-
Podcast: hoe DeGiro met een klantenstop bouwde aan vertrouwen
Zonder vernieuwing geen koppositie, zonder kwaliteit geen vertrouwen of groei. Dat zegt Esmond Berkhout, CEO van DeGiro, in de podcast OnBrandScan. De online broker voor particuliere beleggers groeit dankzij een toegankelijk platform met lage kosten. Door te investeren in kennisdeling wil DeGiro zijn reputatiewaarde verhogen. “We gaan particulieren opleiden tot verstandige beleggers.”
-
Bankkoppeling van Dyme helpt consumenten geld besparen
Je kent het: dat sportschool-abonnement dat doorloopt, terwijl je nooit meer sport. Of die loterij waar je maandelijks voor betaalt, terwijl je nooit wat wint. Makkelijk om af te sluiten, maar opzeggen is vaak meer werk. Dyme brengt daar verandering in. "Wij maken een bankkoppeling en geven gebruikers direct een helder overzicht van hun financiën, van de vaste lasten en abonnementen. Gebruikers kunnen met één klik abonnementen opzeggen of overstappen naar een goedkoper alternatief", aldus co-founder en CEO Joran Iedema.
-
Hoe banken kunnen voorkomen dat ze overbodig worden
Banken zoeken hun heil in fintech, maar om relevant te blijven voor consumenten zijn niet zozeer technologische innovaties nodig, maar vooral innovatieve diensten die inspelen op de sociale kant van geld en financiering. Misschien ligt hun toekomst wel in het her-uitvinden van een eenvoudige dienst als sparen.
-
Beste ASR, kunnen we vrienden worden?
Ook professionele organisaties hebben vrienden nodig, om gehoord, gezien, gewaardeerd en gesteund te worden. Wil je als bedrijf volgers, dan moet je socialer worden. Wil je fans, dan zinniger. Voor vrienden moet je menselijk zijn. Daarom: iedere twee weken een persoonlijke brief aan een bedrijf of instantie, om hun marketing en non-verbale communicatie te spiegelen aan sociaal en menselijk gedrag. Deze keer de vraag aan ASR: kunnen we vrienden worden?
-
Ali Niknam (Bunq): “Onze marketing en pr moet beter”
Een nieuwe bank beginnen is niet eenvoudig, toch besloot Ali Niknam het te wagen. “Ik dacht dat het heel veel beter kon. Zeker tijdens de crisis toen er alleen maar meer regels leken te komen. Ik dacht: het kan slimmer, gebruiksvriendelijker, beter en anders. Vooral anders. Een crisis is een gevolg van onderliggende systeemfouten en als je die fouten niet fixt dan komen ze vanzelf weer terug. Toch zag ik niemand dat doen en het voelde haast als een maatschappelijke plicht om het anders te doen.” Zo werd in 2012 de geheel digitale bank Bunq geboren.