ICT, Kennis en economie 2014

ICT, kennis en economie 2014 beschrijft uitgebreid hoe personen en bedrijven ICT gebruiken. Ook andere aspecten van de kenniseconomie, zoals R&D en innovatie, komen uitvoerig aan bod. Historische trends en vergelijkingen met andere landen zorgen voor een scherpe duiding van de cijfers. De vele grafieken en tabellen maken de publicatie een toegankelijk en volledig naslagwerk.

Uit de gepresenteerde cijfers, die deels van TNO afkomstig zijn, blijkt dat steeds weer nieuwe technologische toepassingen hun weg vinden en bestaande verdwijnen. Apparaten zoals tablets en smartphones worden steeds geavanceerder. In 2013 had 69 procent van de bevolking een mobiele telefoon met internet. In.2005 was dat nog maar weggelegd voor één op de acht landgenoten.

Bedrijven spelen in op de snel groeiende technologische mogelijkheden en optimaliseren productieprocessen via ICT. Uit onderzoek van het CBS – mede dankzij aanvullende bijdragen van het Ministerie van Economische Zaken – blijkt dat ICT als productiefactor een bijdrage levert aan het economisch herstel. Nieuwe producten komen daarnaast beschikbaar dankzij mobiel internet en het belang van e-commerce is meer dan verdubbeld sinds 2000.

Om dit document te downloaden moet je ingelogd zijn. Niet geregistreerd? Registreer je dan hier.