Economic Value of the Advertising-Supported Internet Ecosystem

Onderzoek economische omvang internetindustrie V.S.

In samenwerking met Harvard Business School heeft het Amerikaanse IAB onderzoek gedaan naar de internetindustrie in de VS. Het onderzoek geeft onder meer inzicht in de omvang en de economische en sociale voordelen van deze steeds groter wordende industrie.

Uit het onderzoek komt onder andere naar voren dat tussen 2007 en 2010 weinig verandering was in de totale werkgelegenheid in de VS. Ondanks dit is het aantal personen dat hun baan te danken heeft aan het internet juist verdubbeld naar 5.1 miljoen. Van deze 5.1 miljoen banen genereert de internetindustrie er indirect 3.1 miljoen in andere sectoren. Ander opvallend element in het onderzoek is dat de banengroei relatief het grootst was (229%) bij kleinere ondernemingen in de hoek van de analyse-tools en consumer support services.

Daarnaast droeg de industrie voor interactieve marketing vorig jaar 530 miljard dollar bij aan de Amerikaanse economie. In 2007 ging het nog om 300 miljard dollar, wat betekent dat ook deze cijfers bijna verdubbeld zijn.

Om dit document te downloaden moet je ingelogd zijn. Niet geregistreerd? Registreer je dan hier.