Bas Ter Burg
Managing director Add to Favorites BV

Bas Ter Burg (1970) is managing director bij Add to Favorites (http://www.addtofavorites.nl). Add to Favorites helpt organisaties bij het opbouwen en onderhouden van langdurige, persoonlijke klantrelaties. Waardevol zijn voor jouw klanten kan alleen met goede communicatie op álle momenten van klantcontact. Juist daarom is e-mail een onmisbaar kanaal: het stelt je in staat persoonlijk en op het juiste moment te communiceren. Zowel met e-mailmarketing als met transactionele e-mail. In de samenwerking met onze klanten realiseren wij met specialistische adviezen, techniek én uitvoering alles wat nodig is voor de juiste boodschap wanneer het die ene ontvanger uitkomt. Add to Favorites – dé e-mailspecialist
-
Een jaar na de e-mailmarketingconferentie
Donderdag 4 september 2008 is het weer zover, de 7e e-mailmarketingconferentie vindt dan alweer plaats. Ikzelf was vorig jaar spreker en hield een interactief en gepersonaliseerd betoog over e-mailnieuwsbrieven en –marketing acties van de conferentiebezoekers zelf. Hun e-mailmarketing activiteiten had ik getoetst aan onder meer: de aanmeldprocedure, het afzender adres, de subjectline, content en wet- en regelgeving. Er kwamen goed uitgevoerde voorbeelden naar voren maar ook een aantal van ‘hoe het niet moet’ of ‘beter kan’. De vraag is, is er iets met die tips gebeurd afgelopen jaar?
-
Eventdriven e-mailmarketing
Bijna alle serieuze e-mailmarketing bedrijven in binnen- en buitenland zeiden vorig jaar al dat eventdriven e-mailmarketing het helemaal is/gaat worden. Als een gek proberen Nederlandse ESP’s de Amerikaanse en andere voorlopers van e-mailmarketing software bij te benen door gebruiksvriendelijke -op campagnemanagement gerichte- software te ontwikkelen dat over meerdere kanalen (e-mail, SMS, post) eventgedreven (bijvoorbeeld op basis van events) communicatie kan uitsturen. Nu denk ik zelf ook dat dit een mooie toekomst is, maar toekomst is het. Ik verwacht dat dit pas over een paar jaar opportuun wordt. Belangrijkste reden: bedrijven zijn er organisatorische en systeemtechnisch niet klaar voor. Neem een simpel voorbeeld als….. carnaval.
-
Ik weet de weg niet naar Barcelona
Rare kop he voor een e-mailmarketing rubriek? Welnu, ik zal het uitleggen. Ik heb geen hoge pet op van e-mailmarketing activiteiten van de homeshoppers in Nederland. Ik weet toevallig dat Wehkamp nog wel vernuftig te werk gaat door behavioral targetting toe te passen, maar alleen bij hun eigen klanten. De rest van de ontvangers van nieuwsbrieven moeten het doen met een ratjetoe van aanbiedingen waarbij je geluk moet hebben als er iets voor je tussenzit. En ik krijg sterk het idee dat Neckermann niet of nauwelijks geld verdient met hun nieuwsbrief want ik heb het vermoeden dat zij hun database verhuren aan adverteerders. En dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen voor een homeshopper.
-
E-mailpublishing in het Arabisch
Ik begrijp geen snars van de Arabische taal maar wereldwijd (en in Nederland dus ook) zijn er erg veel mensen die deze taal wel beheersen. De Wereldomroep biedt aan tientallen miljoenen mensen nu naast radio, tv en internet, ook informatie/nieuws en cultuur via e-mail! Een uitkomst zal je denken. Ik denk het zeker. En e-mail is natuurlijk niet iets Nederlands en zeker niet stervend want er is geen enkel ander kanaal na het grote boze internet dat een grotere penetratie- en acceptatiegraad heeft dan e-mail. Salaam aleikum voor e-mailmarketing en voor marketeers op zoek naar Arabische mensen!
-
Tijd voor een grote schoonmaak (1)
Die 13.420 nieuwsbrieven in mijn mailbox zitten me een beetje dwars. Tijd om me eens af te melden voor een aantal nieuwsbrieven. We beginnen vandaag met het afmelden van nieuwsbrieven uit de reisbranche. Duidelijk zichtbaar en merkbaar is dat verschillend wordt gedacht over het verplicht aanbieden van ‘eenvoudig recht van verzet’ zoals artikel 11.7 van de Telecomwet stelt.
-
Code Email Zakelijke Ontvangers nieuw in Nederlandse Reclamecode
Het is alweer sinds 11 oktober dat de Code E-mail zakelijke ontvangers is aangenomen tijdens de DDMA Ledenvergadering. Belangrijke reden voor het opstellen van de Code is het tegengaan van spam om zo het kanaal te bewaren voor legitieme bedrijfscommunicatie. Als je de code eigenlijk goed leest zie ik eigenlijk niet in waarom die er is gekomen.
Tenzij je lukraak een beetje rond mailt. Voor die groep bedrijven is die code geen uitkomst maar wel een must. Een quote van DDMA directeur Diana Janssen onderbouwt mijn stelling ook: "Door deze Code aan te nemen geven DDMA leden aan dat zij groot belang hechten aan kwalitatieve communicatie".
