-
‘Investeer niet alleen in bekende merken’
Het succes van een retailer is afhankelijk van de inkoop. Het draait om inkopen tegen een goede prijs, maar ook om wat je inkoopt. Bij dertien in een dozijn producten speelt de verkoopprijs een belangrijke rol. Verkoop je bijzondere spullen dan kun je daar meer voor vragen. Orderchamp helpt retailers eenvoudig in contact te komen met merken. “Wij zijn een inkoopmarktplaats, waarmee winkels zich kunnen onderscheiden met unieke producten. Zo blijven ze relevant voor hun lokale klanten”, aldus CEO en medeoprichter Joost Brugmans.
-
Moet u ‘Platformrevolutie’ van Martijn Arets lezen?
Platforms als Google, Facebook, Amazon, Apple, AliBaba. TenCent, Netflix en Spotify hebben een enorm (negatief) effect op de concurrentiepositie van traditionele bedrijven. Het grote succes van het platformmodel vraagt dan ook om diepgravende vakliteratuur over de vraag hoe om te gaan of – beter nog – hoe te profiteren van de mogelijkheden die het platformmodel biedt.
-
Het nadeel van market places en vergelijkingssites voor ondernemers
Marktplaatsen en vergelijkingssites, ze lijken zo handig. Als consument vind je snel de goedkoopste aanbieder van het product of de dienst die jij zoekt. Daarbij zie je bovendien welke aanbieder het beste beoordeeld wordt. Ook als ondernemer pluk je de vruchten van vergelijkingsplatforms: je wordt gevonden door meer klanten. Vooral als je de beste beoordelingen hebt én de goedkoopste bent. In ruil voor die extra klanten hoef je alleen maar een marge af te staan aan het platform. Prima, toch? Of niet?
-
Drie redenen om je producten niet op Amazon te verkopen
10 maart startte Amazon in Nederland, maar in de maanden daarvoor werd de komst van de retailgigant al flink gehypet. Elke dag verschijnt er wel een blog over de kansen die Amazon biedt en waarom jij zeker gebruik moet maken van het platform om je producten te verkopen. Maar denk daar goed over na.
-
Amazon in Nederland: wat betekent dit voor jouw online strategie?
Amazon is 10 maart officieel begonnen in Nederland. De komst van deze techreus en de verdere platformisering gaan grote impact hebben op het Nederlandse retaillandschap. Wat betekent dit voor jouw online strategie en reputatie? En moet je wel of niet met Amazon in zee gaan? In dit artikel delen we tips en adviezen van experts bij ING, Ikea, Storm Digital en Maze-one, die spraken op de DDMA Afternoon Update van 5 maart over dit onderwerp.
-
Zo speel je in op het coronavirus & 9 andere wetenswaardigheden
Nederlandse bedrijven financierden jarenlang een klimaatscepticus, de militairen gaan helemaal niet naar Zeeland en Kick Out Zwarte Piet gaat undercover op het carnaval. Hoezo is er een issue met “vertrouwen”? Voor al het overige nieuws is hier is weer de update met het andere nieuws van deze week.
-
Hoe Bol.com en Wehkamp de komst van Amazon kunnen overleven
Kunnen de grote Nederlandse webwinkels de concurrentie met Amazon het hoofd bieden? Ja, door in te spelen op de zwakke plek van Amazon.
-
Google gaat ervandoor met je klantdata
Traditionele zoekmachines zijn aan het vergrijzen. Zoekgedrag verandert en de zoekmachines moeten mee. Dat blijkt onder meer uit Google Shopping Actions, dat wordt getest in Frankrijk. Bestellen en afrekenen kan in Google, dat eigenaar wordt van de klantdata. "Je kunt het erg vinden, of principiële bezwaren hebben, maar uiteindelijk doe je er weinig aan. Dus denk commercieel."
-
Klein budget? Investeer in deze kanalen!
