vaak over het hoofd worden gezien, maar die je eigenlijk écht niet meer over mag slaan. Ik zet ze voor je op een rijtje, zodat je dat voortaan ook niet meer zult doen!
-
Inhaakkalender 2021: effectief inhaken doe je zo
Verras je volgers op social media met creatieve berichten die inhaken op leuke, grappige en bijzondere momenten. Benieuwd hoe je dat doet? Je social media boosten? In dit blog geef ik je een aantal goede tips!
-
Google for Jobs implementeren: de ultieme handleiding om te ranken met een vacature
Zo snel mogelijk de geschikte kandidaat vinden voor de openstaande vacature. Natuurlijk wil je dat! Met Google for Jobs is dat mogelijk, Google's eigen vacatureplatform. Het uitrollen van dit platform levert vele nieuwe kansen op. Waar voorheen alle grote platformen de zoektermen domineerde, is er nu een kans om met jullie eigen vacature een goede positie binnen de zoekresultaten te scoren. Wij leggen graag uit hoe jij succesvol in kan spelen op dit nieuwe platform.
-
Dit kun je allemaal met YouTube’s Brand Lift Study 2.0
Het online platform YouTube is onmogelijk om nog over het hoofd te zien. Als tweede grootste zoekmachine moet je dit kanaal zeker meenemen in je online marketing. En met de release van de nieuwe Brand Lift Studies 2.0 krijg je nog meer inzicht in de toegevoegde waarde van video. Bij Yonego testen we er al een tijdje mee, en we delen graag onze bevindingen!
-
Dit zijn tien tips waar goede PR om vraagt
Er zijn boeken vol geschreven over PR. Wil je goede PR bedrijven, dan heb ik tien tips voor je. Een arbitrair lijstje, waar je in de dagelijkse praktijk een heel eind mee komt.
-
Zo creëer je energieke virtuele workshops die impact maken
Normaal gesproken doen we onze workshops altijd live met een groep van tien tot vijftien deelnemers van verschillende afdelingen van een organisatie. Maar dat ging hem dus niet worden deze keer. Tijd voor een online experiment, vonden we. Dat experiment werd een succes! In deze blog deel ik zeven tips zodat ook jij energieke virtuele sessies en workshops kunt verzorgen.
-
Een webinar of livestream produceren? Voorkom deze acht beginnersfouten
Nu evenementen en meetings niet doorgaan, storten heel veel bedrijven zich op webinars, virtuele meetings, video’s en live events. Voor sommige organisaties is dit gesneden koek, zij weten inmiddels hun weg te vinden met de digitale middelen. Andere komen pas net kijken. Voor hen zet ik acht beginnersfouten op een rijtje.
-
Vijf tips om je als marketeer door crisistijd heen te slaan
Ligt met het coronavirus om de hoek een recessie op de loer? Een aantal seinen staan inmiddels op oranje. Marketeers moeten nu, zo snel mogelijk, hun toevoegde waarde binnen een organisatie duidelijk maken. Uitgedrukt in geld welteverstaan.