-
Je kijkt nu naar de meest recente artikelen over dit onderwerp.
-
Vergroot het geluk van zakelijke klanten
Om eenzaamheid te overwinnen in deze periode van thuiswerken en het geluk te vergroten, kunnen we marketing- en salesprogramma’s opzetten die menselijke interactie voor de klanten bevorderen. En aangezien 84 procent van de klanten in een recent onderzoek 'State of Marketing 2020' aangeeft dat de ervaring die een bedrijf biedt even belangrijk is als zijn producten en diensten, is dit het moment om dergelijke activiteiten op te pakken.
-
Stand van Webcare: is corona een versneller voor ontwikkelingen in digitaal klantcontact?
Selfservice kanalen en de inzet van machine assistance in de vorm van bijvoorbeeld chatbots zijn als het om webcare gaat steeds gewoner. Maar we zien in de eerste maanden van dit jaar dat de ontwikkelingen in dit vakgebied nog groter zijn dan in andere jaren. Dat blijkt uit de zesde editie van Stand van Webcare, uitgevoerd door HAN University of Applied Sciences en Upstream. Een overzicht van trends en ontwikkelingen in digitaal klantcontact – en de impact van de coronacrisis hierop.
-
Van verkoper en HR-medewerker tot hulpsinterklaas: vijf manieren om chatbots in te zetten
Als consument worden we meer en meer verwend. Kom je op een website en heb je een vraag of opmerking over een product, dan hoeven we toch hopelijk niet helemaal een mailtje te tikken? Liever openen we een chatvenster en luchten ons hart meteen live bij een medewerker. Of een chatbot. Chatbots zijn er allang niet meer alleen voor simpele een-tweetjes. Bedrijven vinden creatieve manieren om het uiterste te halen uit de digitale medewerker. Vijf verschillende manieren om een chatbot in te zetten.
-
Automated communication: zo staan we er voor
De overgang naar een digitale-communicatieomgeving heeft de manier waarop consumenten en merken met elkaar communiceren in de afgelopen tientallen jaren drastisch veranderd. De SWOCC-publicatie 'Automated 1-2-1 Communication' laat zien hoe merken strategisch gebruik kunnen maken van de conversational agents – zoals chatbots en virtuele assistenten. Afgelopen week werd het onderzoek gepresenteerd. Welke kansen zijn er met automated communication? Wat is de impact? En wat vinden consumenten er eigenlijk écht van?
-
De beste chatbots zijn informatief én grappig
Nooit meer in de wachtstand als je belt naar een organisatie, maar direct geholpen worden. Dat klinkt als muziek in de oren. Bedrijven gebruiken steeds vaker chatbots die dag en nacht communiceren met klanten. Wat betekenen chatbots voor je merk? Zijn chatbots de ideale gesprekspartners? Waar moet je op letten als je een chatbot programmeert?
-
DELA brengt leven in de brouwerij
DELA is afgelopen jaar uitgeroepen tot Best Workplace van Nederland. Dat succes draait om mensen, maar ook om technologie. Het uitvaartbedrijf innoveert, met binnenkort ook een eigen chatbot die kan omgaan met hevige emoties. Klantcontact-manager Edward van Wingerden aan het woord: "Met ruim 3 miljoen verzekerden moeten onze chat-diensten natuurlijk wel goed werken."
-
Google wil hét platform worden voor voice- en chatbots
Eigenlijk zijn we al twee eeuwen lang - sinds de uitvinding van de typemachine – behoorlijk inefficiënt met elkaar aan het communiceren. Tijdens het praten gebruiken we gemiddeld 270 woorden per minuut en als we schrijven hooguit een woord of vijftig (zelfs na een cursus blind typen). Voice is dus wel een dingetje aan het worden, zeker in klantenservice- en e-commerce-land. Google wil graag hét platform worden waarop bedrijven hun chat- en voicebots bouwen, zo hoorden bezoekers van Google Cloud Summit in Zaandam.
-
Chatbot-checklist: moet je er wel aan beginnen?
Een chatbot kan voor gebruikers veel voordelen opleveren in elke stap van de klantreis. Maar ook als marketeer kan een chatbot je een schat van inzichten geven. Door met je bezoekers in gesprek te gaan leer je ze beter kennen en weet je waar ze behoefte aan hebben. Een chatbot bouwen is echter een intensief en kostbaar proces. Zorg daarom dat van te voren duidelijk is hoe, en of, de bot gaat bijdragen aan jouw doelstellingen. Met deze checklist vink je de belangrijkste zaken af, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.
-
De groeipijn van chatbots: praat Nederlands met me
De huidige generatie chatbots maakt de belofte van een menselijk gesprek niet waar. Taal is zeg maar nog niet echt hun ding. Start-up Embot.ai wil daar met een Nederlands-eerst aanpak verandering in brengen. Afgelopen jaar kwamen superlatieven tekort om de opkomst van chatbots te duiden. Chatbots zouden voor een efficiencyslag in klantcontact zorgen door gesprekken weliswaar te automatiseren maar toch menselijk te houden. Juist dat menselijke gesprek is momenteel het grootste probleem: mensen en chatbots spreken niet dezelfde taal. Lost in translation? Eerder een gevalletje babylonische spraakverwarring.
-
De week op social: slimmer netwerken op LinkedIn, bots vinden in Messenger, redesign Google Nieuws
Welkom bij een nieuwe editie van deze wekelijkse rubriek waarin ik je op de hoogte houd van de laatste ontwikkelingen in social media met het nieuws dat de afgelopen week opviel.
Met deze week: LinkedIn rolt nieuwe netwerkfeatures uit, Google's software neemt je doodles over en rolt redesign van Google Nieuws uit, Facebook beperkt de mogelijkheid om linkpreviews te wijzigen, maakt de Messenger-assistent 'M' slimmer en maakt bots en bedrijven beter vindbaar en videochatten leuker,
-
Chatbots: de meterstanden zijn pas het begin
Zit je op Facebook? Dan is het doorgeven van je meterstanden nu een eitje. Eneco heeft sinds december vorig jaar een eigen intelligente chatbot op Facebook Messenger. Als eerste energieleverancier in Nederland gaat Eneco de geautomatiseerde dialoog aan met haar klanten. Maar hoe empathisch is deze chatbot eigenlijk en waar gaat deze ontwikkeling verder naartoe? Ik sprak Joos Luteijn, manager digital voor Toon, Eneco, Oxxio en WoonEnergie, over de chatbot en het plan dat hierachter zit. Dit is namelijk pas het begin.
-
De chatbot is het nieuwe marketingkanaal
Volgens recent onderzoek van Pew Research Center maakt 97 procent van de smartphone bezitters gebruik van de functionaliteit om tekstberichten te versturen. Een gemiddelde smartphone gebruiker besteedt 84 procent van zijn of haar tijd aan slechts vijf verschillende apps, waarvan een groot deel van deze tijd dus wordt besteedt aan sms’en of instant messaging.