-
Sport is belangrijk, dus ook voor jouw merk (deel 2)
Sport brengt mensen samen en vooruit. Sport kan dienen als sociale lijm en iedereen zou mogen kunnen sporten. Juist in deze tijd is dat namelijk belangrijk. Merken zouden daar ook hun steentje aan moeten bijdragen, zo vinden deelnemers van het onderzoek.
-
Sport is belangrijk, dus ook voor jouw merk (deel 1)
Kinderen die leren wat verliezen en teleurstelling is in de amateursport, ontwikkelen mentale weerbaarheid. Juist nú is mentale weerbaarheid en gezondheid van grote waarde om te kunnen anticiperen op alles wat er om ons heen gebeurt. Om sport toegankelijker te maken hebben sportmerken of -sponsoren een verantwoordelijkheid, zo vinden de deelnemers van het onderzoek.
-
No Guts No Glory over de impact van een Jankfest
“Met hartjes en likes red je het als stichting niet”, zegt contentmarketeer en copywriter David Brinks. Dus zet hij samen met andere vrijwilligers zijn expertise in om de stichting No Guts No Glory te laten groeien. Zodat méér mensen met kanker, hun vrienden en familie de pijn van het ziek-zijn even kunnen vergeten. Met behulp van muziek. Onderdeel van de wervingscampagne? Een vette metalcover.
-
Marketingmanager van een ‘onfatsoenlijk’ merk
Patrique Benes, marketing manager bij EasyToys, is een tevreden man. Even leek het erop dat het geplande partnership tussen de webshop in seksspeeltjes en eredivisieclub FC Emmen geen doorgang zou vinden, maar vorige week gaf de KNVB toch akkoord op de samenwerking.
-
De wijze marketinglessen van NN Group
Het seizoen van goede voornemens is nog in volle gang. Zo ook het goede voornemen van NIMA Young Professionals en BigShots om vakgenoten te inspireren met tips en insights. Geen beter moment dus, om het jaar fris in te gaan met drie marketingwijsheden van NN Group.
-
Shell durft duurzame dialoog aan (maar krijgt ook tegengas)
De klimaatcrisis zet niet alleen het politieke debat op scherp, maar ook hoe het bedrijfsleven zich duurzaam positioneert. Multinational Shell loopt als geen ander op eieren, getuige het protest tegen het Generation Discover Festival en de sponsoring van Concertgebouw. Hoe ga je daar als merk mee om?
-
Voor Nederlandse Loterij is sportsponsoring geen gokje
Nederlandse Loterij versterkt zijn marktpositie met heel veel sportsponsoring. Het contract met TeamNL is verlengd, de Toto KNVB Beker moet een soort FA Cup worden en de nieuwste troef is het Oranje Peloton. Een gesprek met Chief Marketing Officer Arno de Jong, die zich laat afrekenen op resultaat. "Je moet niet het middel meten, maar het doel: de impact op onze merken."
-
Oranje Leeuwinnen zijn hot, maar hoe goed gaat het écht met vrouwenvoetbal?
De Oranje Leeuwinnen willen deze zomer gloriëren op het WK Voetbal. Na eerdere successen staan sponsors in de rij. Het gaat dus goed met het vrouwenvoetbal... of toch niet? Met de Eredivisie Vrouwen wil het niet vlotten. Achilles ’29 stopt ermee en SC Heerenveen moest worden gered door de gemeente. Waarom profiteert het clubvoetbal niet mee van de hype rond het nationale team? En met welke marketing-trickshots kan het tij worden gekeerd?
-
Hoe KNVB het commerciële speelveld van voetbal vergroot
De afgelopen twee jaar heeft de KNVB zijn commerciële strategie helemaal omgevormd, en daarmee ook zijn sponsoring. De nieuwe aanpak in het kort: meer partnerships, minder exclusiviteit en meer ondernemerschap. Hoe steekt die kersverse visie precies in elkaar? "We zijn in één klap een andere speler geworden, die met bredere proposities mediabureaus en sponsorbureaus samenbrengt."
-
Hoe trouwe sponsors de comeback van FC Twente mogelijk maakten
Na jaren van malaise is het Nederlands voetbal eindelijk weer een succesverhaal. Oranje en Ajax winnen van de wereldtop, maar ook de ooit bijna failliete oud-kampioen FC Twente beleeft een wederopstanding, met een snelle promotie naar de Eredivisie. Die laatste comeback heeft in grote mate te maken met de invloed van sponsoring. "Als Noabers steunen we de club ook in minder goede tijden."
-
Politiek activisme door merken: Just do it?
Eerder deze maand lanceerde Nike haar nieuwe ‘Dream Crazy’-campagne, waarin de American Football-speler Colin Kaepernick de hoofdrol speelt. Hij zit momenteel zonder club in de NFL vanwege zijn knievallen tijdens het Amerikaanse volkslied als protest tegen (raciaal gemotiveerd) politiegeweld. Wat doet het opnemen van een activistische sporter in een campagne met de merkreputatie? En maakt het uit of dit een centraal figuur is als Kaepernick, of een sporter die zijn steun voor anderen uitspreekt, zoals golfer Tiger Woods?
-
Het online platform dat FC Groningen sponsort
Voetbalclub FC Groningen speelt sinds september 2017 in shirtjes met daarop de merknaam Payt. Het Groningse bedrijf legt hier 1,2 miljoen voor op tafel. Doel: de naamsbekendheid vergroten. En dat lukt. Merijn Stapert, oprichter van het online debiteurenbeheer-platform: "Een mooi voorbeeld is een grote koper die eerst zei: jullie zijn maar met twintig man. Nu zeggen ze: kom maar langs."
-
Vedetta wil dé online community voor vrouwenvoetbal worden
Er komt een nieuw voetbalmerk: Vedetta. Een heel ander merk dan typisch masculiene platformen als VI, Catenaccio of Voetbal Inside. Nee, Vedetta doet het anders. Inhakend op het succes van de Oranje Leeuwinnen wil Eredivisie Vrouwen nu eindelijk de vruchten plukken van de groeiende interesse in vrouwenvoetbal. Samen met mediabedrijf Wayne Parker Kent wordt momenteel een innovatief mediamerk ontwikkeld. "Vrouwen beleven voetbal anders en daar spelen wij op in."
-
Samsung wil Olympisch succes met SmartSuit
Nederlandse shorttrackers zijn afgereisd naar de Olympische Spelen met een SmartSuit van Samsung. De sponsor ontwikkelde dit innovatieve schaatspak plus bijbehorende app samen met creatief bureau Cheil Amsterdam voor Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting. Een gesprek met Gerben van Walt Meijer, marketingmanager mobile van Samsung Nederland.
-
Sponsoring werkt, maar hoe dan?
Sponsoring is overal. Bij de sportclub, in het stadion en het theater, bij festivals en evenementen. Maar ook bij bijzondere initiatieven, goede doelen, opvallende ideeën en extreme avonturen. Overal kom je sponsors tegen. Vaak via opdringerige logosmijterij op elk denkbaar oppervlak (er zijn zelfs atleten met getatoeëerd sponsorlogo’s – zucht). Maar gelukkig ook via opvallende en verrassende activaties waarbij de sponsoring gebruikt wordt om consumenten aan te spreken.