-
Ajax verslaat PSV in zoekmachine
Al jaren zijn Ajax en PSV bepalend in het Nederlands voetbal, dé twee voetbalclubs met een grote historie in het internationale voetbal. Voetbal is voor veel van ons de belangrijkste bijzaak in het leven. Marketing vinden we ook niet onbelangrijk, en een korreltje zout ook niet. Daarom: de websites van Ajax en PSV vergeleken qua SEO.
-
Hoe ben je echt klaar voor mobile-first index?
Als je ondanks alle blogs over de mobile-first index nog geen actie hebt ondernomen, is dat waarschijnlijk omdat jouw website goed is ingericht. Althans, daar ga je vanuit. Maar heb je dit ook daadwerkelijk gecontroleerd? Zelfs als je een responsive website hebt, kan een check nuttig zijn om geen risico te lopen. Welke (SEO-)elementen dien je te controleren, welke risico’s loopt je website en hoe kun je dat aan de hand van één tool controleren?
-
Mobiele rankings: winnaars en verliezers
Wat hebben ing.nl, anwb.nl, consumentenbond.nl, pearl.nl, beslist.nl, blokker.nl, hema.nl, ten dele ook bol.com, independer.nl en Apple met elkaar gemeen? Ze kunnen hun Google-searchverkeer via mobile search verliezen. Je kunt niet zeggen dat Google niet gewaarschuwd heeft vóór 21 april je site mobielvriendelijk te maken. Toch zijn er nog vele sites die niet mobielvriendelijk zijn en vanaf vandaag uit de mobiele rankings verdwijnen. Aangezien tot wel de helft van je verkeer via mobiel komt, kan dat dus de helft van de omzet schelen.
-
Waarom Google mobile-friendly sites voorrang gaat geven
Het Google-nieuws van afgelopen week, in ieder geval in zoekmachinemarketigland, was de aangekondiging dat Google vanaf 21 april 2015 de "mobile-friendliness" van sites zwaarder gaat laten wegen als ranking factor. En daar zijn diverse redenen voor te benoemen. Ik beschrijf er drie.
-
Investeer in een mobiele aanpak
Waarom zou je investeren in een mobiele strategie? Als je je site checkt op je iPhone of Android-toestel ziet deze er niet eens zo slecht uit. Daarnaast bestelt er toch bijna niemand via mobiel. Business-wise lijkt het investeren in een mobiele website en campagnes dan overbodig. Of toch niet?
-
Mobile on-boarding: een wereld vol kansen
Responsive, adaptive, mobile first, native apps; de termen vliegen je om de oren als je een bank vraagt naar de wijze waarop zij hun website voor mobiele gebruikers hebben ingericht. Klinkt ambitieus allemaal, maar in hoeverre is dit ook de praktijk? We zijn in de materie gedoken en hebben onderzocht in hoeverre de Nederlandse banken hun website geschikt hebben gemaakt voor smartphones. Hoe bedienen zij nieuwe klanten met een mobiele telefoon? Oftewel: hoe klantvriendelijk en responsive is het on-boardingproces?
-
Mobile SEO: sites, tips en tools
Organisch verkeer op desktops loopt terug, maar dat is zeker niet het geval voor organisch zoeken op smartphones en tablets (tezamen "mobile"). 31 procent van alle organische bezoeken kwam uit mobile, gemeten in het eerste kwartaal van 2014 (cijfers uit de VS, via rimmkaufman.com) Eenderde van het totale aantal organische bezoeken is een vrij hoog percentage. Toch zijn er genoeg organisaties die onvoldoende rekening houden met het device van de doelgroep. Er zijn nog te veel gebruikers van smartphones die websites tegen komen die niet voor smartphones ontwikkeld zijn én niet vindbaar zijn in zoekmachines. In dit artikel ga ik in op de mobile focus van Google, de keuzes die organisaties hebben in soorten sites op smartphones, implicaties/tips voor mobile SEO en SEO-tools die ook goed voor mobile toepasbaar zijn.
-
10 usabilty-tips voor je m-commerce website
Iedereen heeft het over mobile commerce. Het heeft zelfs een eigen maand gekregen: Appril. Wanneer het over mobile gaat vliegen de superlatieven je om de oren. Grafieken die de enorme groei van het gebruik van mobile devices duiden zijn alom te vinden.
Veel klanten maken gebruik van mobile devices wanneer ze onze websites bezoeken. Lang dachten we dat bezoekers mobiele apparaten vooraan in de customer journey gebruikten, met name om te oriënteren. Een plausibele verklaring voor de conversiepercentages, die veelal lager uitvielen. Voor veel bezoekers was het echter een zaak van niet kunnen converteren door usability-drempels, in plaats van de onwil.
-
Bedrijven worstelen met mobiele optimalisatie
Hoewel driekwart van de bedrijven van plan is dit jaar hun mobiele website op de schop te nemen, is de complexiteit van het realiseren van een goede customer experience op mobiel een grote uitdaging voor bedrijven. Dat blijkt uit het Reducing Customer Struggle 2013-onderzoek van Econsultancy i.s.m. IBM. Twee op de vijf bedrijven onderschrijft dat het realiseren van een goede klantervaring op mobiel moeilijk is dan op het 'normale' web.
