-
Marketingfacts Jaarboek 21-22 is onderweg!
De opstelling van het nieuwe Marketingfacts Jaarboek is (bijna) rond en dat betekent dat een heel keurcorps aan vrijwillig meeschrijvende auteurs en hyperspecialisten momenteel noeste arbeid verricht om op de deadline te komen met een geheel nieuw of geheel vernieuwd hoofdstuk voor het Marketingfacts Jaarboek.
-
We vertrouwen bijna niets en niemand meer, alleen bedrijven een beetje
Vertrouwen op een historisch dieptepunt volgens de Edelman Trust Barometer, 20 jaar Wikipedia, Upcycling, Colorwise en duiken van de 10-meterplank (of niet). Dit en meer in de week van Koot!
-
Het uitsluiten van irrelevante meningen
Een marketingcampagne (laten) maken voor een merk is een hele verantwoordelijkheid, zeker als alle collega’s een mening hebben over de wijze waarop dat moet gebeuren. Productie van marketingcontent is immers een #feestje. Dat moet het zeker blijven, maar wie nodig je uit op het feest? Dat is de lastige, maar essentiële verantwoordelijkheid van een project owner.
-
De leukste inhakers van 2020 op een rijtje
Inhakers zijn een leuke manier om onder de aandacht te komen. Ze toveren een lach op je gezicht, je geeft het bericht een like of reactie en dat zorgt voor bereik. Missie geslaagd, toch!? Ja, maar het lijkt makkelijker dan het is. Het moment en het verrassingseffect spelen een grote rol bij de effectiviteit van een inhaker. Er is dus niet alleen creativiteit nodig, maar ook een gevoel voor timing. In dit artikel zetten we de leukste inhakers van 2020 op een rijtje gezet.
-
Leren over marketing: terug naar het klasje of liever een podcast?
Marketingstudent Nyasa van den Berg vraagt zich af op welke wijze vakgenoten zich het liefst ontwikkelen en voert een onderzoek uit naar de praktijk van marketingonderwijs. Wat willen we eigenlijk?
-
Verkoopt seks nog?
Seks in marketing en reclame is anno 2021 springlevend. In advertenties worden we nog altijd doodgegooid met billen, borsten en ander vrouwelijk en mannelijk schoon. Wel is de industrie met de jaren voorzichtiger geworden. Met platte seks, stereotypering en seksisme in reclame komen merken tegenwoordig niet meer weg. Wie 'sexy' wil zijn, moet ervoor zorgen dat zijn reclameboodschap ook daadwerkelijk overeenkomt met het product dat verkocht wordt.
-
Vier cruciale tips voor het schrijven van een whitepaper
Tekstschrijvers zijn over het algemeen generalisten; ze weten van alles wat. Met die brede kennis kun je vaak wel zelf een informatieve blog schrijven, maar een whitepaper is toch echt een ander verhaal. Vier tips bij het schrijven van - of briefen over - een pakkende tekst die 'werkt' zoals je zou willen.
-
Naming convention voor Google Ads-campagnes: 8 best practises
De naam die je aan een campagne geeft kán heel onbeduidend lijken. Het heeft namelijk geen enkele, directe invloed op de prestaties van je campagne. Toch kan het indirect een grote impact op je Google Ads-account, overzicht en tijdsbesteding hebben. De 'gewoonte' om campagnes logische namen te geven, heet ook wel naming convention. In dit artikel licht ik toe waarom de meeste SEA-specialisten heel strikt zijn in hun naming convention in het kader van overzicht, samenwerking, tijdsbesparing en het voorkomen van fouten en foutmeldingen. Ook geef ik je praktische voorbeelden van een goede naming convention.
-
Big data-marketing? Een framework is efficiënter
Al decennia lang is ‘big data’ dé grote belofte. Met al die bakken vol data kun je ‘intelligence’ genereren voor jouw bedrijf. Sterker nog: als je over een langere tijd data verzamelt kun je op basis van het verleden zelfs toekomstig gedrag van bezoekers, prospects en klanten voorspellen. Inmiddels verzuipen we in data. Verbranden massaal uren en budgetten om AVG-proof data binnen te halen, te onderhouden en te analyseren. Terwijl het vaak weinig oplevert. In het boek ‘Backwards Market Research’ schrijft Alan Andreasen dan ook: “Werk uit waar je de data voor wilt gebruiken. Begin met wat je nodig hebt. Dat is het tegenovergestelde van big data.” Een framework helpt je bepalen wat je nodig hebt. Zodat je wél efficiënt en doelgericht data binnen een herkenbare context gaat genereren.
-
Zo slecht is jouw Spotify en Prof G doet zijn voorspellingen voor 2021
En wij dachten dat 2020 een vreemd jaar was. Welkom 2021. Dus gewoon maar terug naar de basis en een normale weekupdate met de 10 meest interessante verhalen van de afgelopen periode.
-
Sport is belangrijk, dus ook voor jouw merk (deel 2)
Sport brengt mensen samen en vooruit. Sport kan dienen als sociale lijm en iedereen zou mogen kunnen sporten. Juist in deze tijd is dat namelijk belangrijk. Merken zouden daar ook hun steentje aan moeten bijdragen, zo vinden deelnemers van het onderzoek.
-
De factor van het belang
PR is van strategisch belang voor elke organisatie en daarom is het belangrijk dat leiding en uitvoer goed met elkaar in gesprek blijven en dezelfde taal spreken. Carla de Barros Barbosa en Christine van der Linden schreven een opmerkelijk helder boek over de werking van PR, creatieve PR-campagnes en de inzet van magische middelen: er staan prachtige interviews in het boek en er worden indrukwekkende campagnes uitgelicht.
-
LinkedIn lanceert zijn Productpagina’s en Facebook opent nu écht de aanval op Apple
Om als online marketeers voorop te blijven lopen, delen wij maandelijks een greep uit de belangrijkste updates in de wereld van social media. In dit artikel zetten we de opvallende nieuwtjes van december 2020 op een rij. Er gaan geruchten dat Instagram een nieuwe functie test, Facebook vindt Apple helemáál niet aardig meer, je kunt nu producten taggen in Instagram Reels en meer!
-
Zo zorg je ervoor dat je Facebook-advertentieaccount niet wordt geblokkeerd
Het overkomt zelfs de beste wel eens: een afgekeurde Facebook-advertentie of een geblokkeerd advertentieaccount. Vervelend, want in de tussentijd kun jij geen advertenties draaien. Toch is er geen reden tot paniek. In dit blogartikel lees je hoe je de blokkade kan opheffen en hoe je een dergelijk probleem in de toekomst voorkomt.
-
Sport is belangrijk, dus ook voor jouw merk (deel 1)
Kinderen die leren wat verliezen en teleurstelling is in de amateursport, ontwikkelen mentale weerbaarheid. Juist nú is mentale weerbaarheid en gezondheid van grote waarde om te kunnen anticiperen op alles wat er om ons heen gebeurt. Om sport toegankelijker te maken hebben sportmerken of -sponsoren een verantwoordelijkheid, zo vinden de deelnemers van het onderzoek.