special

Kantoor aan huis

In deze serie artikelen besteden Nuon en Marketingfacts aandacht aan thuiswerkers, o.a. in de vorm van video-interviews. Wat deed ze besluiten om vanachter de eigen voordeur de wereld te veroveren? Wat maakt het thuiswerken tot een feest? Maar ook: wat missen ze vooral? En waar lopen ze allemaal tegenaan?

In deze serie artikelen besteden Nuon en Marketingfacts aandacht aan thuiswerkers, o.a. in de vorm van video-interviews. Wat deed ze besluiten om vanachter de eigen voordeur de wereld te veroveren? Wat maakt het thuiswerken tot een feest? Maar ook: wat missen ze vooral? En waar lopen ze allemaal tegenaan?

  • In samenwerking met Nuon portretteren we deze zomer vijf thuiswerkende ondernemers. Als laatste in de serie interviewde Henk-Jan Winkeldermaat (@punkmedia) Christine Algera van Crachtig Verhaal, dat zich richt op storytelling. Ze begeleidt daarbij zelfstandig ondernemers hun eigen bedrijfsverhaal te vertellen via trainingen en online opdrachten. De zolder is Christines werkdomein, heerlijk licht en rustig. En het voordeel van thuiswerken is dat ze haar eigen tijd kan indelen en naar buiten kan wanneer ze wil. Maar het betekent ook dat ze op de dag van haar verhuizing midden in een lege kamer de speeltafel van haar kinderen als bureau gebruikte om te kunnen werken aan een belangrijk project.

  • We leven allemaal online. En dat heeft veel voordelen. Een van de belangrijkste is nog wel dat we niet per se naar die grauwe kantoortuin hoeven om te werken. Dat is helemaal makkelijk voor zzp'ers: je kunt nu voor jezelf beginnen zonder een dure werkplek in een hoge toren - of een betaalbare plek op een afgebladderd industrieterrein. Nee, gewoon met je pyjama aan je mailtjes wegwerken en lekker Skypen achter de keukentafel. Thuiswerken regelt hard, vrijheid en blijheid! Of…?

    Advertisement

  • Eerder kondigden we al aan dat we in samenwerking met Nuon gedurende komende maanden vijf thuiswerkende ondernemers gaan portretteren. Waarom werken ze thuis? Wat zijn de voordelen en de nadelen? Shirley Born van Sjurlie Fotografie is als eerste aan de beurt. Met een onvervalste Limburgse tongval legt ze Henk-Jan Winkeldermaat (@punkmedia) uit waarom haar huis onderdeel uitmaakt van haar merk. Verder vertelt ze over de invulling van haar werkdagen, het gemis van collega's en de lekkere slome start van het thuiswerken.

  • In samenwerking met Nuon portretteren we deze zomer vijf thuiswerkende ondernemers. Henk-Jan Winkeldermaat (@punkmedia) ging eerder al langs bij Shirley Born van Sjurlie Fotografie, nu was hij op bezoek bij Dimitry Vleugel thuis. Of Dim, zoals de meeste van ons hem kennen. Thuiswerken? De vier mensen achter Androidworld.nl, waarvan Dim mede-oprichter en is, weten niet beter. Ze werken allemaal vanuit hun eigen huis en houden contact via Google Hangout. Behalve dan als de wasmachine achter Dim staat te loeien of als er een eend op z'n schoot springt. Een eend, ja...

  • In samenwerking met Nuon portretteren we deze zomer vijf thuiswerkende ondernemers. Henk-Jan Winkeldermaat (@punkmedia) ging eerder al langs bij Shirley Born van Sjurlie Fotografie en Dimitry Vleugel van Androidworld.nl. Als derde bezocht hij Annabel Heijen, mede-eigenaar van Soul Film Productions. Met drie schoolgaande kinderen en flexibele opvang zijn de dagen die Annabel thuiswerkt niet anders dan op kantoor - alleen kan ze nu de was in de droger doen tussendoor. En soms komen werk en privé heel dicht bij elkaar, maar dat is geen probleem. Sterker nog...

  • In samenwerking met Nuon portretteren we deze zomer vijf thuiswerkende ondernemers. Als vierde in de rij interviewde Henk-Jan Winkeldermaat (@punkmedia) André Scholten, zelfstandig analytics-specialist én longtime Marketingfacts-blogger. André optimaliseert websites op basis van data, vergroot de doorzoekbaarheid voor zoekmachines en de snelheid van de websites. Thuiswerken is voor hem fantastisch, vooral door de flexibiliteit. Ook al helpt het vaste ochtendritueel - ontbijten en kinderen naar school brengen - wel om het ritme te beginnen. En dat hij in Assen woont en vooral voor klanten in de Randstad werkt, is voor hem een nadeel én een voordeel: als hij niet op pad is naar klanten, geeft het hem de rust om geconcentreerd te werken.

  • In het afgelopen jaar hebben we op Marketingfacts in samenwerking met Nuon aandacht geschonken aan Kantoor aan Huis: wat zijn de voordelen van het thuiswerken? En zijn er ook nadelen? In deze serie hebben we 5 ondernemende thuiswerkers geïnterviewd over hun ervaringen. En ze zijn het erover eens: thuiswerken geeft vrijheid en flexibiliteit.