State of Mobile Commerce Q1 2015

Mobile verantwoordelijk voor één derde ecommerce transacties

De belangrijkste conclusie van dit rapport is dat mobile devices nu wereldwijd verantwoordelijk zijn voor één derde van alle eCommerce transacties. Over het algemeen groeit de smartphone uit als het dominante mobile device, ook in Nederland. Wat interessant om te zien is, is dat in Nederland nog steeds de overgrote mobiele aankopen via de tablet wordt gedaan, in tegenstelling tot veel andere markten. 

De belangrijkste conclusies uit het rapport over de Nederlandse markt zijn:

  • Het mobile aandeel van de Nederlandse eCommerce transacties is gegroeid met 9% in de laatste drie maanden. Meer dan 50% van de mobiele transacties in Nederland worden gedaan op een  iPad.
  • De smartphone is de grootste speler wereldwijd, maar nog niet in Nederland. De meerderheid van alle mobile transacties in de V.S., en de meeste grote landen wereldwijd, worden vanaf de smartphone voltooid. In Nederland worden de tablets nog het meest gebruikt voor mobile transacties, met respectievelijk 61% en 65% van de mobile transacties op tablets in Q1 2015 en Q4 2014.
  • Er zijn geen grenzen. Mobile devices worden nu gebruikt voor het meerendeel van alle eCommerce transacties in Japan en Zuid Korea. Tegen het eind van 2015 zal het aandeel van mobile in de eCommerce transacties naar 30% stijgen in Nederland, en naar 40% wereldwijd.

Om dit document te downloaden moet je ingelogd zijn. Niet geregistreerd? Registreer je dan hier.