Eric Roks

Eigenaar Drs E.C.N. Roks Belastingadviseur BV

Eric Roks
  • 0 posts
  • 1 reacties

Eric Roks is de eigenaar Drs E.C.N. Roks Belastingadviseur BV, dat hij in 2010 oprichtte na onder meer werkzaam te zijn geweest voor de kantoren BDO CampsObers en Loyens & Loeff. Met zijn belastingadvieskantoor verleent Roks fiscaal-juridisch en -economisch advies en is hij onder meer gespecialiseerd in familiebedrijven en in het grensverkeer tussen Nederland en België.

Eric Roks werd geboren op 22 september 1952 in Breda, waar hij opgroeide en de hbs doorliep. Na de vervulling van zijn dienstplicht startte Roks in 1973 zijn opleiding Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, die hij in 1980 succesvol afrondde. Datzelfde jaar begon hij in Rotterdam als belastingadviseur bij wat thans heet Loyens & Loeff.

In 1990 maakte Eric Roks de overstap naar BDO CampsObers. Twee jaar na zijn aantreden werd hij daar partner en in 1998 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van BDO in Nederland, die destijds circa 2.000 medewerkers telde. In 2000 legde hij zijn bestuurslidmaatschap weer neer, zodat hij leiding kon geven aan de nieuw te creëren afdeling International Tax Services. Eind 2008 zwaaide Roks af en ging met vervroegd pensioen, totdat hij in 2010 toch weer aan het werk ging, ditmaal met een eigen kantoor onder de naam Drs E.C.N. Roks Belastingadviseur.

Van 2011 tot 2016 was Eric Roks docent bij de opleiding Fiscaal recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn specialisme was de fiscale behandeling van internationale ondernemingen. Het docentschap kwam voort uit Roks’ streven naar maatschappelijk ondernemen. Zijn aanvankelijke plan om een deel van de jaarlijkse omzet aan ideële doelen te schenken, bood te weinig zekerheid dat het geld werd gebruikt zoals hij het wilde. Daarom werd hij, na contact te hebben gezocht met zijn alma mater, uitgenodigd docent te worden om studenten, die zich voornamelijk in de masterfase bevonden, zijn kennis en ervaringen bij te brengen. Roks aanvaardde de uitnodiging en nam vanaf 2014 ook zitting in de examencommissie.