-
Je kijkt nu naar de meest recente artikelen over dit onderwerp.
-
Hoe een infographic bijdraagt aan hogere rankings in Google
Wist je dat afbeeldingen zeshonderdduizend keer sneller verwerkt worden door het menselijk brein dan tekst? En dat 80 procent van de lezers meer interesse heeft in content wanneer er gekleurde visuals in de tekst staan? Een visual werpt dan ook zijn vruchten af: visuele content wordt veertig keer vaker gedeeld dan tekst. In deze blog lees je waarom visuele content belangrijk is en hoe infographics voor meer organisch verkeer zorgen.
-
Hoe werkt semantisch optimaliseren precies?
Old school SEO versus new school SEO, oftewel semantisch optimaliseren. Wat is het en hoe werkt het? Dat lees je in deze editie van deze tweewekelijkse video-rubriek op Marketingfacts, waarin SDIM uitlegt wat de laatste ontwikkelingen zijn in online marketing en hoe bedrijven daar hun voordeel mee kunnen doen.
-
Weet waar je voor optimaliseert
We veranderen wat af aan onze websites, allemaal om conversies te verhogen of andere KPI's te halen. Wat we hierbij vergeten is dat de aanpassing van het design niet direct leidt tot het doel (het verhogen van de conversie). Wat wél leidt tot dat doel is de verandering in gedrag van gebruikers. We optimaliseren het gedrag van mensen, en alleen als we optimaliseren vóór de mens, niet van de mens, dan is de bezoeker van de website waarschijnlijk echt tevreden.
-
Internet is fucked-up, wie pakt de verantwoordelijkheid?
“We fucked up the internet!” Dat was afgelopen week de boodschap van Digital Wednesday, het maandelijkse tech-event in Eindhoven. PublicSpaces brak een lans voor meer zelfregie van consumenten, maar er moet meer gebeuren. Ook advertisers, publishers en vooral de Amerikaanse techreuzen dienen hun verantwoordelijkheid te nemen. Is 2019 het jaar van de doorbraak?
-
Effecten van Google Medic-update in Nederland
Elke keer is een Google-update weer spannend, want wat is de impact? Een recente update is de Google Medic, die in augustus is uitgerold. Over de impact in de VS zijn al wat resultaten bekend, maar hoe zit het dan in Nederland? We doken erin en keken naar het lokale effect.
-
Wat migratie van subdomeinen naar subfolders betekent voor SEO-resultaten
De discussie binnen SEO of je moet werken met subdomeinen (domein.website.nl) of subfolders (website.nl/subfolder/) wordt al vele jaren gevoerd. Vanuit SEO-oogpunt wordt vaak de voorkeur gegeven aan subfolders, omdat alle autoriteit van het hoofddomein dan beter verdeeld wordt over de onderliggende pagina’s. Subdomeinen worden door zoekmachines als aparte websites gezien en moeten elk hun eigen autoriteit opbouwen. Maar wat nu als een website al gebruik maakt van meerdere subdomeinen: is het dan de moeite om deze te migreren naar subfolders op het hoofddomein?
-
Ga voor digitale gunfactor
De homepage, productpagina, het winkelmandje en het bestelproces: pagina’s waar vaak naar wordt gekeken bij website-optimalisatie. Er zijn echter meer pagina’s die bijdragen aan een betere merkbeleving en meer conversies, maar die worden vaak vergeten. Daarom: de focus op de Contactpagina, de 'Over ons'-pagina en de Bedankpagina.
-
Advertentieroulatie in AdWords: van onbepaalde tijd naar geoptimaliseerd rouleren
Google kwam het afgelopen jaar met verschillende tools om je AdWords-account te automatiseren. Ook heeft automation meer statuur gekregen in de nieuwe interface van AdWords. Zo werd smart bidding prominenter op de kaart gezet, werden er smart display campaigns geïntroduceerd en is advertentieroulatie een serieuze factor geworden in de optimalisatie van accounts door Google. Over de advertentieroulatie wil ik het in deze nieuwe serie dan ook graag hebben. Ben je benieuwd hoe je advertentieroulatie voor je kunt laten werken? Lees dan verder!
-
How to: testresultaten op de juiste manier interpreteren
Het beoordelen van je testresultaten blijft een lastige klus. Natuurlijk willen we het liefst zoveel mogelijk positieve resultaten aan onze klant, baas of collega’s laten zien, maar het moet niet ten koste gaan van de betrouwbaarheid. Om maar te zwijgen over de angst voor een vals-positief resultaat, waarbij je een aanpassing laat doorvoeren die zelfs voor een verslechtering van de resultaten zorgt.
-
Campagnemanagement: zo krijg je je interne organisatie mee
Er was een tijd dat ik niet zo’n fan was van campagnes. Ongeveer tien jaar geleden was ik verantwoordelijk voor e-commerce bij Hi, een merk met veel grote en creatieve campagnes. Als online salesman vond ik die veel te weinig gericht op verkoop. Wij deden onze eigen communicatie, zowel online als offline, met als doel verkopen! Als marketeers bij ons kwamen om te vragen naar onze campagneplanning dan vertelde ik ze dat wij één campagne hadden met een duidelijke planning: de 365 dagen per jaar maximale verkoopcampagne.
Zonder het te weten, droeg ik bij aan een probleem dat nu bijna alle marketeers van grote organisaties raakt.
-
9 onderzoeksmethoden om te A/B-testen
A/B testen. Welk bedrijf wordt er niet groot mee? Moderne marketeers weten dat ze moeten testen. Maar het aantal testmogelijkheden is oneindig. Een andere foto, nieuwe koptekst, social proof of toch eerst die andere buttontekst uitproberen? Testen start met onderzoek op basis waarvan je testhypothesen formuleert. Er zijn 1000 en 1 manieren om onderzoek uit te voeren. Ik deel er in dit artikel 9.
-
Non-e-commerce websites optimaliseren met Enhanced Ecommerce
Voor het optimaliseren van webshops is Google Analytics Enhanced Ecommerce onmisbaar. Het geeft uitgebreide mogelijkheden om na te gaan waar bezoekers in het aankoopproces afhaken. Heb je geen webshop, dan lijkt de analyse van funnels beperkt tot procesweergaverapporten zoals het doeltrechterrapport. Waardevol, maar minder krachtig. In dit artikel leggen we uit hoe Enhanced Ecommerce kan bijdragen in het analyseren van funnels op non-ecommerce sites. We doen dit aan de hand van een case van een vacaturesite. Voordat we de case behandelen, leggen we uit wat Enhanced Ecommerce is en hoe het toepasbaar is op non-e-commerce sites.