-
Generatie-marketing verandert: ouderen worden jonger
Edgar Keehnen, eigenaar van het bureau Grey Ocean (voorheen AgeWise), is sinds 2000 gespecialiseerd in vijftigplus-marketing. "Vergrijzing is een force driving change." Bij de marketing van vijftigplussers gelden aanvullende regels, want deze generatie heeft nu eenmaal andere waarden. Deze handvatten helpen marketeers bij het inspelen op de specifieke omstandigheden waarin senioren zich bevinden.
-
The silver ones
Op Marketingfacts delen NIMA Register Marketeers hun mening over vakliteratuur. Welke boeken zijn interessant of relevant en wat vinden ervaren marketingprofessionals ervan? We recenseren de meest uiteenlopende marketing-gerelateerde boeken. Deze keer: 'The silver ones - do's & don'ts voor 50+marketing' van Filip Lemaitre.
-
De 65’er is de nieuwe 45’er
Als marketeer mis je de boot als je nu niet na gaat denken over mature marketing. Volgens Edgar Keehnen, mature marketing-expert en eigenaar van AgeWise, moet elke marketeer de strategische keuze maken om iets met dit marktsegment te gaan doen. Het is niet alleen in aantallen het grootste segment, ook het vermogen en inkomen van deze groep is groot. Maar denk niet teveel in 'doelgroep': "De valkuil voor een mature marketeer is het segmenteren op leeftijd."
-
Koopgedrag is veel minder afhankelijk van leeftijd dan marketeers denken
In marketingcommunicatie worden alle mensen die ouder zijn dan de standaard doelgroep ‘boodschappers 20-49’ nog steeds beschouwd als bijvangst. Zij worden immers toch wel bereikt én staan niet open voor het gebruik van andere merken dan ze al kennen, zo is de gedachte. Het wordt hoog tijd dat die bijvangst onderdeel wordt van de hoofdschotel, betoogt Roger Verdurmen, Head of Strategy & Creation van Sanoma. "De consument is er al lang klaar voor, de marketeer kan niet meer om de feiten heen."
-
Vijf lessen voor een effectieve oudedagscampagne
"92 procent mkb vindt pensioen belangrijk, maar 38 procent doet er iets aan". "Vrouwen weten weinig van hun financiële situatie na pensionering". "Jongere weet weinig over pensioen" en "Aanpakken pensioentekort voor veel Nederlanders nog te ingewikkeld". In één week vier artikelen die bevestigen wat keer op keer uit onderzoek blijkt: Nederlanders vinden hun oude dag wel belangrijk, maar weten er weinig van en doen er zelf nog vrijwel niets aan. Omdat de verantwoordelijkheid voor het organiseren van een goede oude dag steeds meer bij de burger ligt, worden onwetendheid en passiviteit steeds meer een probleem. Dat geldt vooral voor de middengroepen in de kritieke leeftijdsfase 35 tot 55 jaar. In dit artikel willen we aantonen dat het anders kan aan de hand van vijf lessen die we leerden van de bewustwordingscampagne Doen & Later.