Affiliate Enquête 2012

  • Onderzoek
  • 1879 X bekeken

Jaarlijks brengt de Yonego Affiliate Enquête de affiliatemarkt in Nederland in kaart om zo de laatste ontwikkelingen in de affiliatewereld te ontdekken. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst een kwart van de deelnemende affiliates in 2012 startte met affiliatemarketing. Veel affiliatepartijen zijn slechts parttime actief, zo blijkt eveneens uit het onderzoek. De meeste affiliates besteden ongeveer nul tot tien uur per week aan hun affiliatewebsite(s). Deze tijd verdelen zij over één tot vijf actieve domeinnamen (63,6 procent).

Iets meer dan een kwart van de affiliates (29,7 procent) is ook actief in het buitenland: met name België (66 procent), Duitsland (30,1 procent) en de Verenigde Staten (32 procent) zijn populair. De inkomsten van de deelnemende affiliates liggen redelijk ver uiteen. In 2011 verdiende de helft van de ondervraagde affiliates gemiddeld meer dan 1000 euro per maand; nu is dat slechts 35 procent. Iets minder dan de helft van de affiliates (42,8 procent) verdient tot ongeveer 250 euro per maand. De affiliates zijn optimistisch over hun affiliate-inkomsten in 2013. Een ruime meerderheid (87,9 procent) verwacht een groei van hun inkomsten. Een kwart (24,3 procent) van de ondervraagde affiliates verwacht zelfs een groei van meer dan 25 procent. Slechts een klein deel van de affiliates (12,2 procent) is minder optimistisch gestemd en verwacht een daling van hun inkomsten.

Over het onderzoek

De Yonego Affiliate Enquête 2012 werd in de periode januari en februari 2013 gehouden. De online enquête werd verspreid via de Nederlandse affiliatenetwerken, blogs, forums en social media. In totaal hebben 350 affiliates hun mening gegeven over diverse affiliate gerelateerde onderwerpen, zoals de affiliate netwerken, promotiemateriaal, conversie attributie en de cookiewetgeving.

Om dit document te downloaden moet je ingelogd zijn. Niet geregistreerd? Registreer je dan hier.