-
Meer waardering voor de onmeetbare effecten van social media
Bij het commercieel inzetten van sociale media worden doelen teveel alleen gericht op de meetbare effecten van berichten, zoals het aantal likes, clicks of directe conversie. Analytische tools triggeren je wedstrijdgevoel: hoger, beter, meer, direct..! Als er straks minder zichtbare likes zijn, moet het spel van sociale interactie anders gespeeld worden.
-
Instagram schrapt de like-teller voor je eigen bestwil
De verslaving aan likes van Instagram-gebruikers wordt niet langer versterkt door de app. Op donderdag kondigde het populaire socialmediaplatform aan het inzicht in het totale aantal likes op foto’s en het aantal videoweergaven te verwijderen, als onderdeel van een test. Je zult deze aantallen dus niet langer zien stijgen terwijl je content tientallen, honderden of duizenden likes krijgt. Is het een goede ontwikkeling? En wat zal het psychologische effect zijn, op het toch door likes beinvloedde welzijn van Instagrammers?
-
Instagram gaat like-loos
Wellicht heb je het al meegekregen: Instagram is in Canada met een test begonnen waarbij het aantal likes bij foto’s en video’s verborgen wordt. Instagrammers kunnen zelf nog wel zien hoeveel likes ze op een post hebben gekregen, maar hun volgers zien dit niet meer. Een woordvoerder van Instagram geeft als reden van de verandering: "We want your followers to focus on what you share, not how many likes your posts get". Volgers zouden zich hiermee dus meer richten op wat er gedeeld wordt, niet op hoeveel likes een influcencer krijgt. Wat voor effect heeft deze aanpassing op influencer-campagnes? En wat merk je hier, als je samenwerkt met Instagrammers, nou écht van?
-
De positieve impact van fake followers op influencer-marketing
Fake followers. Een veelgebruikt begrip in de laatste maanden, waardoor het bijna een gooi kon doen naar 'Woord van het jaar 2018'. Een tijdje geleden kondigde Keith Weed van Unilever al aan dat het bedrijf geen zaken meer wil doen met partijen die volgers of likes kopen op social media. Programmamaker Nicolaas Veul deed onderzoek naar de schimmige wereld achter Instagram met de docu #followme. Instagram kondigde zelf recent aan actief te gaan optreden tegen fake followers en fake profielen. Nu zul je denken dat al deze negatieve aandacht voor influencer-marketing alleen maar slecht is, maar het helpt de influencer-marketing-industrie wel degelijk: om stappen te zetten naar volwassenheid.