-
Schermgrootte en veiligheid belangrijkste bezwaren tegen mobile commerce
We hebben de laatste tijd meerdere onderzoeken voorbij zien komen die voorspellen dat gedurende de komende 12 maanden het mobiele zoekvolume het desktopverkeer zal overstijgen. De verkoop en conversie van mobiele apparaten zijn echter nog altijd niet in lijn met deze groeicijfers. Om inzicht te krijgen in hoe het ervoor staat met mobile search, mobile commerce en mobiel als onderdeel van de multichannelstrategie, heeft Econsultancy het 'Mobile Commerce Compendium' (n=1.000) rapport samengesteld.
-
Mobiel voorop: responsive design voor mijngarage.nl
Sinds de eerste echte succesvolle smartphones acht jaar geleden op de markt verschenen is er actief ontworpen voor mobiele apparaten. Anno 2013 is ontwerpen voor mobiel echter compleet anders dan 6, of 3 jaar geleden. Het ontwerpvraagstuk is verschoven van 'hoe kunnen we minder met mobiel doen?' naar 'hoe kunnen we juist méér met mobiel doen?'
In dit artikel wil ik je meenemen in zo’n mobile first ontwikkeltraject. Dat doe ik aan de hand van mijngarage.nl, waar we vanuit Mangrove aan gewerkt hebben. Welke keuzes worden er gemaakt en waarom? Hoe verliep het ontwerpproces? Welke lessen leerden wij en de klant tijdens het ontwikkeltraject, en hoe zijn de eerste resultaten?
-
Update ABN AMRO Mobiel Bankieren: stuur een afbeelding mee met je overboeking
De Nederlands banken komen regelmatig met een update voor hun mobiel bankieren apps. Normaal gesproken zou dat voor mij geen reden zijn om er een artikel over te schrijven. Echter, ABN AMRO breidt zijn Mobiel Bankieren-app voor Android-toestellen vandaag uit met een unieke feature (de update voor de iPhone-app volgt later). Vanaf gisteren kun je een overboeking persoonlijk maken, door bijvoorbeeld een afbeelding uit je gallery mee te sturen. Omdat deze update bijzonder is, doop ik mijn vingers in de virtuele inkt en vertel jullie in dit artikel graag meer over de vernieuwde app en Eurogami. Eurogami?
-
De connected consument geeft de voorkeur aan (mobiele) websites
Voor wie inmiddels het spoor bijster is met betrekking tot alle benamingen voor de verschillende generaties, de connected consument in het kort: ze lopen met smartphones op zak, browsen erop los op hun tablet en staan continu in contact met hun vrienden via Facebook. Kortom, on- of offline bestaat niet meer en ze zijn áltijd connected.
Zmags heeft onderzoek gedaan (n=1500) naar het online surf- en koopgedrag van deze connected consumenten en kwam met een aantal interessante conclusies. Allereerst: ze is 40.
-
Economisch weerbericht (141): Mobiele verleiding in de conceptuele economie
Het ijzer moet je smeden als het heet is. Die spreuk duidt al sinds jaar en dag het moment aan waarop we voldoende zijn warmgelopen om toe te geven aan een bepaalde verleiding. Dan zijn we week en vermurwbaar genoeg om het gedrag te vertonen, dat de verleider voor ogen heeft. De meeste kans daarop bestaat – en sinds de app-phone is dat geen tautologie meer – als we op het juiste moment een propositie kunnen waarnemen. Dat moet wel subtiel gebeuren, want de perceptie van opdringerigheid werkt aversie in de hand. Door alle prikkels die er zijn, worden we steeds eigenzinniger en kieskeuriger, we hebben bovendien geen tijd en in feite hebben we gewoon helemaal niks nodig.
Zeker in een zieltogende economie wint dat laatste inzicht snel terrein. De onweerstaanbaarheid van app-phones heeft hier, na Web 2.0, de beslissende schep bovenop gedaan. Meestal blijft het ijzer daarom koud en valt er niets te smeden. Behalve wanneer het schermdevices en apps betreft. Die dingen zijn meer dan voldoende om elke godganse dag compleet mee te vullen. Daarmee is mobiele verleiding de kroon op de conceptuele economie.
-
Waar moet een mobiele site of app qua usability aan voldoen?
Jakob Nielsen is een guru, zo niet dé guru, van gebruikersvriendelijkheid en usability van websites. Zonder blad voor de mond. Zo was hij het die stelde dat sites in een F-vorm worden gelezen. Het is al even geleden sinds hij nieuw insights deelde; tegenover ClickZ heeft hij zich nu echter uitgelaten over de usability van mobiele sites en apps. In dit artikel ga ik in op de belangrijkste uitspraken die hij heeft gedaan en hoe je hiermee je mobiele site of applicatie kunt verbeteren.