-
We moeten het eens over je merkpersoonlijkheid hebben
Je collega, je buurvrouw en andere personen zijn meestal gewoon – en automatisch – zichzelf. Gelukkig. Het zit ingebakken in ons brein en in ons DNA om te zijn wie we zijn. Wanneer het aankomt op je merk ligt dat uiteraard heel anders. Dat heeft geen neurologische verbindingen die automatisch aangestuurd worden. Kortom: de persoonlijkheid van je merk moet je uitwerken, plannen en regisseren. Zeker als je met meerdere mensen je merk vertegenwoordigt en uitdraagt. Iedereen in een organisatie draagt namelijk bij aan de persoonlijkheid van een merk.
-
Lockdown switching: hoe speel je met je merk hierop in?
De lockdown-regels versoepelen. Gaan we zo snel mogelijk weer terug naar het oude normaal, of heeft de huidige periode blijvende impact op onze houding en gedrag? Het laatste lijkt op basis van wetenschappelijke inzichten waarschijnlijker. Merken die inspelen op de sociaal-emotionele spanningen die mensen nu ervaren zullen relevanter zijn. Zeker als ze blijven adverteren, want dit is hét moment waarop mensen andere merken overwegen.
-
Hoe jouw merk een held kan worden in crisistijd
We zitten midden in een ongekende crisis. Intussen produceren sommige merken precies wat nodig is om mensen gezond te houden. Zoals desinfecterende handgel en mondkapjes. Andere merken gebruiken hun mediabudget om mensen te waarschuwen 1,5 meter van elkaar vandaan te blijven. Weer anderen bieden digitale oplossingen of helpen bij het organiseren van de logistiek voor oudere mensen die hun huis niet kunnen verlaten.