Mobiel aandeel van lokale betalingsmethoden gestegen tot 50 procent

Het mobiele aandeel van lokale betalingsmethoden is tot vijftig procent gestegen. Dit blijkt uit de nieuwe kwartaaleditie van Adyens Mobile Payments Index. In dit rapport analyseert Adyen de data van alle wereldwijde betalingstransacties voor smartphones en tablets. In het derde kwartaal van dit jaar groeide het aantal mobiele betalingen wereldwijd. Ze vertegenwoordigen inmiddels meer dan 30 procent van alle internettransacties. In het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg dit percentage nog 28,7 procent

Wat Azië betreft geeft de Index aan dat 47 procent van alle betalingstransacties met de Japanse creditcard JCB plaatsvond vanaf een mobiel toestel. In China werd 35 procent van alle betalingen met Alipay via de mobiele weg uitgevoerd en 23 procent met UnionPay.

In Europa ging het Nederlandse iDEAL aan kop: 49 procent van alle betalingen werd voltrokken vanaf een mobiel toestel. In Scandinavië vertegenwoordigden mobiele transacties 42 procent van het totale betalingsverkeer via Open Invoice. In België verliep 38 procent van alle transacties via mobiele kanalen. Het mobiele percentage voor SEPA Direct Debit kwam uit op 24 procent.

Interessant genoeg voor verkopers die actief zijn in markten waarin PayPal populair is, zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, vindt 40 procent van alle PayPal-transacties momenteel plaats vanaf een mobiel apparaat.

In het derde kwartaal van dit jaar groeide het aantal mobiele betalingen wereldwijd. Ze vertegenwoordigen inmiddels meer dan 30 procent van alle internettransacties. In het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg dit percentage nog 28,7 procent. Het Verenigd Koninkrijk blijft het land met het meeste mobiele verkeer binnen het platform van Adyen. 46,9 procent van alle online transacties vindt nu mobiel plaats, een stijging ten opzichte van 44,8 procent in het vorige kwartaal. In andere belangrijke markten, namelijk Spanje en Nederland, bleek 32 procent van alle internetbetalingen afkomstig van mobiele gebruikers, gevolgd door de Verenigde Staten met 27 procent, Duitsland met 25 procent en Frankrijk met 23 procent

Om dit document te downloaden moet je ingelogd zijn. Niet geregistreerd? Registreer je dan hier.