-
Van een oude site naar een nieuwe site: tips én valkuilen
Overweeg jij om voor jouw organisatie een grote, bestaande website met meer dan honderd pagina’s te vervangen door een nieuwe website? Wij deden het. Bijna alles ging op de schop. Onze lessen en valkuilen in elf tips.
-
Evolutionary Site Redesign is beter alternatief voor nieuw website-design
Wanneer de verwachtingen en resultaten van een website achterblijven, kan dit vele redenen hebben. Maar op de een of andere manier leeft vaak de overtuiging dat het design de belangrijkste oorzaak is van achterliggende resultaten. De oplossing lijkt dan ook vaak eenvoudig: een nieuw design voor je website. Toch blijven resultaten na een redesign vaak uit. Een evolutionaire aanpak is de oplossing: Evolutionary Site Redesign.
-
Hoe het herontwerpen van je website de SEO kan verpesten
Trends, de wensen van de klant, een andere koers: tal van zaken zorgen ervoor dat je zo af en toe je website moet herontwerpen. Vaak een hele klus, maar een essentieel onderdeel van veel marketingcampagnes. Er kunnen genoeg problemen ontstaan bij het redesign, die vooral te maken hebben met het indexeerbaar maken van de testomgeving, het niet goed overzetten van de website of het doorvoeren van grote wijzigingen aan de structuur.
-
Een groenere website met Marie Kondo
De Japanse Marie Kondo werd wereldberoemd als Queen of Organizing. Haar opruimstrategie, bekend als de 'KonMari-methode': bewaar slechts waar je blij van wordt. Dat minimaliseren, daar kun je als webmaster nog wat van leren. Duidelijke, beknopte, eenvoudige en lichte websites zijn namelijk beter voor je bezoekers én beter voor het milieu. Hoe gaan sustainable en user centered webdesign samen met Kondo?
-
Wat migratie van subdomeinen naar subfolders betekent voor SEO-resultaten
De discussie binnen SEO of je moet werken met subdomeinen (domein.website.nl) of subfolders (website.nl/subfolder/) wordt al vele jaren gevoerd. Vanuit SEO-oogpunt wordt vaak de voorkeur gegeven aan subfolders, omdat alle autoriteit van het hoofddomein dan beter verdeeld wordt over de onderliggende pagina’s. Subdomeinen worden door zoekmachines als aparte websites gezien en moeten elk hun eigen autoriteit opbouwen. Maar wat nu als een website al gebruik maakt van meerdere subdomeinen: is het dan de moeite om deze te migreren naar subfolders op het hoofddomein?