-
Vertrouwen is zo belangrijk voor je marketingstrategie
Verantwoordelijkheid, normen en waarden en inclusiviteit zijn allemaal bouwstenen van jouw ‘loyaliteitscurve’. Vertrouwen is het fundament waarop consumenten afwegingen maken: 85 procent van de consumenten zegt dat ze een merk alleen overwegen als ze het merk vertrouwen.
-
‘In onze podcast praten we niet óver, maar mét de dieren’
Bij sommige merken zit duurzaamheid in het DNA. Deze betekenisvolle organisaties zetten wij in de spotlight. Hoe vertalen zij hun maatschappelijke missie naar aansprekende content? En welke uitdagingen brengt dat met zich mee? In deze aflevering van de serie Betekenisvolle Business: contentmanager Jorien Dekker van Staatsbosbeheer.
-
Vijfentwintig jaar mobiel - van Libertel tot 5G
Ik zag deze week The Social Dilemma, over (de desastreuze gevolgen van) de verdienmodellen van de social media. Dat deed me denken aan de tijd dat ik in telecom werkte - acht jaar bij twee van de grote jongens. De gevolgen waren daar niet zo desastreus als bij social media, maar de ontwikkelingen waren wel interessant. Over goudmijnen en inschattingsfouten.
-
Waarom 2021 het jaar zal zijn van thought leadership
Met ingang van 2021 zullen bedrijven en merken hun PR-inspanningen moeten bijstellen en heroriënteren. Er heerst nog steeds een pandemie en traditionele PR-evenementen en stunts voor naamsbekendheid zijn nog steeds uitgesloten. Kortom, 2021 wordt het jaar van thought leadership.
-
Het refractormodel: de toolkit voor doelgerichte contentcreatie
De keuze voor een mediumtype en format is essentieel bij de creatie van content. Helaas worden formats en mediumtypen vaak door elkaar gebruikt. Daarom heb ik het refractormodel gemaakt die contentmarketeers en -makers helpt bij de creatie van hun content.
-
Waarom voorkeursmerken altijd winnen
Met ‘Why winners give it all’ heb je een uiterst praktisch marketingboek in handen. Reclameman/marketeer Ed Stibbe beschrijft in zijn eerste boek op een zeer toegankelijke manier waarom voorkeursmerken altijd winnen en hoe jij dit ook zou kunnen.
-
Voorspellingen voor digital marketing in 2021
2020: restaurants sloten zich aan bij marketplaces en/of lanceerde hun eigen webshops in enkele dagen tot weken in de hoop om deze bijzondere tijd te overleven. Fashion shops stapte massaal over op social e-commerce via kanalen als Instagram. En in 2021? In deze blogpost gaan we dieper in op drie voorspellingen omtrent digital marketing die, niet geheel verrassend, veelal customer experience en e-commerce succes als middelpunt hebben.
-
Online video in coronacrisis bewuster ingezet
Marketeers gaan sinds de coronacrisis steeds bewuster om met het inzetten van online video en proberen het effect meetbaar te maken. Voor het eerst sinds 2015 geeft zelfs meer dan helft (55 procent) van de marketeers aan concrete doelstellingen op te stellen voor de inzet van online video. Dat blijkt uit de Online Video Monitor die Quadia ieder jaar samen met Marketingfacts en MarketResponse organiseert.
-
Wat komt er na de smartphone?
Het prachtige beeldverslag van 2020 van The New York Times, de beste verhalen van 2020 door Pocket, de toekomst van (e-)commerce door Shopify, de kerstverhalen van Top Names, twee miljoen (kerst)recepten en meer!
-
Interne communicatie: trends voor 2021
Sterke interne communicatie won dit jaar enorm aan populariteit. En dat is niet raar: doordat we sinds maart abrupt voornamelijk vanuit huis werken, is goede interne communicatie met je medewerker belangrijker dan ooit.
-
De veranderende relatie tussen adverteerder en bureau
Aan het eind van het jaar maken we de balans op van dit rare jaar. 2020 kan ook in de reclame-industrie de prullenbak in. Wat kunnen we dan verwachten in 2021? Ervan uitgaande dat de lockdown tot midden januari zal gelden en dat daarna de markt weer op gang komt. Wat verandert er in de relatie tussen adverteerders en bureaus?
-
Het bureau van de toekomst ís geen bureau
“En het 'Bureau van het Jaar 2021' is ... (tromgeroffel) ... géén bureau.” Okay, laat het 2022 worden, maar lang kan het niet meer duren. Ook in de Nederlandse marcomindustrie worden de vakprijzen, maar vooral ook de pitches, binnen afzienbare tijd gewonnen door nieuwe, vloeibare en multidisciplinaire samenwerkingsvormen.
-
Schuivende schermen en hardlopen in een verhaal
Steven van Belleghem, het video-firsttijdperk, het succes van Amazon, cappuccino en een spelletje voor je brein. Dit en nog meer in de nieuwe week van Koot.
-
Strategisch marketingplan als onmisbare pijler onder elke onderneming
Als ondernemer snap je echt wel dat een goed marketingplan je commerciële resultaten een boost kan geven. Gelijktijdig is het soms moeilijk en onduidelijk hoe je hier tijd voor vrijmaakt, waar je moet beginnen en hoe je focus aanbrengt. Veertig procent van alle startende ondernemers valt binnen vijf jaar om. In veel gevallen ontbrak het aan een doordachte marketingstrategie. Hoe zorg je met een strategisch marketingplan voor een gezonde onderneming?
-
Hoe ga je om met een toename van stress, demotivatie en eenzaamheid?
We hebben het met z’n allen onderschat: de mentale impact van de pandemie. Dat is mijn conclusie uit de vele gesprekken die ik de afgelopen tijd voerde met teamleiders, directeuren, bestuurders en mensen van HR-afdelingen. Er is veel aandacht (en terecht) voor de economische impact en over het in stand houden van onze essentiële maatschappelijke instellingen en functies zoals de zorg en het onderwijs. Als het gaat om de mentale impact merk ik veel ongemak en onwennigheid in hoe om te gaan met een toename van stress, demotivatie, frustratie en eenzaamheid. Dit kan en moet anders.