Telecom Monitor 2013

Cloud diensten zorgen voor dalende telecom uitgaves

Ezwim presenteert vandaag de resultaten van de Telecom Monitor editie 2013. De Telecom Monitor helpt directies, management, ICT- en telecommanagers om het belang van kennis en rapportages over de trends in telecomgebruik binnen organisaties inzichtelijk te maken met behulp van inzet van professionele tools.

De belangrijkste conclusies zijn:

  • Afhankelijk van het formaat van de afnemer loont het gebruik van verschillende telecom leveranciers per land
  • Flat fee abonnementen bieden geen garantie voor kosten besparing
  • De kosten per MB gaan minder snel naar beneden dan dat datagebruik stijgt
  • Verstandige omgang met mobiele dataverbindingen zorgt voor daling in mobiele kosten
  • Kosten voor datagebruik gaat in veel Europese vakantielanden exponentieel omhoog tijdens de vakantieperiode
  • De implementatie van een BYOD (Bring-Your-Own-Device) strategie leidt niet noodzakelijkerwijs tot een kosten stijging
  • Mobiele telefoons van het werk worden nog steeds te veel privé gebruikt

Hein Remmen, Directeur Product Management van Ezwim constateert twee punten van aandacht in de relatie organisatie – werknemer – gebruik zakelijke telefoon:

Ten eerste blijkt dat gemiddeld 20 tot 25% van de variabele kosten op zakelijke mobiele telefoons kan worden toegeschreven aan privéverbruik. Wij zijn ervan overtuigd dat hier besparingen voor de werkgever kunnen worden gerealiseerd, en dat de Nederlandse gebruiker deze kosten prima zelf wil betalen op voorwaarde dat de werkgever duidelijk weet te specificeren";

“Ten tweede is de noodzakelijke alertheid voor werkgevers om hun medewerkers ervan bewust te maken hoe zij op vakantie met hun mobiele devices behoren om te gaan een zeer belangrijk punt van aandacht. Een hoop mensen die met vakantie gaan kijken bijvoorbeeld niet naar gratis Wifi locaties. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten”.

De Ezwim Telecom Monitor is het rapport met overzicht van de belangrijkste trends in mobiele telecomkosten over het afgelopen jaar, gebaseerd op een jaarlijks terugkerende representatieve steekproef uit de internationale Ezwim-database.

Om dit document te downloaden moet je ingelogd zijn. Niet geregistreerd? Registreer je dan hier.