-
Google haalt merkvoorkeur helemaal overhoop
Digitaal verandert een hoop voor merken en Google loopt daarin voorop. Afgelopen vrijdag vertelden twee onderzoekers van Google hoe ze met simpele manipulaties de merkvoorkeur van consumenten in grote mate wisten te beïnvloeden. Claire Charron en Alistair Rennie spraken tijdens Nudgestock, een online congres over gedragsontwerp.
-
Onderschatten Nederlandse marketeers de kracht van on-page SEO-tools?
"Met enkele tweaks aan je pagina kun je een paar plaatsen winnen in de zoekmachines." Dat is een uitspraak die door velen binnen de gemeenschap van online marketing en ook door Google zelf wordt weggezet als een leugen. Toch is er wel degelijk bewijs dat laat zien hoe je gemakkelijk hoger rankt: met on-page SEO-tools.
-
Hoe raak je een SEO-penalty van Google kwijt?
Een penalty van Google, hoe kom je eraan? En nog belangrijker: hoe kom je er weer van af? We leggen het uit in deze tweede editie van de nieuwe video-rubriek op Marketingfacts, waarin SDIM dieper duikt in de laatste ontwikkelingen van online marketing en hoe bedrijven daar hun voordeel mee kunnen doen.
-
De nieuwe iconen in Google-zoekresultaten: zo doe je het goed
Google heeft recent een nieuw ontwerp van de mobiele zoekresultaten wereldwijd uitgerold. De twee meest opvallende verschillen zijn dat de betaalde resultaten nu nog moeilijker te onderscheiden zijn van organische zoekresultaten, en dat de organische resultaten nu een icoon tonen naast de website-url. Er is nog niet veel bekend over de kansen die de nieuwe iconen bieden. Hoe kun je de iconen het beste inzetten, zowel technisch als ook als manier om op te vallen?
-
Negen Google-innovaties voor 2019 die je niet mag missen
Google Marketing Live is hét jaarlijkse evenement van Google waar alle professionals van over de wereld bij elkaar komen om kennis uit te wisselen met elkaar. Maar nog belangrijker: Google staat niet stil en blijft zich ontwikkelen als bedrijf. Op het event worden alle nieuwe ontwikkelingen binnen Google gedeeld. Ditmaal ging het onder meer over advertising, Google Shopping, smart bidding en Custom Audiences.
-
Google Facts: over stoppen, store visits en branded local search
Gelijk al schokkend nieuws aan het begin van afgelopen maand: Google+ stopt ermee. Gedurende de komende tien maanden wordt het sociale netwerk langzaamaan neergehaald. Reden: een datalek. Hoewel de meesten geloven dat het sluiten van Google+ intern al langer op de agenda’s stond. Ga jij het missen? Verder blijft Google investeren in verbeteringen in Google My Business en Maps, krijgt het nieuwe Ads-platform nog steeds handige updates en laat Google ineens wat extra’s zien in de zoekresultaten. Meer weten? Doorlezen dan!
-
Google Facts: over Image Search, Search Console en Mobile-first
De zomer is definitief voorbij en het is dus weer tijd om je bij te praten over alles wat Google in de tussentijd heeft uitgespookt. Van algoritme-updates die de boel in sommige branches toch weer een beetje verstoorden, tot het definitief overstappen op de nieuwe Search Console. Over overstappen gesproken: is jouw website al klaar voor de mobile-first index? In deze update lees je weer wat je afgelopen maand (mogelijk) hebt gemist.
-
Hoe je slim kunt meten of media het publiek beïnvloeden
Een veel gebruikte theorie in de politieke communicatie is ‘agenda-setting’. Al in 1963 schreef Bernard Cohen: "The press may not be successful much of the time in telling people what to think, but it is stunningly successful in telling its readers what to think about." Kortom, het blijft nog altijd onduidelijk hoezeer de media de gedachte van het publiek kunnen veranderen, maar het lijkt wel degelijk te bepalen waar de gedachten van het publiek naar uit gaan.
