-
Hoe krijgen we het gesprek terug?
En toen waren we gestopt met luisteren. En met het gesprek. Nee, dit wordt niet zo’n klef verhaal over verbinding en luisteren als tovermiddel voor alles. Maar er is onmiskenbaar iets aan de hand en, al is het dan symbolisch, zo'n nieuw jaar is een mooi moment voor reflectie. Of om je vingers in je oren te doen en heel hard "LALALA, ik hoor je lekker toch niet!", te zingen natuurlijk.
-
Waarom je in tijden van crisis niet moet bezuinigen op marketing
Nu de maatschappij en de economie door het coronavirus vrijwel tot stilstand zijn gekomen en een recessie aanstaande is, stoppen veel merken hun mediacampagnes. Als er ergens binnen een bedrijf snel veel valt te besparen, is het immers bij marketing en communicatie. Maar aan het stopzetten van mediacampagnes kan een stevig prijskaartje hangen. De rekening wordt echter niet meteen gepresenteerd, maar vaak pas als de economie weer aantrekt. Andersom geldt ook dat merken die nu blijven investeren, daarvoor worden beloond.
-
Waarom mediaoptredens een kans zijn voor CEO’s
Mediaoptredens: niet iets waar je als merk blij van wordt. De baas wordt vaak pas naar voren geschoven als er puin is om te ruimen. Een bedrijfscrisis? De CEO mag, nee moét, een verklaring afleggen. Dat kan anders: mediaoptredens (mits goed voorbereid) kunnen juist als positief ervaren worden. En belangrijker nog: het is van grote waarde voor het bedrijf.
-
De PR-paradox en de shitfilter
Er is iets vreemds aan de hand in de wereld van PR. Er lijkt een negatief verband te zijn tussen de hoeveelheid media-aandacht die bedrijven kunnen genereren en de behoefte die ze eraan hebben. Simpeler gezegd: het medialandschap kalft af, maar de behoefte aan PR is groter dan ooit. Waarom deze paradox?
-
Hoe je als merk kunt omgaan met activistische mediaprogramma’s
Activistische media hebben de rol in de samenleving overgenomen van de maatschappelijke organisaties. Programma’s als Radar, Kassa, De Opstandelingen, Zembla en Argos tonen zich steeds meer als de belangenbehartigers van de Nederlandse burger. Een uitdaging voor merken, want een publieke schandpaal is lastig. Hoe ga je hier als merk het beste mee om?
-
Verbeter je branding met data
De hoeveelheid data is nog nooit zo groot geweest. Door kanalen als online video, radio, digitale buitenreclame en display-advertising te combineren met data, ben je in staat dedoelgroep veel gerichter te bereiken met een persoonlijke boodschap, ook binnen jouw brandingstrategie. Vier stellingen over het veranderende medialandschap, branding én data.
-
Media Distillery volgt mediawaarde in video
Het is voor grote bedrijven en organisaties interessant om te weten wanneer zij op televisie en platforms voorbij komen. Media Distillery kan dat bijhouden. "We richten ons op merken, maar ook op bedrijven zoals KPN en Ziggo: de tv-operators, die ontzettend veel videocontent hebben maar daar eigenlijk heel weinig van weten. Zij weten niet wat er in een talkshow gezegd wordt, wat de onderwerpen zijn die aan bod komen. Dat kunnen wij ze vertellen", aldus Joost de Wit, founder en CPO van Media Distillery.
-
Podcast: Erwin Kleinjan (Merge) over voice, virals en purpose
Mediaman en creatief directeur Erwin Kleinjan van The Merge komt deze week aan het woord in podcast-serie De Namarama Show van copywriter en naamexpert Floris Hülsmann. Over virale marketing, zijn veelbesproken ASR-campagne, hoe je opvalt in de overvloed van content, welke beweging we als maatschappij aan het maken zijn, over voice-search en marketing in de volle breedte.
-
Het grote media-jaaroverzicht van 2018: van AVG tot Flappdrol
Net als vorig jaar was het weer een bewogen jaar, ook in de reclame- en mediawereld. Zoals altijd houden wij dat nieuws voor je bij en vatten we het samen in dit media-jaaroverzicht. En dan blijkt dat er meer dan genoeg mooie en interessante dingen zijn om op terug te kijken.
-
Welke impact heeft AVG op media- en reclamevak?
De Algemene Verordening Gegevensbescherming is op 25 mei 2018 ingevoerd. De informatie over deze AVG (of in het Engels GDPR) vloog ons om de oren. Hoe is de invoering gegaan en wat is na een half jaar de status ervan? Ronnie Overgoor gaat in gesprek met specialist Richard van Schaik van DLA Piper over de impact van AVG op het media- en reclamevak.
-
ADCE 2018: The case for chaos
Wat is, in een wereld die steeds digitaler wordt en verschuift naar automatisering, de impact van die digitale evolutie op creativiteit wanneer het creatieve proces in wezen rommelig en onvoorspelbaar is? Hoe gaan we om met deze tegenstrijdigheid? Het antwoord kan wel eens in de chaos zelf zitten. Een wedstrijdverslag over de 'creative machine' die chaos nodig heeft en acht tips om ‘m aan de praat te houden. For the love of creativity.
-
Generaal John de Mol speelt een sterk spel Catan
John de Mol wil concurreren met Facebook en Google. Volgens de biografieën en karakterschetsen van De Mol is hij een fanatieke speler van spelletjes. Een van zijn favoriete bordspellen schijnt Catan te zijn. Hoeveel overwinningspunten heeft hij nodig voordat hij het grote 'Ik hou van Holland'-mediaspel heeft gewonnen en een serieuze vuist maakt richting de Amerikaanse techreuzen? En hoe groot is het speelbord van John de Mol?
-
Sanneke Boesveldt (VICE Media): “Wij zijn de stem van de jongere generatie”
"Het VICE-dna sijpelt door al onze platformen. Het brengen van impactvolle en zicht verbredende verhalen is onze kern. We duiken in subculturen en laten verhalen zien vanuit andere ogen", zegt Sanneke Boesveldt, head of marketing bij VICE Benelux. Een interview over hoe zij met VICE maatschappelijke onderwerpen relevant voor jonge mensen op een geheel eigen wijze onder de aandacht brengt in deze specifieke doelgroep.
-
City Amsterdam daagt dagbladwereld uit
Sjuul Paradijs gaat het debat niet uit de weg. Hij was hoofdredacteur van De Telegraaf en oprichter van omroepvereniging WNL. Inmiddels is hij druk met zijn eigen bedrijf Trusted Media, dat onder meer de Amsterdamse weekkrant 'City' produceert, waarover flink wat te doen is. Een gesprek over kranten, reclamefolders en machtsblokken.
-
Hoe je slim kunt meten of media het publiek beïnvloeden
Een veel gebruikte theorie in de politieke communicatie is ‘agenda-setting’. Al in 1963 schreef Bernard Cohen: "The press may not be successful much of the time in telling people what to think, but it is stunningly successful in telling its readers what to think about." Kortom, het blijft nog altijd onduidelijk hoezeer de media de gedachte van het publiek kunnen veranderen, maar het lijkt wel degelijk te bepalen waar de gedachten van het publiek naar uit gaan.