Als (startende) ondernemer kan het lastig zijn om met een klein budget online marketing uit te voeren. Je hebt net een nieuwe website gelanceerd dat er qua design prachtig uitziet, maar krijgt nog geen verkeer naar de website toe. De vraag is: welk online marketingkanaal kies je om met een klein budget succesvol te zijn? We zetten de basics op een rij.
-
Niche-marktplaats Whoppah gaat voor disruptie
Thomas Bunnik van marktplaats Whoppah is ervan overtuigd dat het tijd is voor disruptie van de bestaande marktplaatsen. "Het is 2019, we hebben inmiddels tien tot vijftien jaar kunnen wennen aan digitaal denken. Het is tijd voor disruptie van het digitale model."
-
Vier redenen waarom Amazon enorme impact gaat hebben op programmatic
Google is wereldwijd marktleider in het leveren van advertisingtechnologie, maar Amazon is hard aan het groeien in advertentiebestedingen. Het afgelopen jaar was er een groei van 100 procent naar 10 miljard dollar. Reclameman Sir Martin Sorrell (ex-WPP, nu de baas van S4 Capital) verwacht dat dit zal groeien naar 100 miljard. En als hij dat zegt, dan moet je er serieus rekening mee houden. Amazon bouwt aan een eigen 'ad tech stack', met de mogelijkheid digitale advertenties in te kopen op één plek en via één interface. Uiteraard vormt het oorspronkelijke retailplatform, dat we allemaal van Amazon kennen, de kern.
-
Mark de Vos (Goboony): ”Wij zijn de Airbnb voor campers“
Alweer ruim twee jaar timmeren Mark de Vos en Foppe Mijnlieff aan de weg met een peer2peer-marktplaats voor campers: Goboony. Een interview met de eigenzinnige ondernemer Mark de Vos over de lessons learned sinds de lancering van dit originele camperconcept.
-
Amazon richt haar pijlen op Nederland, en nu?
Het is het duivels dilemma voor retail: ga ik via één van de marktplaatsen zoals bol.com, Amazon, Etsy, eBay, Tone, Frendz of Alibaba verkopen, of focus ik op verkopen via mijn eigen kanalen? Veel retailers worstelen met deze vraag, omdat weinig bedrijven voldoende winst te weten maken met hun e-commerce activiteiten. Zijn marktplaatsen voor hen een kans of juist een bedreiging?
Deze vraag wordt de komende tijd alleen maar urgenter nu Amazon zich vanuit Duitsland op de Nederlandse markt gaat richten. Maar ook de groei van de marktplaats van bol.com en die van de Chinese webshops gaan de komende tijd de prijsconcurrentie verder aanwakkeren. Er is niet één ultiem antwoord, dus wil ik je in dit artikel inzichten en ervaringen geven. Maar mijn doel is in de eerste plaats om je alternatieven aan te reiken.
-
Ruben Timmerman (Springest): “We hebben Sanoma weer uitgekocht”
Tweeënhalf jaar geleden kon Ruben Timmerman, oprichter van Springest, nog trots melden dat Sanoma geld in zijn bedrijf had geïnvesteerd. Het nieuws nu: “We hebben Sanoma weer uitgekocht. We hebben het geld gebruikt om dingen te leren en te experimenteren, domme fouten te maken met name door heel veel geld te investeren in het buitenland. Sanoma Ventures is in feite opgedoekt. Ze hebben een andere strategie gekozen en wij kregen de kans om onze aandelen terug te kopen. Dat hebben we gedaan.”
-
Wat kun je als webwinkel tegen Amazon en Alibaba beginnen?
Marktplaatsen als Amazon en Alibaba gaan als een speer en hebben de consument veroverd. De service is top, het aanbod is enorm en de prijzen scherp. Maar hoe boks je daar als retailer nou tegenop? Of moet je ermee in zee gaan? Jorij Abraham, research director van Thuiswinkel.org, en Kitty Koelemeijer, professor aan Nyenrode University, hebben onderzoek gedaan hoe je daar als (web)winkel mee om kunt gaan. Tijdens Shopping Today 2015 presenteerde Jorij de resultaten.