Mike van Hoenselaar
Online marketeer / strateeg Online Boswachters

Groeiboswachter bij online marketing bedrijf Online Boswachters waar ik bedrijven help om succesvol te zijn op internet. Ik adviseer op het gebied van online marketing, web performance, conversie optimalisatie, webanalyse, growth hacking en gebruiksvriendelijkheid van (UX) design. Altijd op zoek naar die perfecte vruc.ht om te plukken.
Ik sta continu open voor nieuwe ontwikkelingen om te integreren in onze projecten. Om processen sneller, makkelijker en efficiënter te laten verlopen.
Recent gestart aan een nieuwe uitdaging die alles te maken heeft met escape rooms met Escape Rooms Nederland.
-
Pokémon GO voor volwassenen én marketeers
Pokémon Go is afgelopen week in een aantal landen verschenen, maar het spel is nu al in heel veel landen razend populair. Ook in Nederland. Pokémon Go is niet alleen voor kinderen. Veel volwassenen (waaronder ik) spelen het meerdere keren per dag. Sommige merken hebben het direct begrepen en doen er wat mee. Toch zijn er nog genoeg andere kansen om als merk iets met deze Pokémonhype te doen. In dit artikel enkele ideeën voor Pokémon GO marketing.
-
Bovenaan zoekresultaten in Google Play Store met AdWords zoekadvertenties
De zoekfunctie is één van de grootste drijvende krachten achter appinstallaties in de Google Play Store. Naar relevante apps zoeken is voor veel mensen net zo gewoon geworden als op een zoekmachine zoeken: als iemand op zoek is naar een restaurant in de buurt, zoeken ze naar een restaurant(vergelijk)app en kiezen ze zo waar ze willen gaan eten. Als appontwikkelaar is het altijd maar de vraag hoe je bovenaan kunt komen te staan, omdat er zoveel concurrentie is van andere apps. Google heeft het daarom mogelijk gemaakt om net als in de reguliere zoekmachine door middel van search engine advertising (SEA) jouw app beter op te laten vallen. De zoekfunctionaliteiten van de Google Play Store zijn daarom verbeterd waardoor jij als app ontwikkelaar nu met AdWords advertenties kunt adverteren in Google Play.
-
5 takeaways van Running Lean-auteur Ash Maurya
Ash was in Nederland om vooral te vertellen over zijn boek Running Lean en wat je hiermee kon bereiken. Ash praatte in Amsterdam over het proces van het werken met Lean-principes, wanneer het tijd is om te optimaliseren, hoe je blije klanten krijgt en wat een goede strategie is om zwakke schakels in je bedrijfsproces te ontdekken. Ik deel graag 5 takeaways van Ash Maurya over Running Lean, Lean Startup en Growth Hacking.
-
Facebook voegt relevance score toe voor advertenties
Een van de grootste irritaties van Facebook-gebruikers is het zien van advertenties die niet relevant zijn. Zoals met alle posts op Facebook is de relevantie van een advertentie ook een belangrijke factor of iets op de timeline van gebruikers verschijnt. Dit is altijd al zo geweest, maar tot voor kort hadden adverteerders hier geen inzage in en was het geheel hun eigen verantwoordelijkheid om goed in te schatten hoe relevant hun advertentie voor hun doelgroep is.
-
10 misvattingen over SEO die jij als marketeer voor waar aanziet
Het optimaliseren voor zoekmachines en de disciplines die daarbij komen kijken, bestaan al velen jaren. De vraag is of Google in 1998 kon voorspellen dat het optimaliseren voor zoekmachines zo’n apart beroep zou zijn met geheel eigen disciplines. Ook op Marketingfacts is het al jaren een veelbesproken en -gelezen onderwerp. Omdat SEO in al die jaren zo veel veranderd is, zijn er ook veel misvattingen ontstaan. Niet alleen is veel accurate kennis inmiddels verouderd, door de jaren heen zijn er ook veel artikelen geschreven en zijn daarin dingen beweerd die helemaal niet waar zijn of niet meer waar zijn. Hierdoor ontstaat er bijvoorbeeld bij marketeers die niet dagelijks met SEO bezig zijn een wildgroei aan kennis die lang niet altijd correct is. Hierbij 10 misvattingen over SEO die wij vaak horen van directeuren of marketingmanagers en die jij waarschijnlijk ook wel eens gehoord hebt en misschien zelfs wel voor waar aanziet.
-
14 kansen en 12 valkuilen bij het personaliseren van de online klantbeleving
We willen niet meer hetzelfde als de buurman, nee, we willen uniek zijn. We willen ons speciaal voelen, unieke dingen doen die niemand anders eerder heeft gedaan en het liefst ook nog zelf regelen. We zien het bijvoorbeeld met Party with a Local (weg met de Lonely Planet, we creëren onze eigen persoonlijke ervaring met locals), Sundio's nieuwe recommendation engine en srprs.me (je betaalt en daarna wordt je vakantie helemaal op maat voor je gemaakt). Maar ook op de boekingswebsites moet alles naar de specifieke wens van de consument. Niet alleen tijdens de reis, maar ook al daarvoor (persoonlijke uitjesplanners met Gidsy-engine bij GetYourGuide en sightseeing trips bij Peek) en ook zeker na de vakantie. Persoonlijke aanbiedingen, kamers die alleen vandaag te boeken zijn (zoals bij Booking.com) en one-click fotoboeken met ReSnap horen er allemaal voortaan bij. Waar moet je op letten om de klantbeleving te blijven optimaliseren en de conversie te verhogen? Naar aanleiding van de discussie aan een ronde tafel die ik heb begeleid op Technology Day in Utrecht, heb ik enkele kansen en valkuilen opgeschreven om een beeld te geven wat je zoal tegen kunt komen.