-
E-commerce wacht spannend jaar
Consumenten raakten eraan gewend om meer geld online uit te geven. De branchevereniging voor thuiswinkelen verwacht dat consumenten dit jaar ook veel online blijven kopen, ‘de groei zal weer de vorm aannemen van vóór de coronapandemie’. Opvallend is het uitblijven van dé grote klapper voor online supermarkten in 2021. Ondanks lockdowns, quarantaine en beperkingen snoepte de online supermarkt maar twee procent af van de supers in de buurt.
-
Omnichannel omdenken: Hoe bedien je als merk je klanten in retailland 2.0?
Virtueel van haarkleur wisselen, met een spraakassistent shoppen of binnen tien minuten je boodschappen thuis. Retailland staat op z’n kop. En met een pandemie als katalysator volgen de ontwikkelingen zich in rap tempo op. Deze snel opkomende retailtrends creëren nieuwe uitdagingen voor merken. Want welke impact heeft dit op bestaande klantreizen en touchpoints? Hoe bouw je een omnichannelstrategie die past in de huidige tijdsgeest? En wat betekent de verregaande digitalisering voor fysieke winkels? Spoiler: merken moeten goed gaan nadenken waar ze aanwezig zijn. Én waar niet.
-
De vloek van Apple
In de week dat Apple aankondigde een nieuwe telefoon op de markt te brengen van bijna tweeduizend euro, gebeurde dat waar ik al jaren bang voor was: een online bij Apple aangeschaft product ging kapot. Wat gebeurde er toen en hoe lossen we dit op?
-
‘D’r op of d’r onder voor winkels komende feestdagen’
Black Friday verliest in rap tempo zijn populariteit, ook in de Benelux. Dat wijst een Sitecore-onderzoek uit waarin consumenten en marketeers werd gevraagd hoe zij het denken dat het feestdagenseizoen zal verlopen
-
Marketing&Facts: Adverteren via Connected TV
De manier waarop we televisiekijken is in de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Van veelal lineair kijken is er steeds vaker een verschuiving te zien naar het kijken via connected tv-apparaten. Maar wat betekent dit voor de advertentiekansen van bedrijven?
-
[Teruglezen] Suffe slogan Albert Heijn slaat geen deuk in pakje boter
Het kan je bijna niet zijn ontgaan: Albert Heijn heeft een nieuwe campagne, waarin de nieuwe supermarktmanager (zeg maar: de opvolger van meneer Van Dalen) wordt geïntroduceerd. Met een nieuwe pay-off: ‘Dat is het lekkere van Albert Heijn’. De eerste commercial deed mijn wenkbrauwen maar liefst drie keer fronsen: één keer over de (ogenschijnlijk) gekozen positionering, één keer over het zinnetje en één keer over het reclameconcept.
-
NFT in advertising en is gaming het nieuwe social?
De kracht van het luisteren. Gaming het nieuwe social? The last mile in retail advertising. Een lettertypekeuze-tool. En met de mountainbike de berg af! Dit en nog veel meer in de nieuwe week van Koot!
-
Winkel zet vooral in op Facebook
Onderzoeksbureau WBR Insights en social advertising bureau Smartly.io, dat werkt voor merken als Zalando, Ebay en Uber, deden onderzoek naar op welke social-mediaplatformen retailbedrijven het liefst adverteren. Wij lazen mee en hier komen enkele opvallende nieuwe inzichten uit naar voren.
-
Autofotografie: hoe pak je dat aan?
‘Content is king’. Ik lees het heel vaak. Maar is het eigenlijk (nog) wel zo, of is het klinkklare onzin? Het vak van contentcreatie is telkens weer aan veranderingen onderhevig. Wat is de huidige stand van zaken op het gebied van autofotografie?
-
(Podcast) De stad van de toekomst? De 15-minutenstad
Traditionele winkelcentra en -straten zijn uit de tijd, maar full service centers hebben de toekomst, aldus Wereldhave-CEO Matthijs Storm. Niks ‘laat het maar gebeuren’, maar een spot-on strategie met nieuwe concepten voor de 15-minutenstad van de toekomst. In een nieuwe aflevering van de podcastserie OnBrandScan vertelt de winkelvastgoedinvesteerder hoe je die proactief ontwikkelt. “Het gaat om meer dan winkelen en een goede mix van lokale winkeliers en leisure.”
-
Bakker Bart wil grootste lunchaanbieder worden, offline én online
Na jaren op een laag online pitje te hebben gestaan lanceerde Bakker Bart eind 2019 zijn vernieuwde online platform. De bakkerijketen wil zijn digitale aanwezigheid vergroten en de grootste lunchaanbieder worden van Nederland, zowel offline als online.
-
Nee, die winkels en horeca willen helemaal niet open
Het staat deze week hoog op de lockdown-agenda: maatschappelijke verantwoordelijkheid. Winkels die open willen blijven, worden op die verantwoordelijkheid aangesproken. De afgelopen maanden kwam het concept ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid’ regelmatig aan de orde, bijvoorbeeld als er iets mis ging in de horeca.
-
Waarom de flagshipstore van Rituals perfect is
Veel flagshipstores zijn niet meer dan een gewone winkel met een overvloed aan ruimte. Dezelfde hoeveelheid producten als in een gewone winkel, maar dan wat breder in de ruimte uitgestald. Hippe gadgets en irrelevante visuele merchandising in combinatie met grote LCD-schermen verdoezelen dat dat het allemaal niet zoveel voorstelt. Maar er zijn uitzonderingen.
-
Karwei: emotie moet resulteren in omzet
Mariëlle Rooswinkel (Karwei), Rik Ledder (TBWA\Neboko) en Marc van Eck (New Growth Strategies) over de nieuwe marketingformule van de bouwmarktketen: klussen & inrichten. Voor man én vrouw.
-
Tien bouwstenen om gelijk te starten met omnichannel
In mijn vorige artikel legde ik kort uit waarom je juist nú moet inzetten op omnichannel. Ten eerste zijn omnichannel-bedrijven namelijk beter bestand tegen verandering. Daarnaast verandert de behoefte van de klant na een crisis, en kun je met een omnichannel-organisatie meer waarde leveren aan de klant. Wil je direct beginnen? Gebruik dan deze tien bouwstenen voor het bouwen van de ideale omnichannel-klantervaring!