special

SxSW 2013

Live verslaglegging van SxSW 2013!

Live verslaglegging van SxSW 2013!

 • Tijdens het live event SXSW Update van 3sixtyfive presenteerden John Meulemans en Paolo Martorino een samenvatting van SXSW Interactive. Dit is deel 2 van het verslag met de onderwerpen: wat krijg je wanneer Big Data en gamification elkaar ontmoeten en het aanbreken van 'The Relationship Era'.

 • Vandaag is in Texas het grote SXSW-festival begonnen: een week lang keynotes, optredens en presentaties over film, muziek en interactieve media. Voor Marketingfacts zal ik regelmatig verslag doen van de mooiste inzichten of hotste ontwikkelingen. In het AT&T Conference Center van de University of Texas was op vrijdagochtend een aantal razend interessante lezingen over mobiel en sociale media, met mooie praktische cases van grote merken. Hoe zetten zij sociale media en de smartphone in om meer verkopen en lezers te krijgen? Lees wat je kunt leren van het 2e scherm rond de Oscars, het HBO-televisienetwerk, het succesvolle Mail Online, een sandwich-keten en Domino's pizza's.

 • Fast Moving Targets verzorgt dagelijks een talkshow vanaf SxSW Interacvtive in Austin, Texas. Het festival waar de voorhoede van de internationale digitale wereld bij elkaar komt wordt voor de 20e keer gehouden. Rond 24 uur Nederlandse tijd live is de speciale dagelijkse versie van Top Names live te bekijken en z.s.m. erna on-demand te zien.

 • Vijf dagen achter elkaar presenteren Erwin Blom en Roeland Stekelenburg Top Names live vanaf SxSW in Austin Texas. Waarom dat evenement intererssant is? Alle bezoekers zijn het eens: vanwege de inspiratie. Hier ga je heen om te leren en nieuwe impulsen op te doen op het gebied van nieuwe media.

 • Een topbezetting in de derde Top Names vanaf SxSW, het festival over internet en innovatie. Fast Moving Targets praat in Austin Texas met Nederlandse startups en gevestigde namen over trends en ontwikkelingen. In deze aflevering Werner Vogels (CTO Amazon) over radicale innovatie, Kirsten Jassies (Sanoma) over de aanhoudende kracht van bloggen, Pieter Bon (Fontys) over innovatie in onderwijs en Hans Maarten van den Brink (Mediafonds) over optimisme en wanhoop over de toekomst van klassieke media. Een aflevering bomvol passie en vernieuwing.

 • Meestal zit het mee, soms een beetje tegen. We hadden wat technische problemen bij het uitzenden van de vierde aflevering van Top Names SxSW, maar denken dat het ondanks wat opmerkelijke schakelingen en te weinig beelden per seconde het een interessante uitzending is. In het tweede deel loopt de audio prima door, maar blijft het beel soms hangen. Gewoon luisteren!

 • Wat is leuker dan de touch interface van de iPhone? Inderdaad, een 3D gesture interface waarmee je à la de film Minority Report al zwaaiend met je handen games speelt en je computer beheerst: de Leap Motion Controller dus. Het werkt op Mac en Windows, is super nauwkeurig - veel nauwkeuriger dan Microsofts Kinect - en... kost maar $80. Bij SxSW was dit het number 1 gadget en veel mensen pre-orderden het apparaat dat op 13 mei gaat shippen (ook internationaal). De startup heeft bijna $45 miljoen opgehaald en heeft een lijst van developers die klinkt als een klok. Dus hier gaan we nog veel van horen. Ik ga ermee spelen....

 • Jeroen van Eck kwam vorig jaar zo geïnspireerd bij SxSW vandaan dat hij besloot alleen nog te werken bij bedrijven waar hij diezelfde spirit tegen kwam. En dus nam hij onmiddellijk ontslag. Dat verhaal wilde hij teruggeven aan de community op het evenement. Hij diende het voorstel in om het verhaal ‘Why I Quit My Job After SxSW’ te vertellen en verzamelde voldoende stemmen om op het programma te mogen staan. Kennisdelen, dat is SxSW en dit is daar een mooi voorbeeld van.

 • Met de toename van het belang van responsive design om onze websites geschikt te maken voor allerlei formaten beeldschermen, neemt ook het belang van goede typografie sterk toe. Tijdens SXSW wordt er in een flink aantal panels aandacht besteed aan responsive design. Van beginner tot die-hard front-ender kom je aan je trekken. Je kunt echt niet meer om responsive design heen. Des te opvallender is het dat er een stuk minder aandacht wordt besteed aan het belang van goede typografie.

 • Het 3sixtyfive-team reisde in maart af naar Austin, Texas om SXSW Interactive bij te wonen. Het evenement waar de belangrijkste start-ups, digitale trends en ontwikkelingen zich presenteren. Onlangs presenteerden John Meulemans en Paolo Martorino de ‘latest and greatest’ van SXSW Interactive in de Lichtfabriek te Haarlem.

 • Op zoek naar de start-ups van 2013? Op SXSW presenteerden talloze start-ups hun concept, maar welke waren het meest opvallend? Vergeet ook niet dat social TV nu echt lijkt door te zetten. Welke ontwikkelingen zijn er geweest op het gebied van social TV?