special

GadgetReview

Regelmatig verschijnen hier reviews van de nieuwste gadgets.

Regelmatig verschijnen hier reviews van de nieuwste gadgets.

 • Wat was dat een leuke rel, die deal tussen TomTom en BBC Top Gear. TomTom zag het wel zitten, een speciale editie van een Go LIVE apparaatje met allemaal Top Gear goodies waaronder de stem van Jeremy Clarkson, de voorman van het autoprogramma. Moest ook leuk gaan verkopen in de BBC Shop. BBC kwam er helaas net iets te laat achter dat presentators helemaal geen commerciële banden mogen hebben met producten die ze in het programma kunnen aanprijzen. Ofzoiets. Kortom: TomTom heeft er 54.000 kunnen produceren en dat was het dan. De opbrengst gaat naar Children in Need en Jeremy krijgt geen cent. Het collector’s item heb ik nu lekker ter test ;-).

 • Blackberry was de best verkochte telefoon in Nederland toen Samsung nog 0% marktaandeel smartphones had. De rest is history. De mensen die nu nog rondlopen met een Blackberry moeten van de baas of wachten op een nieuwe, of vinden het nog steeds prettig (zoals ik), maar hebben een 2e smartphone bij zich. De Z10 moet daar verandering in brengen.

 • TomTom is al jaren marktleider in navigatie. Met de opkomst van smartphones en goedkope all-in-one toestellen heeft het bedrijf het wel iets moeilijker gekregen. Wat kan een TomTom eigenlijk meer dan de navigatie-applicatie op een smartphone? Zoals ieder jaar introduceert TomTom een nieuw navigatiemodel, dit keer de GO Live 1000 en 1005. Die laatste hebben we voor jullie getest, daarover lees je meer in deze review.

 • Usb-sticks zijn niet meer van deze tijd. Dat kunnen we volgens mij best concluderen. De cloud is het helemaal en we kennen allemaal de verhalen van militairen die usb-sticks met gevoelige informatie verliezen. Het Singaporese iTwin heeft iets bedacht voor datatransport dat lijkt op een combinatie van usb-stick en cloud. Een soort fysieke Dropbox. Of we dat even wilden testen.

 • De iPad 2: de meest besproken en met afstand de populairste tablet. Hoog tijd om deze populaire tablet van Apple eens goed onder de loep te nemen. De iPad 2 reviewen is wellicht minder spannend dan de voorganger die echt iets vernieuwends op de markt bracht. Qua hardware en looks is de iPad 2 ook nog bijna identiek dus hoe goed is de opvolger en is deze het aanschaffen of overstappen waard?

 • Voor de Galaxy Tab 10.1 uitkwam was er al een Galaxy Tab 10.1v. Maar toen Apple met de iPad 2 uitkwam besloot Samsung gelijk te reageren met een nieuw product: de Galaxy Tab 10.1. Hiermee wil Samsung zich onderscheiden van Apple door de lichtste en dunste tablet ooit te creëren. Met ondersteuning voor flash, een dualcore processor, Android 3.1 en Samsung TouchWiz is de Galaxy Tab veelbelovend. Een kleine maand geleden werd de tab, zoals hij ook wel genoemd wordt, tijdens een launchevent in Little Buddha in Amsterdam officieel aangekondigd voor de Nederlandse pers. Er is de afgelopen tijd veel te doen geweest om de Galaxy Tab. Samsung is verwikkeld in een hevige juridische strijd met Apple en in Duitsland is de Galaxy Tab 10.1 inmiddels al verboden door het Duitse gerechtshof. In Nederland is daar voorlopig nog geen sprake van, dus tijd voor een review!

 • Het spanningsveld tussen de aloude krant en online nieuws blijft zich ontwikkelen. Terwijl velen menen dat de krant dood is, blijken de cijfers mee te vallen. Wat wel zeker is, is dat de toekomst van de krant onzeker is en dat er een grote discussie gaande is waar dit alles heengaat. Ook op PICNIC10 werd er veel over dit onderwerp gesproken. Voorlopig worden de kranten in ieder geval nog goed gelezen. In 2009 lazen 9,4 miljoen Nederlanders dagelijks een krant.

