Belangrijkste negen marketingthema’s van 2014

Jaarlijks onderzoekt NIMA de ontwikkelbehoefte van de Nederlandse marketeer. De negen belangrijkste marketingthema’s zijn Positionering, Online Marketing, Big Data, Customer Insights, Contentmarketing, Neuromarketing, Accountability, Business Models en Customer Journey. Thema’s waarmee marketing minnend Nederland dit jaar aan de slag wil.

Opvallend is de behoefte aan ontwikkeling op het thema Positionering, deze steekt er met kop en schouders bovenuit. ‘Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat juist op dit gebied de maatschappelijke veranderingen van invloed zijn door met name Social Media en de betekeniseconomie.’, aldus Bianca Hierck SMP, lid NIMA Programmaraad. 

De thema’s zijn gebundeld in de publicatie Marketingthema’s 2014. In deze publicatie geven experts hun visie op één van de negen thema’s. Zo lees je ondermeer hoe Bram Koster van Marketingfacts de impact van Online Marketing ervaart en vertelt Paul Moers van Strategic Marketing Services waarom Customer Insights cruciaal zijn voor succesvolle ondernemingen. 

Om dit document te downloaden moet je ingelogd zijn. Niet geregistreerd? Registreer je dan hier.