Trends in Digitale Media 2012

Onderzoek naar bezit en gebruik mobiele devices Intomart Gfk in samenwerking met Cebuco, GAU, PMA, RAB en SPOT

  • Onderzoek
  • Media
  • 3096 X bekeken

Het aantal tablet gebruikers is gestegen tot 4,3 miljoen Nederlanders en het aantal bezitters van een smartphone is in december 2012 ruim 7 miljoen. TV wordt via steeds meer verschillende schermen geconsumeerd, 34% kijkt weleens via de laptop, 30% via de PC (desktop), 16% via de tablet en 9% via de smartphone. Een jaar geleden waren deze percentages voor de laptop en de PC vergelijkbaar maar voor de tablet en de smartphone waren deze toen aanzienlijk lager, respectievelijk 5% en 6%. Hoewel de groep tablet-kijkers niet de grootste groep is, zijn deze kijkers wel de meest frequente kijkers, zowal live als uitgesteld.

TV apps worden steeds populairder, zowel voor de tablet als de smartphone. Van de TV-apps worden achtereenvolgens YouTube, Uitzending Gemist en RTL XL het meets gedownload op de tablet. Voor de smartphone zijn dit achtereenvolgens YouTube, NOS en teletekst.

Het onderzoek Trends in Digitale Media is in december 2012 voor de vierde keer uitgevoerd. De steekproef afkomstig uit het GfK online panel bestaat uit 854 Nederlanders van 13 jaar en ouder die gebruik maken van internet en is representatief voor deze groep (87% van de bevolking 13+).

Om dit document te downloaden moet je ingelogd zijn. Niet geregistreerd? Registreer je dan hier.