-
Minder bingewatchen, meer mobilewatchen
Dat het mobiele telefoongebruik is toegenomen mag geen verrassing zijn. Maar nu zijn ook de cijfers en feiten bekend! Levert dit een bevestiging van het vermoeden op, of ligt het anders?
-
Groei videoplatforms biedt marketingkansen
De coronacrisis is een periode van vele uitdagingen. Ook voor ons marketeers. We zien een flinke verschuiving van offline naar online. Daar kunnen wij heel slim op inspelen, zodat zowel particulier als bedrijf aan zān trekken komt. Door de strenge quarantaineregels is men ook vaker en langer thuis. Dat heeft als gevolg dat diverse videoplatforms ontzettend hard groeien. Weer een mooie marketinguitdaging, dus. In dit blog geven we je praktische informatie over deze enorme verschuiving naar videoplatforms en laten we de kansen zien die jij kunt benutten.
-
Wat kosten voice, streaming en influencers?
Veel interessant nieuws deze week over voice, maar er is nog veel meer: een inzichtelijke methode hoe merken het vertrouwen kunnen verdienen, de stand van webcare, de advertising van Tesla en als bonus een werkelijk prachtig verhaal over menselijke kracht. Dit en nog veel meer in de update van deze week.
-
Disney domineert met dwingende marketing van remakes en controverse
Disney is een megalomane marketingmachine, maar corona strooide zand in de motor. Ondanks 91 procent (!) minder winst komt het mediabedrijf er vermoedelijk wel weer bovenop. Welke marketing en communicatie hoort daarbij? Disney blinkt uit in powerplay, die soms over het randje gaat om te kunnen winnen. Er valt veel te leren van The House of Mouse.
-
FutureWatch: het einde van het ‘all you can eat’-abonnement van Netflix, Spotify en Blendle
Het tijdperk dat je voor een laag bedrag per maand 'alles' kon kijken (Netflix), luisteren (Spotify) of lezen (Blendle) is vanaf deze maand voorbij. Consumenten die 'alles' willen kunnen blijven zien, horen en lezen, zijn vanaf nu duurder uit en hebben meerdere apps nodig. Of gaan we genoegen nemen met een beperkter aanbod?
-
De Spotify voor klassieke muziek
Zeg Spotify en je zegt muziek. Maar volgens de liefhebbers komt klassieke muziek er bekaaid vanaf. "Ze doen klassieke muziek erbij en dat werkt niet goed, omdat klassieke muziek en diens liefhebbers echt fundamenteel andere behoeftes en structuren hebben dan andere muziekliefhebbers. Het zit op vier gebieden: je kunt op Spotify niet precies vinden wat je zoekt, de geluidskwaliteit is onvoldoende, de aanbevelingen zijn niet zo relevant en er mist achtergrondinformatie", aldus Thomas Steffens, CEO van Primephonic. Primephonic richt zich exclusief op klassieke muziek.
-
De achilleshiel van online piraterij
Alexander Tsoutsanis (legal director bij DLA Piper) werkt samen met organisaties en merken die te maken krijgen met piraterij. Ronnie Overgoor duikt samen met Tsoutsanis in de wereld van illegale streaming.