-
Zijn de effecten van gepersonaliseerde advertenties context-afhankelijk?
De gegevens die we online achterlaten – zoals wanneer we websites bezoeken – worden door bedrijven gebruikt om gepersonaliseerde advertenties aan te bieden. Wat zijn de effecten van deze vorm van adverteren? En nog belangrijker, zijn deze effecten context-afhankelijk?
-
Nieuwe variabelen en databronnen zijn cruciaal om transacties te verhogen
Elke marketeer of analist zoekt naar mogelijkheden om het aantal transacties per klant te verhogen. Loyaliteitsprogramma’s zijn hiervoor jarenlang de heilige graal geweest binnen marketing en CRM met als resultaat een geïdentificeerde omzet en klantinzichten. Na een voortvarende start is het punt van verzadiging echter bijna bereikt en blijkt die ene extra aankoop eerder geluk dan wijsheid. De consument is niet rationeel en historisch koopgedrag blijkt onvoldoende in staat om de klant in elke situatie te kunnen verrassen met een passend aanbod. Het is daarom belangrijk dat we gaan zoeken naar nieuwe contextuele klantinzichten.
-
Als marketeers de klant centraal willen stellen, is het tijd dat adverteerders hun rol serieus nemen
Is het erg dat jouw commerciële boodschap op YouTube vertoond wordt voor een video waarin een oproep wordt gedaan die aanzet tot terrorisme? Als je een commercial hebt gepland voor het NOS Journaal, is er geen directe associatie met de inhoud. Terwijl je bijna kan garanderen dat het journaal bomvol zit met bloed en ellende. Of wanneer je in de krant paginagroot adverteert voor hondenbrokken terwijl het hoofdartikel gaat over honger in Afrika, gaat er dan iets verkeerd? De recente ontwikkelingen rond adverteren op YouTube wakkeren de discussie aan.