-
Wat migratie van subdomeinen naar subfolders betekent voor SEO-resultaten
De discussie binnen SEO of je moet werken met subdomeinen (domein.website.nl) of subfolders (website.nl/subfolder/) wordt al vele jaren gevoerd. Vanuit SEO-oogpunt wordt vaak de voorkeur gegeven aan subfolders, omdat alle autoriteit van het hoofddomein dan beter verdeeld wordt over de onderliggende pagina’s. Subdomeinen worden door zoekmachines als aparte websites gezien en moeten elk hun eigen autoriteit opbouwen. Maar wat nu als een website al gebruik maakt van meerdere subdomeinen: is het dan de moeite om deze te migreren naar subfolders op het hoofddomein?
-
Google Facts: alles over AVG, assistant en autocomplete
Dit overzicht gaat lang zijn, want vorige maand had ik helaas geen tijd om alle updates van april te verzamelen. Je bent gewaarschuwd. Google heeft de afgelopen twee maanden écht heel veel toffe features toegevoegd aan oneindig veel Search-producten. Uiteraard stond de AVG/GDPR behoorlijk op de radar. Verder werd tijdens Google I/O een boel nieuwigheid over Google Assistant en AI gepresenteerd. Binnen de zoekresultatenpagina van Google is er ook veel gebeurd. Kortom, lees even verder, dan ben je weer (een beetje) bij.
-
Google Facts: over SEO Audits, Analytics-gebruikers en AdWords-telefoontjes
Februari was voor Google naar mijn idee een maand om wat producten te updaten. Zo zijn er weer wat nieuwe features in AdWords, kun je gebruikers beter beheren in Analytics en blokkeert Chrome eindelijk irritante ads uit zichzelf. Ik ben benieuwd of jij iets hebt aan de updates van afgelopen maand.
-
Wat te doen als je al goed scoort in Google?
Het gaat goed. Je scoort hoog in Google, en bij de belangrijkste zoektermen sta je bovenaan. Je campagnes in AdWords gaan ook lekker. Hoe kun je verder groeien? In plaats van proberen te winnen in de bestaande markt, kun je ook proberen je markt te vergroten. Hoe pak je dat aan? Een boeiende praktijk-case is de webshop van 'tv-kapper' John Beerens.
-
De strijd tegen nepnieuws (3): Hoe Facebook, Google en Twitter fake news niet kunnen bestrijden
De roep om nepnieuws te bestrijden klinkt steeds luider. Overheden in binnen- en buitenland willen fake news aanpakken, Facebook en Google hebben maatregelen aangekondigd en diverse nieuwsmedia hebben factcheckers ingesteld. Maar wat is nepnieuws eigenlijk en wat kan er bestreden worden op een open internet? Dat verkennen we in een reeks blogs. We keken eerder wat nepnieuws is en wat factcheckers precies doen. In dit derde deel bekijken we de geautomatiseerde vormen om nepnieuws te bestrijden. Hoe pakken Facebook, Google en Twitter grootschalig nepnieuws aan? En hoe goed werkt dat?
-
Hoe ben je echt klaar voor mobile-first index?
Als je ondanks alle blogs over de mobile-first index nog geen actie hebt ondernomen, is dat waarschijnlijk omdat jouw website goed is ingericht. Althans, daar ga je vanuit. Maar heb je dit ook daadwerkelijk gecontroleerd? Zelfs als je een responsive website hebt, kan een check nuttig zijn om geen risico te lopen. Welke (SEO-)elementen dien je te controleren, welke risico’s loopt je website en hoe kun je dat aan de hand van één tool controleren?
-
Google Facts: over video’s, reviews en page-speed
Waar in december Google behoorlijk de boel op stelten zette, is het in januari even rustiger. Niettemin zijn er toch een paar belangrijke features die in januari zijn aangepast, verdwenen of juist toegevoegd. Zo heeft bijna iedereen inmiddels de beschikking over de nieuwe Search Console en kun je nu Salesforce Sales Cloud koppelen aan Analytics 360. Hoog tijd voor een nieuwe overzicht van ontwikkelingen bij Google.