-
Je kijkt nu naar de meest recente artikelen over dit onderwerp.
-
Hoe werkt semantisch optimaliseren precies?
Old school SEO versus new school SEO, oftewel semantisch optimaliseren. Wat is het en hoe werkt het? Dat lees je in deze editie van deze tweewekelijkse video-rubriek op Marketingfacts, waarin SDIM uitlegt wat de laatste ontwikkelingen zijn in online marketing en hoe bedrijven daar hun voordeel mee kunnen doen.
-
Friends of Search 2019: hoe je offline sales online beïnvloedt
Een van de meest vooraanstaande SEO/SEA-evenementen in Nederland vond op 6 februari plaats: Friends of Search. Ruim twintig sprekers van toonaangevende bedrijven gaven hun visie op onder meer Voice Search, Conversational AI, betekenisvolle content en de verdere samensmelting tussen de offline en online customer journey. Dit is search in 2019!
-
Het einde van Google Site Search: welke searchtool moet je gebruiken op je site?
Op 1 april 2018 (geen grap) worden alle websites die nog gebruikmaken van Google Site Search automatisch omgezet naar Google Custom Search. Dat betekent dat er door Google geselecteerde advertenties in de zoekresultaten op jouw website gaan verschijnen, mogelijk zelfs advertenties van jouw concurrenten. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor Google Site Search, zoals Algolia, Cludo of het Nederlandse Pandosearch. Geen advertenties en meer maatwerkmogelijkheden.
-
Google beloont schreeuwers en halve waarheden
De discussie rondom ‘nepnieuws’ beperkt zich niet langer tot Facebook. Op het sociale platform tierde het feitenvrije nieuws welig, voor zichtbaarheid zijn immers alleen gebruikerssignalen als likes, shares of comments nodig. De kritiek die Facebook hierover ontving was niet onterecht, er werd een beroep gedaan op haar verantwoordelijkheid en Facebook beloofde beterschap. Google bleef grotendeels buiten schot. De belangrijkste zoekmachine van de wereld werkt tegenwoordig namelijk niet heel veel anders.
-
How-to: de interne linkstructuur van een website optimaliseren voor zoekmachines
Interne links zijn de hyperlinks binnen een website. Het totale web van interne links op een website wordt ook wel de linkstructuur van de website genoemd. Deze structuur is cruciaal om goede navigatie voor gebruikers mogelijk te maken, maar heeft ook veel invloed op de indexatie en de gemiddelde ranking van een website in zoekmachines.
In deze HowTo wordt er aan de hand van verschillende richtlijnen uitgelegd hoe je de interne linkstructuur van een website kunt optimaliseren voor zoekmachines. Regelmatig wordt er specifiek over Google gesproken, omdat er relatief veel informatie beschikbaar is over deze marktleider.