Sint Smeding
Directeur/eigenaar Smeding Concepts

Met mijn bedrijf Smeding Concepts help ik MKB-bedrijven met het opzetten en optimaliseren van hun internetactiviteiten. Denk hierbij aan de ontwikkeling van websites (inventariseren, ontwerpen, bouwen), CMS-systemen, zoekmachineoptimalisatie, online marketing en advies. Ook ontwikkelt en exploiteert Smeding Concepts eigen internetconcepten en-portalen.
-
Moeten klanten webwinkels opdraaien voor kosten Ideal?
Uit onderzoek van Currence blijkt dat zo’n vier procent van alle webwinkels klanten extra laat betalen wanneer zij met iDEAL willen betalen. Het gaat om bedragen die meestal variëren van vijftig cent tot een euro per bestelling. Currence, beheerder van diverse betaalproducten waaronder iDEAL, is van mening dat de online betaalwijze gratis beschikbaar zou moeten zijn.
Ook de Consumentenbond vindt dat klanten die met iDEAL willen betalen niet mogen opdraaien voor extra kosten. De bond maakt de vergelijking met de detailhandel, waar is afgesproken dat voor pinnen geen kosten in rekening worden gebracht aan de klant. Maar gaat deze vergelijking wel op?
-
Economische crisis raakt ook .eu-domein
Vier jaar na de lancering is een eind gekomen aan de groei van het aantal .eu-domeinnamen. Werd in januari de grens van drie miljoen geregistreerde .eu-domeinen nog doorbroken, inmiddels is het aantal daar weer onder gedoken door een daling met 80.000 domeinen in de laatste zes maanden. Op het moment dat ik dit schrijf staat de teller van de website van beheerder EURid op 2.967.082 vastgelegde .eu-domeinen.
Er worden nog steeds volop nieuwe domeinnamen met een .eu-extensie geregistreerd, maar het aantal opheffingen is al enige tijd groter dan het aantal nieuwe domeinnamen. De economische crisis lijkt hierin een belangrijk aandeel te hebben.
-
Google Adwords experimenteert met afbeeldingen
Google expertimenteert met het toevoegen van afbeeldingen aan Google Adwords-advertenties bij zoekresultaten. Dat blijkt uit een screenshot die op diverse blogs is verschenen en besproken. In het voorbeeld zijn advertenties van webwinkels bij de zoekopdracht “golf shoes” niet voorzien van omschrijvingen, maar tonen in plaats daarvan een foto en de prijs van het artikel.
Het is, na de aankondiging van de aanstaande Caffeïne-update, een nieuw voorbeeld van hoe Google zijn zoekmachine en producten continu blijft ontwikkelen. Voorlopig gaat het om een test onder een kleine groep bezoekers en adverteerders.
-
Kamer van Koophandel lanceert online community Hallo!
Maandag is de Kamer van Koophandel officieel gestart met een eigen netwerksite. De online community, Hallo!, is te vinden op www.kvk.nl/hallo. Leden van het netwerk kunnen zichzelf en hun bedrijf na registratie bij Hallo! presenteren, netwerken en kennis uitwisselen.
Waar we internationaal al zakelijk kunnen netwerken via LinkedIn en Xing, lijkt de Kamer van Koophandel met het laagdrempelige en Nederlandstalige Hallo in een gat te springen. De afgelopen weken was al een bètaversie van Hallo! beschikbaar. Ook zijn ervaringen meegenomen die de KvK opdeed op regionaal niveau, zoals het noordelijke kvknetwerk.nl.
-
AdSense op je site? Voorkom onnodige Adwords-kosten!
Adverteer je met Google Adwords in Google’s inhoudsnetwerk en heb je ook Adsense-advertenties op je website staan? Dan is de kans groot dat er advertentiebudget verloren gaat aan advertenties op je eigen site. De bedoeling van beide advertentieprogramma’s kan natuurlijk niet zijn dat je Google moet betalen voor bezoekers die binnen je website naar een andere pagina klikken.
Een voorbeeld van een site die momenteel op deze manier de pot van Google spekt is Formule1.nl. Zij hebben een Adwords-campagne draaien om hun webshop met Formule 1-merchandising te promoten op het internet. Deze promotie verschijnt ook regelmatig op de eigen site doordat onverkochte ruimte op de site wordt gevuld met Adsense-tekstadvertenties. In plaats dat de Adsense-advertentie verdiensten oplevert, kost het de site alleen maar geld.
-
Op welke dag verstuur jij je e-mailnieuwsbrief?
Vaak nieuwsbrieven versturen: een eenvoudige manier om jouw boodschap bij een geïnteresseerd publiek in de inbox te krijgen. Waar veel aandacht uitgaat naar het opbouwen van een e-mailbestand en de mailings zelf, valt er ook veel te optimaliseren aan de aandacht die je nieuwsbrief van lezers krijgt. Wordt je nieuwsbrief beter gelezen als je deze op een andere dag of ander tijdstip zou versturen?
Al Googlend naar bestaande publicaties over de beste dag om een nieuwsbrief te versturen kom je nogal wat verschillende geluiden tegen. Het percentage van ontvangers dat een nieuwsbrief daadwerkelijk opent kan afhankelijk van de dag waarop deze is verstuurd en andere factoren flink kan variëren. Het lijkt dat een nieuwsbrief het best in of rond het weekend verstuurd kan worden en beter niet op woensdag.