 • Eind april dit jaar al werden de Sony Tablet S1 en S2 aangekondigd. Inmiddels is de Sony Tablet S1 verkrijgbaar in drie varianten: 16 en 32GB met wifi en een 16GB met wifi/3G. Ter test: de 16GB met wifi met een schermdiagonaal van 9.4 inch. Met de Sony Tablet S gaat ook Sony zich goed mengen in de tablet war.  Wat heeft dit paradepaardje van Sony ons te bieden?

 • Nu de concurrentie op de smartphone-en tabletmarkt steeds heviger wordt komt Samsung met de Samsung Note: een toestel dat qua grootte tussen een smartphone en tablet inzit. De Note dankt zijn naam aan de schrijf-en tekenfuncties die je met de stylus kunt uitvoeren. Verder valt de Note op door zijn (voor smartphone proporties) grote scherm van 5,3 inch. Met de Note hoopt Samsung een nieuwe smartphone ervaring neer te zetten terwijl het toestel toch mobiel genoeg blijft om overal mee naar toe te nemen. Zijn ze hierin geslaagd?

 • De Galaxy Tab mocht na de iPad een grootse introductie meemaken in Nederland. Deze nieuwste tablet, die op Android 2.2 draait wekt met zijn verschijning de interesse van vele gadgetliefhebbers en ‘gewone’ consumenten. Een veelgestelde vraag is of deze Galaxy Tab beter is dan de iPad. Maar let’s face it, we hebben hier een heel ander soort device in handen. Welke voor jou het prettigst werkt ligt dus volledig aan wat je ermee wilt doen en wat je fijner vindt: een multifunctioneel device dat je makkelijk in één hand vast kunt houden maar met een gelimiteerde schermgrootte, of een iets beperkter device met een behoorlijke schermgrootte die zich meer leent voor ultiem ontspannen momenten of juist om mee te werken. Daarnaast is de voorkeur voor Google’s Android of het iOS van Apple natuurlijk een belangrijke factor.

 • Nog geen jaar na de introductie van de Samsung Galaxy S is de opvolger reeds uit in de vorm van de Samsung Galaxy S II. De Galaxy S II is een van de best verkochte smartphones van dit moment. Voordat het toestel beschikbaar was stond de teller van pre-oders voor het paradepaartje van Samsung al op 3 miljoen stuks. Wat maakt deze smartphone zo’n gewild stukje technologie? Daar gaan we in deze review dieper op in.

 • Ze werden in mei al officieel aangekondigd als de nieuwe generatie van ’s werelds kleinste smartphones: de Xperia mini en Xperia mini pro. We hebben er daarna nog zo’n twee maanden op moeten wachten, want ze worden pas vanaf het derde kwartaal van dit jaar verkocht. Ter review heb ik de Xperia mini pro ontvangen, die met een adviesprijs vanaf 269 euro maar net iets duurder is dan de onlangs besproken HTC ChaCha. Net als de ChaCha heeft ook de Xperia mini pro een fysiek toetsenbord en Facebook-integratie. De vraag bij dit toestel: biedt zo’n klein en goedkoop toestel alles wat je van een smartphone mag verwachten?

 • Touch ‘n’ Type, dat is de slogan die Nokia de X3-02 heeft meegegeven. Niet verwonderlijk, want naast een numeriek toetsenbord heeft de X3-02 ook een touchscreen. Het beste van twee werelden of ongemakkelijke samenkomst? De X3-02 klinkt op papier op zijn minst interessant: Een numeriek toetsenbord voor het gewone bellen, maar ook een touchscreen om mee te doen aan de huidige rage. Samengebracht in een klein en dan vooral dun apparaat is de X3-02 daarmee een geval apart.