-
Afmelden voor nieuwsbrieven van politieke partijen
Ik heb een meerlogie (zie deel I, II, III en IV) gehouden over e-mailmarketing tijdens 2e Kamer verkiezingen van het afgelopen jaar. Aangezien ik van de meeste partijen (sommige zijn spontaan gestopt na de verkiezingen) nog steeds nieuwsbrieven krijg, vond ik het nu wel eens tijd worden me af te melden. En wat je dan allemaal tegenkomt…
-
Europese E-mailmarketing uitgaven richting 2,3 miljard euro in 2012
Waarvan 122 miljoen in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek onder 24 leidende Europese marketeers gedaan door Forrester Research. Wat staat er nog meer in: Europese online consumenten krijgen 2x zoveel commerciële e-mails dan werk gerelateerde of persoonlijke e-mails. En ondanks het merendeel deze mails ongelezen delete en het feit dat veel mails niet door spam filters heen komen blijft e-mail een sterk marketing kanaal aldus Forrester.
-
Hoe het niet moet in e-mailmarketingland: afzenderadres
In mijn vorige posting had ik over een afzendadres dat niet herkenbaar was. En dat je daar niet mee scoort. Prompt krijg ik een nieuw voorbeeld toegespeeld, dit keer van Bas van de Haterd. Als je een mailtje krijgt van “Marketing & Communicatie”. Van wie denk je dan dat die is?
-
Telefoonterreur met Le Coq Sportif
Toegegeven, het idee is erg leuk en het ziet er mooi uit: “Wake life met Le Coq Sportif en bel iemand wakker”. Maar je zal maar een hekel aan iemand hebben. Dan laat je diegene toch op alle onmogelijke tijdstippen van de dag bellen door Fatima Moreira de Melo, Willie Wartaal (Willie Wie?!?) of Arie Koomen. En waarom wakker bellen om 08.00 uur als 03.00 uur om maar iets te noemen ook gewoon kan. En sommige slaapkoppen bel je gewoon 10 keer als je zin hebt.
-
E-mailmarketing en privacy statements, hoe het niet en wel moet
Hoe nauw nemen sommige bedrijven hun privacy beleid? En weten ze wel wat ze doen als ze het (onbewust) niet naleven. Een voorbeeld: Ik word regelmatig benaderd via e-mail voor het doen van een online onderzoek. En regelmatig wordt hiervoor door de afzender gebruik gemaakt van een extern onderzoeksbureau. Maar, mag een dergelijk onderzoeksbureau zomaar uw database vanuit hun naam benaderen.
-
E-mailmarketing meer innovatief
De jury van de EMMA’s heeft een keuze gemaakt uit de inzendingen. In totaal zijn vijf cases aangewezen die in aanmerking komen voor een EMMA. De prijzen voor de beste e-mailmarketingcampagnes van Nederland worden uitgereikt tijdens de De Zesde Nationale E-mail Marketing Conferentie, die op 6 september 2007 plaatsvindt in Archeon in Alphen aan den Rijn.
-
Vandaag is Elvis 30 jaar geleden overleden
Wat heeft ‘the King’ nu met Marketingfacts te maken hoor ik je denken? Elvis is namelijk een erg sterk merk waar veel bedrijven een puntje aan kunnen zuigen. Wat dacht je van de verkoop van ongeveer 500 miljoen platen (waarvan 8 miljoen in de week na zijn overlijden) die voor een belangrijk deel in een tijd zijn verkocht dat er geen internet, Second Life, e-mailmarketing, RSS, interactieve tv en weet ik veel wat was. En wat te denken aan 33 films waarin hij speelde, hij het als enige ooit heeft klaargespeeld om een tv publiek tussen de 1 en 1,5 miljard (1/3 van de wereldbevolking) te trekken met zijn ‘Aloha from Hawaii’ televisie-optreden en wat te denken aan die (naar schatting) 750.000 tot 1.000.000 personen die jaarlijks Graceland bezoeken (vanaf $25,- per kaartje), als enige artiest 10 nummer 1 hits achter elkaar heeft gescoord en om nog maar wat te noemen, nu nog steeds jaarlijks goed is voor 50 miljoen dollar aan omzet…..... als dat geen marketingmachine is en dus een enorme berg marketingfacts….. what is?
-
Wat is apenstaartje nu voor een naam?
What’s in a name zou je zeggen. Kinderen die naar steden worden vernoemd (Phoenix, Savannah), naar muziekbands (Metallica) en een Nieuw Zeelands paar dat voor ophef zorgt door een kind 4real te willen noemen. Hier hebben de autoriteiten echter een stokje voor gestoken en het kind gaat nu als Superman verder door het leven. Vandaag las ik in de Telegraaf dat een Chinees echtpaar hun kind @ willen gaan noemen. Kan ie in ieder geval niet een e-mailadres aanvragen met zijn naam erin. 2x een @ werkt helaas nog steeds niet in e-mailland. Toch jammer omdat e-mail here to stay is ook tegen de tijd dat deze Chinees achter zijn laptop kruipt. En hoe zal dit later klinken als ie buiten speelt? Apenstaartje, EETEEEUUUN !! Het zullen je ouders maar wezen.
-
E-mailnieuwsbrieven zijn behoorlijk verschillend qua zwaarte
Er wordt regelmatig gezegd dat e-mails niet ‘te zwaar’ mogen zijn. Wat ‘te’ in deze betekent is niet met zekerheid te stellen. Een reden waarom vroeger mails niet te zwaar ‘mochten’ zijn was de langzame analoge internetverbinding waar internetters veel gebruik van maakten. Dan duurt het uiteraard ook langer om e-mails in te laden. Dat is tegenwoordig wel anders. Door de enorme toename van internet neemt ook de snelheid van internetverbindingen verder toe. De gemiddelde downloadsnelheid nam in 2006 toe met 53 procent (bron: Orange). Dus wat is ‘langer’ als je bijvoorbeeld een 8 MBIT/S internetverbinding hebt. Hoe verschillend zijn dan nu de zwaartes van e-mailnieuwsbrieven? Ik deed een check op die 8.879 nieuwsbrieven die in mijn mailbox zitten.