-
Verhalende geneeskunde: waarom storytelling zorgverleners helpt
Met verhalen geven we onze wereld vorm, vaak zonder dat we het doorhebben. In deze serie interviews gaan we op zoek naar de rol van verhalen in verschillende werkgebieden. Voor deze vierde aflevering ontmoeten we Megan Milota, universitair docent Medical Humanities aan het UMC Utrecht. “In een verhaal zitten patronen die je kunt gebruiken als zorgverlener.”
-
Online Tuesday #99: Corona-app als redder, prutser of Big Brother?
Als we iets hebben geleerd van de tender voor de corona-app van de overheid, dan is het dat je privacy-regels niet zomaar kunt versoepelen en dat apps bouwen echt een vak is. Het proces verloopt moeizaam, maar hoe moet het dan wél? Tijdens Online Tuesday #99 (opnieuw als webinar) gaat het 12 mei onder meer over de vraag of de coronacrisis bijdraagt aan de digitalisering van de samenleving.
-
Een sterk merk in de zorg
Welke boeken zijn interessant en wat vinden ervaren marketingprofessionals ervan? NIMA Register Marketeers recenseren de meest uiteenlopende marketing-gerelateerde boeken. Ditmaal 'Power to the people - Sterk merk in de zorg' van Marian Draaisma en Sjors van Leeuwen.
-
Wiggert de Haan (Roamler): “Na retail, maken we nu de zorg efficiënter”
Roamler is een app waarmee mensen geld kunnen verdienen door het uitvoeren van afgebakende taken. Aanvankelijk alleen in retail en de installatiebrache, maar inmiddels wordt ook in de zorg geëxperimenteerd. Oprichter Wiggert de Haan: "We hebben de formule nog niet gekraakt, ik weet nog niet precies hoe het moet, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we daar het komend jaar stappen in gaan maken."
-
De zorg: het merk is zo sterk als de mens die er werkt
Branding, marketing, positioneren: voor zorgverleners klinkt het nog altijd als een 'ver van mijn bed'-show. Toch lijken de marktontwikkelingen de praktijk van vandaag hard in te halen. Patiënten krijgen inzicht in de prestaties van ziekenhuizen en andere instellingen én patiënten krijgen steeds meer keuze. Logisch gevolg is een groeiende behoefte aan onderscheidend vermogen of concurrentieel voordeel. Tegelijk is de nood hoog als het gaat om het aantrekken van zorgprofessionals. We kunnen niet anders dan concluderen dat marketing een plek binnen de zorg verdient. Nergens anders lijkt het merk zo sterk, als de mens die er werkt.
-
De zorg is ziek: hoog tijd voor disruptie
De gezondheidszorg kampt met een groot probleem. Er is een grote mate van inefficiëntie en het personeelstekort loopt op. De merkbeleving van de consument bij de verschillende zekeraars is nihil en de kosten stijgen in rap tempo. Waarom is er nog geen persoonsgerichte technologie ingevoerd, terwijl deze in ruime mate voorhanden is? De digitale kansen voor de zorg op een rij.
-
Zorgsector grijpt nog te weinig kansen op social media
Eén op de vijf Nederlanders vindt dat elke zorginstelling aanwezig moet zijn op social media. Dat blijkt uit onderzoek van LVB Networks, uitgevoerd door Multiscope. Ruim duizend ondervraagden geven aan vooral behoefte te hebben aan tips, ervaringen en informatie over de instelling, zorg of ziekte. Maar wat doen zorggroepen om ervoor te zorgen dat ze ook online worden gevonden? Dat ze hun positieve offline imago ook online uitstralen?
-
Marijke Horstink (Oprichter HappyNurse): “Ik wil niet veel geld verdienen, ik wil een bedrijf bouwen
Het gaat goed met de gezondheidszorg in Nederland. In een onderzoek van The Lancet wordt de zorg in ons land goed beoordeeld in vergelijking met 200 andere landen: we staan zelfs op de negende plek. Zijn de blije verpleegkundigen daar (deels) verantwoordelijk voor? Marijke Horstink vertelt over haar organisatie HappyNurse.