 • Afgelopen tijd heb ik gebruik mogen maken van de Lumia 800, het paradepaartje van Nokia en Microsoft. De Lumia 800 is de eerste telefoon die serieuze potentie biedt om voor Windows Phone de markt open te breken. Met de Lumia 800 hebben Nokia en Microsoft voor net zoveel aandacht gezorgd als voor alle vorige Windows Phones bij elkaar (HTC 7 Trophy, anyone?). In deze blog neem ik de Lumia 800 eens goed onder de loep. Is deze smartphone klaar om de strijd met Android en iPhone aan te gaan?

 • Wat is er op het moment hot? 3D en touch, om er zo maar eens twee te noemen. Dat moeten de mannen van MSI ook bedacht hebben en dit resulteerde in de MSI 3D Touch All-In-One. Een compacte PC zonder snoeren en met ondersteuning voor 3D en touch bediening. Hoe werkt deze 3D weergave en hoe werkt touch op een Windows-based PC? Hoog tijd om dit apparaat eens onder de loep te nemen.

 • Een mobiele telefoon die echt iets nieuws brengt is tegenwoordig schaars. Veel telefoons lijken op elkaar en hebben dezelfde functionaliteiten. LG brengt met zijn LG Optimus 3D werkelijk iets nieuws op de markt waarmee ze ons een blik in de (mogelijke) toekomst geven. Zal 3D een nieuwe revolutie brengen voor de mobiele gebruikers ervaring? We gaan er dieper op in en ondervonden zelf het 3D geweld dat LG brengt met de eerste 3D telefoon voor het grote publiek.

 • Defy is Engels voor “weerstaan”. Daarmee doelt Motorola uiteraard op de stevige bouwkwaliteit van het toestel en de water- en stofbestendigheid. Deze functionaliteit maakt het toestel wat anders dan anders en daarmee wellicht moeilijk te weerstaan voor buitensporters, klunzen of gebruikers met een baan waarbij een stootje of onverwachte duik in het water nooit uitgesloten is. Aangezien ik zeker tot de laatste groep behoor voelde ik mij bijzonder geroepen dit toestel eens aan een stevige review te onderwerpen.

 • Deze week hebben we de HTC Desire HD en Z onder de loep genomen. Wie een degelijke krachtpatser wil die zich bij uitstek leent voor multimediagebruik, is hier zeker aan het goede adres! Allereerst de Desire HD. De HTC HD2, het magnum opus van Windows Mobile 6.5, introduceerde in oktober 2009 het “huge slab of screen”-concept met zijn 4,3 inch scherm. Reeds toen riepen vele gebruikers: “maar waarom niet met Android?” De Desire HD is HTC’s antwoord op die vraag.

 • Op maandag 11 oktober werd Windows Phone 7 wereldwijd gelanceerd, maar nog niet voor de Nederlandse markt. Want, zoals Maarten Sonneveld van Microsoft aangaf, “als dat zo was geweest hadden we het hele gebouw ingepakt”. Toch konden we de lancering aan de andere kant van de oceaan niet volledig aan ons voorbij laten gaan en hebben de Nederlandse journalisten samen met HTC, LG, Samsung en Microsoft naar de persconferentie van Steve Ballmer in New York gekeken om daarna een aantal nieuwe toestellen uit te proberen met het nieuwe OS. Want ondanks dat er geen Nederlandse versie is, hebben bovengenoemde merken toch alvast een toestel uitgebracht.

 • We hebben HTC’s QWERTY-kampioen voor Microsoft’s Windows Phone 7 eens flink aan de tand gevoeld. De HTC 7 Pro: met meer dan een knipoog naar de Touch Pro 2 is het de eerste side-slider met Windows Phone 7. Hoe vergaat het deze vormfactor bij Microsoft’s nieuwste mobiele OS? De HTC 7 Pro: met meer dan een knipoog naar de Touch Pro 2 is het de eerste side-slider met Windows Phone 7. Hoe vergaat het deze vormfactor bij Microsoft’s nieuwste mobiele OS?

