Ilja Hony

Oprichter Hannibal BV

Ilja Hony
  • 0 posts
  • 1 reacties

Ilja Hony is medeoprichter van Hannibal BV, gespecialiseerd in funding voor mkb-bedrijven. Samen met zijn zakenpartner startte hij in 2011 Hannibal en regelt hij financiering voor diverse ondernemingen. Hony’s aanpak wordt daarbij gekenmerkt door zijn vasthoudendheid en discipline, karaktereigenschappen die ook in zijn privéleven terugkomen.

Ilja Hony werd op 18 augustus 1968 geboren in Amsterdam. Daar groeide hij ook op en rondde hij in 1988 aan het Montessori Lyceum het vwo af. In 1989 begon Hony aan de studie Accountancy aan de HEAO Amsterdam. Daarnaast volgde hij aan de Meubelvakschool Amsterdam de opleiding tot meubelmaker en -ontwerper, geïnspireerd door zijn moeder. Zij had gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie en Hony wilde zijn creatieve kanten benutten.

In 1991 ging Ilja Hony aan de slag bij MeesPierson, specialist in private banking. Daar liep Hony’s stage voor zijn studie Accountancy uit op een functie als junior beleggingsstrateeg. In deze periode ontstond een diepgaande interesse voor de wereld van beleggingen, maar leerde Hony ook dat de bancaire sector niet voor hem was weggelegd. Daarom stapte hij in 1994 over op de verkoop van beleggingsproducten bij een telemarketingonderneming, waar hij doorgroeide tot mede-eigenaar. Vanaf 2001 ging Hony zelfstandig verder als eigenaar van twee vestigingen van een hypotheekadviesbureau.

Sinds 2007 richt Ilja Hony zich volledig op het vinden van financiering voor mkb-bedrijven. In 2011 richtte hij daartoe Hannibal BV op. Daarbij let Hony vooral op de commerciële kant van de financieringen, maar heeft hij ook oog voor maatschappelijk verantwoorde ondernemingen.