Worldcom Confidence Index Report 2018

Onderzoek van Worldcom PR Group wijst op drie mondiale trends

  • Onderzoek
  • 3700 X bekeken

Het aantrekken en behouden van talent, het voldoen aan compliance-vereisten en de bescherming tegen cybercriminaliteit worden op dit moment door CEO’s en CMO’s wereldwijd als grootste uitdagingen gezien. Dat blijkt uit het ‘Confidence Index Report 2018’, dat het wereldwijde netwerk Worldcom Group begin mei 2018 heeft gepresenteerd.

PR-bureau Wisse Kommunikatie en haar partners in de Worldcom Group hebben onlangs het ‘Confidence Index Report 2018’ gepubliceerd. In het rapport wordt verslag gedaan van een onderzoek onder 540 CEO's en CMO’s in Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en China. Doel van het onderzoek was inzicht te krijgen in de belangrijkste ontwikkelingen voor het bedrijfsleven. 

 

In het ‘Confidence Index Report 2018 ’ komen drie belangrijke ontwikkelingen naar voren:

  • 2018: het jaar van de werknemer. Werknemers krijgen flink meer aandacht; 43% van de managers is van plan om zich in 2018 aanzienlijk meer met hun werknemers bezig te houden.
  • Compliance. CEO’s zien de recente veranderingen in overheidsbeleid en wetgeving als de grootste bedreiging voor een succesvolle bedrijfsvoering in 2018. 
  • Cybercriminaliteit. In 2017 vonden er enorme cyberhacks plaats, die invloed hadden op organisaties wereldwijd. Als gevolg hiervan beschouwen leiders cybercriminaliteit als de derde grootste bedreiging voor het bedrijfsleven in het komende jaar.

Om dit document te downloaden moet je ingelogd zijn. Niet geregistreerd? Registreer je dan hier.