The Startup Ecosystem Report 2012

Inmiddels is Silicon Valley de thuishaven van de grootste en meest innovatieve technologiebedrijven ter wereld. Van Google, Facebook en Apple tot HP, Oracle en Cisco. Daarnaast vind je er snelle groeiers, zoals Twitter en AirBnB. Dit ecosysteem met een bruisende startup-cultuur maakt Silicon Valley de bakermat van de wereldwijde tech-industrie.

Silicon Valley is veruit de sterkste regio voor tech-startups ter wereld. Tel Aviv is een goede tweede, Londen staat als enige Europese stad in de top 10 en Parijs en Berlijn volgen in de top 20. Amsterdam wordt genoemd in een rijtje van runner-ups, die de plaatsen 20 tot 40 innemen.

Hoewel het Nederlandse TMT-ecosysteem nog niet zo ver ontwikkeld is als in andere landen, zijn er wel degelijk mogelijkheden voor jonge tech-bedrijven. Door de kleine thuismarkt zijn ze vaak snel internationaal actief. In 2012 was er in Nederland ongeveer 160 miljoen euro beschikbaar aan venture capital (vc) voor software- en internetbedrijven. Accelerator-programma’s als Startupbootcamp en Rockstart trekken veel deelnemers uit Nederland en de rest van de wereld.

Om dit document te downloaden moet je ingelogd zijn. Niet geregistreerd? Registreer je dan hier.