 • De Nexus S is het laatste pareltje uit de Nexus-telefoonserie van Google. De fabrikant van de voorgaande Nexus One, HTC, is voor de Nexus S ingeruild voor Samsung. Deze 1GHz krachtpatser draait als eerste smartphone op de laatste versie van Android, 2.3 (Gingerbread). De telefoon is sinds het eerste kwartaal van dit jaar beschikbaar, hoog tijd om deze smartphone eens goed onder de loep te nemen. Wat maakt deze smartphone tot een Google-phone?

 • Er wordt veel gesproken over de integratie tussen de TV en internet. Denk aan initiatieven als Google TV, Boxee, YuiXX, AppleTV en Samsung SmartTV. Veel van deze initiatieven zijn echter nog niet of beperkt beschikbaar. In de tussentijd kun je video’s, muziek, apps en internet gebruiken met de Gocal Android TV. Het apparaat is een mediaspeler die draait op een aangepaste versie van Google’s Android 2.2. Een leuke oplossing? Dat bekijken we in deze review.

 • Afgelopen woensdag werd de Lumia 800 door Nokia gepresenteerd aan het grote publiek. In deze blog mijn indruk van het eerste Nokia toestel wat draait op Windows Phone Mango. Is dit het toestel waarmee Nokia en Microsoft de strijd aan kunnen binden met Google en Apple? Eerste indruk: Mooi en elegant toestel, minimalistisch design, zonder rare uitstulpsels. Het scherm is diep zwart en helemaal verzonken in het toestel. Zoals we gewend zijn van Nokia zit er een goede camera met Carl-Zeiss lens in.

 • Met de ChaCha komt HTC met een van de eerste telefoons waar naast een QWERTY-toetsenbord ook een directe social media knop zit ingebouwd. Alle content die bekeken wordt kan met een klik worden doorgeplaatst naar Facebook. Door de prijs (rond de €200 op moment van schrijven) is het een zeer betaalbare telefoon. De Facebookknop is het grote differentiatiepunt van de ChaCha, maar biedt het meer waarde dan de huidige share buttons onderaan artikelen?

 • Een bijzonder goedemorgen gewenst, en welkom bij de iets verlate review van de BlackBerry Playbook. Dat klopt, hij dan ook alweer een aantal maanden op de markt. Het neemt niet weg dat ook deze tablet een eigen review verdiend, al is het alleen maar omdat hij zo’n ongelofelijk fijn scherm heeft. Samen met zijn allerbeste kompaan, de Torch 9800, kwam hij een paar weken geleden binnen op het kantoor van Marketingfacts. Tijd om eens te kijken of het dé ontbrekende schakel in uw leven is, of dat u er met een grote boog omheen moet lopen.

 • Door Androidfans is er lang uitgekeken naar dit toestel, en de bijbehorende software: Android 4.0. Met die software komt Android weer een stukje dichterbij Apple’s iOS, dat naar mijn mening op dit moment nog het meest gebruiksvriendelijke besturingssysteem heeft (al komt Windows Phone ook dichterbij). Ook dit jaar (na de Nexus S vorig jaar) komt Google dus weer met een toestel dat hun visie weerspiegelt op de integratie tussen software en hardware. Dit jaar werkt Google opnieuw samen met Samsung. Zo probeert Google de mogelijkheden van Android 4.0 aan andere fabrikanten te laten zien. Is het ze weer gelukt?

 • Hoewel de review van een compact camera wellicht niet zo spannend lijkt, is deze het wel. De SH100 is de nieuwe compact camera van Samsung die onlangs geïntroduceerd werd tijdens Smart Living. Het apparaat is namelijk “connected”, het kan communiceren met andere apparaten in het netwerk. Zo is het mogelijk foto’s via WiFi naar Facebook of Picasa te uploaden, zonder tussenkomst van een PC of laptop.

