Henri Kiers

Interim-directeur Instituut voor Paramedische Studies Hogeschool Utrecht Hogeschool Utrecht

  • 0 posts
  • 1 reacties

In Henri Kiers’ carrière staan bewegen en gezondheid centraal. Niet alleen was hij al directeur van het Instituut voor Bewegingsstudies van de Hogeschool Utrecht, dit jaar trad Kiers ook op als interim-directeur van het Instituut voor Paramedische Studies aan diezelfde Hogeschool Utrecht. Daarnaast is hij ook voorzitter van de Stichting Keurmerk Fysiotherapie en was hij bestuurslid bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Henri Kiers houdt dan ook genoeg werk omhanden nu Judith Smit hem aflost als directeur van het Instituut voor Paramedische Studies van de Hogeschool Utrecht, waaraan Hans Merkx tussen 2006 en 2016 leiding gaf.

In 1984 startte Henri Kiers zijn opleiding aan de Academie voor fysiotherapie Thim van der Laan in Utrecht. Daarna volgde vanaf 1987 een bacheloropleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. Enkele jaren later doorliep Kiers aan de Vrije Universiteit Amsterdam een masterstudie Human Movement Science. Het hoogtepunt moest echter nog komen, toen Kiers vanaf 2007 begon aan zijn promotie in de Biomedical sciences, Rehabilitation sciences & Kinesiology.

Eind 2014 hield Henri Kiers zich glansrijk staande bij het verdedigen van zijn proefschrift Proprioception, Associations with low back pain and physical activity en verleende de Katholieke Universiteit Leuven hem het recht om zich voortaan doctor te mogen noemen. In zijn thesis deed Kiers onderzoek naar de ontwikkeling en het verergeren van pijn in de onderrug.

Met de terugkeer van Judith Smit naar de Hogeschool Utrecht als directeur van het Instituut voor Paramedische Studies kan Henri Kiers zich weer richten op zijn kerntaken als directeur van het Instituut voor Bewegingsstudies. Voorheen was hij ook al hoofd van het domein Musculoskeletale Aandoeningen en senior onderzoeker bij het lectoraat Leefstijl en Gezondheid.