Shoppen in het buitenland

Nederlander betaalt liever meer voor product uit Nederlandse webwinkel

Ruim 60 procent van de consumenten is bereid om meer te betalen in een Nederlandse webwinkel, zodat de risico’s die aan buitenlandse webshops kleven, vermeden worden. Dit blijkt uit dit onderzoek onder 1050 online shoppers. Een lastige retourprocedure en de kans dat een product niet geleverd wordt, zijn voor Nederlandse consumenten de voornaamste redenen om niet bij buitenlandse webshops te bestellen.

Naast de retourprocedure en leveringsproblemen worden complicaties met de douane (27,6 procent), niet overeenkomende kledingmaten (24,1 procent) of beschadiging van de producten (22,3 procent) genoemd als risico’s van online bestellen bij buitenlandse webwinkels. Ook betaalproblemen (17,3 procent) en een slechte klantenservice (16,2 procent) zorgen ervoor dat consumenten huiverig zijn om een bestelling bij een buitenlandse webshop te plaatsen. Slechts één op de vijf ondervraagden ziet geen risico’s.

Prijsvoordelen en breder aanbod

Ondanks de risico’s, heeft ruim zestig procent wel eens een product besteld bij een buitenlandse webwinkel. Mannen doen dit een stuk vaker (72,4 procent) dan vrouwen (52,6 procent). Ruim 80 procent van de respondenten geeft aan dat een gunstige prijs doorslaggevend is voor een bestelling in het buitenland. Ook een ruimer aanbod (56,6 procent), geen andere mogelijkheid om het product te bestellen (45,2 procent) of betere kwaliteit (12,2 procent) zijn argumenten van consumenten om te kiezen voor een webshop uit een ander land. 

Ontbreken van vertrouwen

Een gunstige prijs is vaak de reden om uit te wijken naar het buitenland. Toch geeft bijna 62 procent aan liever iets meer te betalen in een Nederlandse webwinkel en daarmee de eventuele risico’s te vermijden, dan dat ze voor hetzelfde product minder geld neerleggen in een buitenlandse webwinkel.  Dit geldt nog sterker voor 65-plussers (67,7 procent). Ook laat het onderzoek zien dat ruim driekwart van de consumenten liever pas na ontvangst van het product betaalt, dan daarvoor.” Jongeren hebben echter minder moeite met vooraf betalen. Zij zijn zo bekend met betalingssystemen als iDEAL dat ze vaak niet anders gewend zijn.

Populaire producten en landen

Voor alle leeftijden geldt dat kleding en schoenen veruit het meeste besteld worden. De top drie van de mannen wordt aangevoerd door elektronica, gevolgd door boeken/dvd’s/muziek en kleding/schoenen. Voor vrouwen staat kleding/schoenen op nummer één, gevolgd door boeken/dvd’s/muziek en elektronica. Daarnaast is het opvallend dat 65-plussers het meest elektronica bestellen op buitenlandse websites. Met 25 procent is Duitsland het meest populaire land om uit te bestellen, gevolgd door de VS, het VK, China, België en Frankrijk.

Om dit document te downloaden moet je ingelogd zijn. Niet geregistreerd? Registreer je dan hier.