Consument oriënteert zich online en koopt in winkel

Kleding en accessoires populairste online producten

Bijna de helft van de Nederlanders oriënteert zich, bij de aankoop van een product in de winkel, eerst online. Bijna 30 procent bewandelt de tegenovergestelde route en gaat eerst naar winkel en koopt het product dan via internet. Zoals verwacht zijn Nederlanders koopjesjagers en zoeken ze actief naar korting.

Van alle aankopen die online gedaan worden, zijn kleding en accessoires de populairste producten. Bijna driekwart van de online shoppers geeft aan deze via het internet te kopen. Andere populaire online producten zijn evenementtickets, reisproducten, elektronica en literatuur. 

Kortingscodes

Ook het zoeken naar kortingscodes heeft een vlucht genomen. Sinds 2010 is de populariteit van kortingscodes verdrievoudigd. En zet deze groei de komende jaren door. Consumenten zijn ook steeds meer bezig met kortingen en acties. Zo geeft 75 procent aan alert te zijn op kortingen en voelt 63 procent zich aangesproken door reclames met prijsacties. Opvallend gegeven is dat consumenten met een bovenmodaal inkomen online net zo actief opzoek zijn naar korting als consumenten met een modaal of onder modaal inkomen. De populairste kortingscodes zijn kortingen op kleding, eten en drinken, schoenen, reizen en dagjes uit.

Online adverteren

Het toenemende aantal online shoppers gaat hand in hand met meer online advertenties. De advertenties worden echter door 59 procent van de ondervraagden als irritant ervaren. Ook geeft bijna 80 procent aan absoluut geen impulsaankopen te doen naar aanleiding van een online advertentie.

Om dit document te downloaden moet je ingelogd zijn. Niet geregistreerd? Registreer je dan hier.