-
Je kijkt nu naar de meest recente artikelen over dit onderwerp.
-
Dit jaar nóg meer social advertenties?
Door de huidige wereld waarin we leven is onze mediaconsumptie ook veranderd. We kijken geen films meer op het doek maar gewoon thuis. We zitten meer op social media doordat we minder elkaar minder ‘fysiek’ spreken. Hoe gaan marketeers hiermee om en kunnen zij hier goed op inspelen?
-
Privacy Shield ongeldig verklaard: zo word je weer compliant met de AVG
Op 16 juli 2020 deed het Europese Hof van Justitie een uitspraak met enorme consequenties voor het internationale dataverkeer. Het Hof zette een streep door het Privacy Shield, de opvolger van het in 2015 ongeldig verklaarde Safe Harbor. Dit zorgt ervoor dat de doorgifte van data aan ruim 5.500 Amerikaanse organisaties (waaronder de meest gebruikte marketingtools) per direct een overtreding van de AVG is. Hoe nu verder? In dit artikel geef ik je vijf tips waarmee je de impact in kaart kunt brengen en stappen kunt zetten richting AVG-compliance.
-
Zes essentiële inzichten van Webwinkel Vakdagen 2020
De Webwinkel Vakdagen vormen jaarlijks de ontmoetingsplaats voor professionals die werkzaam zijn in e-commerce. Ruim 250 sprekers en 280 exposanten deelden op 29 en 30 januari hun kennis en innovatieve inzichten in Jaarbeurs Utrecht. Dat het event elk jaar groter wordt, bleek uit de afgeladen beursvloer. Wat leeft er allemaal? Ontdek het in deze recap van deze tweedaagse vakbeurs.
-
Video: Waarom je als marketeer een DMP nodig hebt
DMP is een veel gehoorde afkorting in marketingland. Maar wat kun je precies met zo'n Data Management Platform? De toepassingen ervan komen aan bod in de tweewekelijkse video-rubriek op Marketingfacts over de laatste ontwikkelingen in online marketing en hoe bedrijven daar hun voordeel mee kunnen doen.
-
Let op: nieuwe regels voor YouTube-video’s gericht op kinderen
Vorige week kregen eigenaren van YouTube-kanalen het bericht dat zij voor iedere video moeten aangeven of het gericht is op kinderen. Bevat een video content voor kinderen, dan worden alle gepersonaliseerde advertenties vervangen door contextuele advertenties. Daarnaast kunnen bij de video’s geen reacties meer geplaatst worden en kunnen click-through info cards, end screens, notification functions, en de community tab niet meer gebruikt worden. Wat houdt de nieuwe regel precies in, en wat betekent het voor kanaal-eigenaren buiten de VS?
-
Zo haal je met een universele DMP het uiterste uit je data
Door data in te zetten bij de marketingstrategie kunnen online retailers beter inspelen op de wensen van hun klant. Wel moet je dan zeker weten dat je alle informatie hebt en daar het uiterste uithaalt. Een Data Management Platform (DMP) en Customer Data Platform (CDP) helpen daarbij, maar kennen beide hun tekortkomingen. Een universele DMP biedt uitkomst. Hoe haal je daar het maximale uit?
-
Off-Facebook Activity: de voor- en nadelen voor bedrijven
Naast de functie 'Why am I seeing this' die begin dit jaar is geïntroduceerd, kondigde Facebook in mei ook aan dat de nieuwe feature “Off-Facebook Activity” wordt uitgerold. Dit betekent dat de Facebook-gebruiker een overzicht te zien krijgt van zijn interacties met bedrijven en organisaties die gegevens delen met Facebook. Welke consequenties heeft dit precies? En wat kunnen bedrijven ermee?
-
Podcast: Hoe overleven we Artificial Intelligence?