 • Wij hebben van de week van Nokia een nieuw test-device ontvangen: de nieuwe Nokia E7 en aan mij de eer om deze te testen. Nouja, eer, ik ben verstokt op m’n iPhone, al sinds 2007. Ik heb Android een kans gegeven, maar na een week had ik m’n iPhone weer terug in m’n broekzak. Ik heb ook Windows Phone 7 een kans gegeven, maar hetzelfde verhaal. Ik ben dus heel benieuwd of dit nieuwe toestel van Nokia mij kan overtuigen.

 • Het vlaggenschip in de Android serie van LG, de P990 Optimus 2X is inmiddels leverbaar in Nederland en is daarmee de eerst verkrijgbare Dual Core smartphone in ons land. Tijd voor een review van deze enorme snelheidsduivel! Het gaat hier om een high-end smartphone met Android versie 2.2.2 die gaat concurreren met bijvoorbeeld Samsung Galaxy S (en SII) en de HTC Desire HD (en Incredible S). Deze Optimus 2X is de eerste smartphone op de Nederlandse markt met een DualCore CPU (de NVidia Tegra 2), en daarmee staat hij op dit moment eenzaam bovenaan.

 • Nu de tabletmarkt steeds meer op gang begint te komen en tabletfabrikanten aan het bepalen zijn hoe een tablet er precies uit moet zien komt HTC met zijn eerste tablet: de HTC Flyer. Met zijn formaat van 7 inch is de HTC Flyer kleiner dan de meeste concurrenten. Maar wat de HTC Flyer nou echt onderscheidt van die concurrenten is misschien wel de magic pen, een pen waarmee je overal in het systeem aantekeningen, markeringen en notities kunt maken. De HTC Flyer draait op Android 2.3 met een aanvullend besturingssysteem: HTC Sense. Een waardevolle toevoeging aan de markt, of de zoveelste Android tablet?

 • Geld. Het wereldwijde ruilmiddel en rekeneenheid. Het algemeen aanvaarde middel voor de betaling van goederen en diensten. Desalniettemin gebruiken we steeds minder chartaal geld. Door internetbankieren, iDEAL en PayPal is geld steeds meer alleen een rekeneenheid. Nu willen ook de winkels geen geld meer. Onder het mom van “klein bedrag, pinnen mag” proberen de winkelieren het geld in hun kassa’s terug te dringen. Om het stijgend aantal overvallen terug te dringen. En consumenten willen zelf ook graag makkelijk betalen. Om in dit gemak te voorzien, introduceert Multicard Cashless Betalen. Om hier meer over te weten te komen had ik afgelopen week een interview met Thijs van Alebeek, Marketing Manager bij Multicard.

 • De BlackBerry Bold 9780 is er qua hardware op vooruit gegaan (camera en geheugen) maar de echte verbeteringen zitten toch in het nieuwe operating systeem OS6. Het traditioneel zakelijke merk timmert goed aan de weg in de consumenten smartphone markt. In deze review zullen we alle aspecten bekijken en toelichten. Het basic design en de basic features van de allereerste BlackBerry’s is nog steeds terug te vinden in hun nieuwste modellen. Niet geheel onverstandig want de verkoopcijfers van BlackBerry zijn nog steeds dik in orde en de Bold 9700 verkoopt nog steeds beter dan welke andere Smartphone dan ook in Nederland.

 • De integratie van internet en social in de TV is aanstaande. Met Samsung SmartTV, Google TV en Apple TV barst de strijd om de slimme TV los. Tot die tijd moeten we het laptopje inpluggen om internet of video op de TV te bekijken. Een alternatief is PConTV van het Nederlandse Dutchtronics. Hiermee kan je via WiFi het beeld van je PC of laptop streamen naar je TV. In deze review nemen we dit apparaat eens goed onder de loep.

