Online Video Monitor 2013

Het onderzoek voor de Online Video Monitor is in december 2012 uitgevoerd onder de lezers van Marketingfacts. In totaal vulden ruim 382 marketeers de vragenlijst volledig in. Een aantal van de belangrijkste conclusies: 72 procent van de marketeers geeft aan wel eens online video in te zetten. De belangrijkste reden voor het gebruik ervan is verrijking van de eigen website (60 procent). En opvallend: slechts 32 procent van de marketeers bij de inzet van online video ook daadwerkelijk concrete doelstellingen opstelt.

Toekomst

84% van de marketeers geeft aan dat online video de komende 2-3 jaar belangrijker wordt in hun eigen digitale strategie. Van de marketeers die eerder online video in hebben gezet geeft zelfs 90% aan dat het een steeds belangrijker onderdeel wordt van de digitale strategie.

89% van de marketeers met ervaring met online video geeft aan het komende jaar weer online video in te zetten. Van de marketeers die niet eerder online video hebben ingezet geeft 45% aan dit het komende jaar wel te gaan doen. Dit ondersteunt de stelling dat online video een steeds belangrijker onderdeel van de online strategie van marketeers wordt.

Om dit document te downloaden moet je ingelogd zijn. Niet geregistreerd? Registreer je dan hier.