Jaarverslag .eu 2012

.eu sloot het jaar 2012 af met 3,7 miljoen geregistreerde domeinnamen en een groei van 5,4% ten opzichte van het jaar ervoor. Duitsland nam het grootste aantal registraties voor zijn rekening, gevolgd door Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Afgezet tegen het aantal inwoners, heeft Nederland het hoogste aantal .eu-registraties. Nederland had daarbij in 2012 tevens het hoogste aantal registrars ter wereld die .eu domeinen registreerden: 98. Dat en meer is te lezen in het jaarverslag van EURid, de registratie-autoriteit voor het .eu-domein. Het rapport geeft een overzicht van de activiteiten en resultaten van EURid over het jaar 2012. 

Het .eu-domein behoort tot de grootste topniveaudomeinen ter wereld en verbindt 500 miljoen mensen in 27 EU-landen met één internet-identiteit. Sinds de openstelling van het domein in 2005 zijn er meer dan 3,5 miljoen .eu-domeinnamen geregistreerd. 

Andere hoogtepunten zijn:

  • Accreditatie conform het EU Eco-Management and Audit Scheme (EMAS)
  • Een verlaging van de kosten voor een procedure voor Alternative Dispute Resolution (ADR) in het geval van een geschil rond een .eu domein
  • De start van .eu's YADIFA open-source name server-implementatie
  • Publicatie van het World Report on Internationalised Domain Names, in samenwerking met UNESCO
  • Een herziene en vereenvoudigde overschrijvingsprocedure voor .eu domeinnamen.

Om dit document te downloaden moet je ingelogd zijn. Niet geregistreerd? Registreer je dan hier.