 • BlackBerry heeft jarenlang succesvol hun devices in de markt weten te zetten waarbij er een ware transitie heeft plaatsgevonden van het puur zakelijk gebruik naar de pinnende jeugd. Als BlackBerry gebruiker van het eerste uur hebben de basis principes van de BlackBerry me aan boord gehouden maar een touchscreen heeft me wel altijd aangetrokken. Met de komst van de Bold 9990 en de Torch 9860 werd het voor mij dan ook mogelijk om te kiezen. Toch maar een lekker vertrouwd QWERTY toetsenbord maar dan wel in combinatie met een touchscreen of een volledige touchscreen BlackBerry. Ik heb ze getest en in deze dubbel review zetten we ze naast elkaar.

 • De Acer Icona Tab A500 zoals hij volledig heet is een van de eerste serieuze tablets die draait op Android 3.0 (Honeycomb). Nu we aan de vooravond staan van een hele lading tablets die gelanceerd gaat worden, kijken we in deze gadget review eens goed naar het Android 3.0 platform. De grote vraag is (natuurlijk) of Android-based tablets in staat zijn de concurrentie met de alom heersende iPad aan te gaan.

 • Het probleem van 3D apparatuur zoals de meeste 3D TV’s, is dat je er een bril voor nodig hebt. Nintendo’s laatste diamantje, de 3DS, breekt met dit probleem. De Nintendo 3DS is de eerste handheld waarop je 3D spellen kunt spelen zonder dat je daarvoor een bril nodig hebt. In dat kader is de 3DS een ware revolutie. Toch blijkt het 3D scherm van het apparaat behoorlijk wennen. Hoog tijd om deze nieuwste handheld eens goed onder de loep te nemen.

 • Tegenwoordig is er op het gebied van ‘mobiel’ voor ieder wat wils. Zakenlieden dragen een Blackberry in hun pantalon, de hippe jeugdigen zijn sociaal op hun iPhone en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar waar kun je uit kiezen als je nou net even wat meer vraagt van je smartphone? Als je wilt dat hij tegen een flinke stoot kan, dat je ermee kan bellen in de stromende regen of hem een nachtje laat liggen in een stoffige bouwput? Het antwoord dient zich aan: de vernieuwde Xcover van Samsung.

 • Tja, hoe sociaal zijn hardcore gamers eigenlijk. Want hoe je het wendt of keert, de PS Vita lijkt toch nog steeds voornamelijk echte gamers aan te spreken. De technische mogelijkheden van dit apparaat liegen er ook niet om, maar om de iPhone, iPod Touch en Nintendo 3DS te verslaan, moet je wel wat meer bieden dan een mooi scherm en 2 touch screens.

 • Met de komst van de Bold 9790 een paar maanden geleden hebben we een telefoon die is voorzien van zowel een touchscreen als een erg lekker qwerty-toetsenbord. De functies van Blackberry zoals we die gewend zijn en een update van het OS. Voor ieder wat wils zou je zeggen, maar is dit de telefoon die je als zakelijke gebruiker móet hebben? Hier op Marketingfacts HQ hebben we hem uitgebreid voor je getest.

 • Zowel qua producten als in de rechtzaal is de strijd tussen Apple en Samsung flink opgelaaid. Waar er voor veel Applegebruikers geen concurrentie bestaat schreeuwen Androidfora al jaren dat de iPhone veel te duur is en niks extra's biedt. Op basis van technische specs hadden zij gelijk, alleen Apple wist dat er meer kwam kijken bij een goede telefoon. De software en gebruiksvriendelijkheid bepalen of een telefoon lekker is om mee te werken. Hoewel de Galaxy S2 een mooie telefoon is, kon hij op dat vlak nog niet tippen aan de iPhone. Maar met de S3 is daar verandering in gekomen. Apple zal in september moeten laten zien wat het waard is, want de Samsung Galaxy S3 laat met haar sexy design, prachtig grote scherm en slimme software de iPhone 4S achter zich.