In deze aflevering van podcast-serie De Namarama Show een gesprek met Stefan en Dennis Tan van Dashmote, dat met Artificial Intelligence waardevolle data uit foto’s op social media haalt. Over de menselijke kant van ondernemen, internationaal opereren, technologie en werken met AI. Hoe ziet de toekomst eruit in een wereld waarin AI ons werk overneemt?
-
Weg met Fear of Finding Out: hoe PR concrete waarde aantoont
Voor sommige activiteiten, zeker in PR-land, lijkt het lastig aan te tonen wat de effecten zijn. Het aantonen van de effectiviteit van PR blijft een heet hangijzer dat in tijden van data-evangelie kan zorgen voor spanningen in de relatie tussen klant en bureau. Maar ook zaken als naamsbekendheid en merkvoorkeur zijn te meten. We moeten er voor zorgen dat daarin geïnvesteerd wordt én dat het grondig wordt gedaan. De samenwerking tussen klant en PR-bureau is daarin heel belangrijk.
-
Ingrediënten voor een emotionele connectie met je klant
De piraten brengen hun schatten en waardevolle spullen naar een geheime plek of ze verstoppen ze ergens onder de grond. Hoe meer goud en waardevolle spullen, hoe beter. Tenminste, zo gaat dat in de films. In het bedrijfsleven gebeurt het ook. Alleen dan met data. Ook hier geldt de gedachtegang 'hoe meer, hoe beter'. Bedrijven beschikken over 'digitale schatkisten', die continu worden gevuld en uiteindelijk verstopt in allerlei systemen en tools. Veel bedrijven waarmee ik regelmatig in contact kom, doen nog weinig met dit digitale goud. Wat heb je aan veel data, als je er niets mee doet? Of beter gezegd: hoe is je klant hiermee geholpen?
-
Verbeter je branding met data
De hoeveelheid data is nog nooit zo groot geweest. Door kanalen als online video, radio, digitale buitenreclame en display-advertising te combineren met data, ben je in staat dedoelgroep veel gerichter te bereiken met een persoonlijke boodschap, ook binnen jouw brandingstrategie. Vier stellingen over het veranderende medialandschap, branding én data.
-
In de ban van het getal
Hoe vaak moet een commercial worden uitgezonden voordat er een anker geslagen wordt in het brein van de klant? Hoe vaak moet je een advertentie plaatsen voordat de boodschap begrepen wordt? Hoeveel kun je door creatief werk besparen op die uitzendfrequentie? We kunnen het meten en aardig voorspellen, maar niet in dezelfde mate als een online dashboard met kliks en views. We managen wat we kunnen meten en de rest is onbelangrijk geworden. We zijn in de ban van het getal.
-
Menselijke fouten oorzaak van datalekken
Sinds mei dit jaar zijn bedrijven verplicht om er alles aan te doen datalekken te voorkomen. Maar het probleem: ze zoeken de oorzaak van een lek vaak op de verkeerde plek. Het zijn lang niet altijd hackers die een gevaar vormen. De werknemers van het eigen bedrijf zijn het grootste probleem. "Wanneer je naar de feiten kijkt, dan zie je dat de menselijke fout de grootste oorzaak is van datalekken", aldus Rick Goud, CEO en co-founder van Zivver.
-
Onderzoek: wat precies doet Nederland online?
We kopen steeds vaker met onze smartphone, hebben steeds vaker een Instagram-account en maken ons best wel zorgen over wat bedrijven doen met onze data. Dat blijkt uit 'What’s Happening Online', het onderzoek dat al voor het elfde jaar op rij wordt uitgevoerd door Ruigrok NetPanel. Het levert interessante inzichten op over het internet- en social mediagebruik van Nederland. Dit zijn de highlights.
-
‘Maak het meetbaar’: over de terreur van dashboard-management
Hoe meten we een goed idee? Hoe meten we het vermogen van een groep mensen die iets tot stand brengt dat nog nooit eerder is vertoond? Creativiteit is de brandstof voor elke onderneming en juist creativiteit laat zich moeilijk vangen in cijfers.